Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Grupp och Konferensresor
Destination: Reykjavik
Våra tjänster
Be om offert
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

img1

Aktiviteter på Island

Blå Lagunen Island
Blå Lagunen

Ett besök till den Blå Lagunen är nästan ett måste när ni besöker Island. Lagunen är en ljusblå oas, omgiven av ett kargt, vulkaniskt landskap. Det 38-gradiga vattnet innehåller naturligt aktiva ingredienser såsom välgörande mineralsalter och gröna alger som hjälper dig att slappna av och undfly stressen och pressen i vardagen .Lagunen ligger på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik, många väljer att göra ett stopp till lagunen direkt vid ankomst. Njut av ett underbart bad innan ni åker vidare och checkar in på hotellet. Ni kan också åka till Blå Lagunen direkt från Reykjavik eller i anslutning till hemresan om ni åker hem på eftermiddagen.


3 - 6 tim  |  Året om

Gyllene Cirkeln
Gyllene Cirkeln

Den Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som fångar många av de naturens underverk som Island är mest kända för. Ni besöker byn Hveragerði där man odlar frukt och grönsaker i växthus med hjälp av jordvärme. Ni får även upptäcka vulkankratern Kerið och biskopssätet i Skálholt. Turen fortsätter sedan till det vackra vattenfallet Gullfoss och de varma källorna vid Geysir, där källan Strokkur sprutar sin vattenstråle högt mot skyn var sjätte minut. Dagen avslutas med ett besök till Tingvellir nationalpark där vi tar del av områdets vackra natur, intressanta historia och geologi.

6 - 8 tim  I  Året om

Valsafari
Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

 

2-3 timmar  |   Maj - September

Stadsrundtur Reykjavik
Stadsrundtur i Reykjavik
Upptäck sagolandets huvudstad, Reykjavík, tillsammans med en kunnig guide. Bussturen börjar i Breiðholt, i den östra delen av staden, högt över centrum vilket ger er en utsökt utsikt över staden. Därefter passerar ni Árbærs frilutftsmuseum och de geotermiskt uppvärmda utebaden i Laugardalur. Turen avslutas i gamla staden med dess intressanta mix av gamla och nya byggnader, fiskehamnen ochmycket mer. Turen kan även göras till fots med ett annat program.

2 - 3 timmar  |  Året om
Superjeepsafari
Superjeepsafari

Med superjeep blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna. Superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep, specialutrustad för att klara av den ojämna terrängen som leder till många av Islands mest spännande sevärdheter. En superjeepsafari kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning, forsränning och olika teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan stanna på intressanta platser som de upptäcker längs vägen.


5 - 10 timmar  |  Året om

Forsränning
Forsränning

Utmana den isländska naturen och besegra en av dess forsar tillsammans. Forsränning ger gruppen en gemensam upplevelse som stärker teamkänslan, aktiviteten kan genomföras på många platser på ön. Några av de populäraste forsarna på Island finns vid vattenfallet Gullfoss och vid glaciärfloden Hvítá med sina scensiska vyer, som ligger i närheten av Reykjavik. Forsränning kombineras vanligtvis med någon annan aktivitet och genomförs på allt mellan en till fem timmar enligt önskemål. Transfer direkt till och från Reykjavik tar ungefär 2 timmar.

 

1 - 5 timmar  |  Maj - Oktober

Ridning på Islandshästar
Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

2 - 8 timmar  |  Året om

Spa
Spabesök
På Island finns det gott om högklassiga spa-anläggningar. Ett spabesök är en avslappnande välgörenhet för kropp och själ. På Laugar Spa, Reykjaviks största, får ni några avkopplande timmar i de varma baden, massage och ett stort utbud av andra behandlingar. För de träningsintresserade finns träning under överinseende av kunniga instruktörer.

2 - 3 timmar  |  Året om
Bad i Reykjavik
Isländska bad
Att njuta av badkulturen på ett av Islands många utebad är ett avslappnande sätt att starta dagen på, eller avrunda en lyckad utflykt eller konferensdag. De många bassängerna i Reykjavik, med sitt ångande naturligt uppvärmda vatten, har liknats vid stadens svar på Londons pubar och Paris kaféer. Ett besök på ett utebad omfattar två till fyra timmar enligt eget önskemål och ger utrymme för att slappna av och uppleva den karga naturen nära inpå, tillsammans med en inblick i ett klassiskt, isländskt folknöje.

2 - 4 timmar  |  Året om
Skattjakt
Skattjakt

Skattjakten innehåller utmaningar och aktiviteter där gruppen samarbetar och gemensamt strävar mot ett mål. Upplägget på en skattjakt varierar. Ett program baseras på hypotesen att företagschefen kidnappas av vikingar, och ska räddas av medarbetarna. Gruppen delas upp i flera mindre grupper som får lösa problem på olika platser i Reykjavik. Utmaningen är både intellektuell och fysisk. Grupperna ska hitta fram till de olika stationerna, som innehåller exempelvis karaoke (som filmas för senare visning), problemlösning i ett av stadens utomhusbad, krävande uppgifter på en bra pub, blindtest av mat och brännvin vid hamnen, brottning med en riktigt stark islänning och tipsrunda kring någon av stadens landmärken.

4 - 6 timmar  |  Året om

Företagsolympiad - glaciärgolf
Företagsolympiad
Svetsa samman teamet genom utmanande tävlingar som motiverar och engagerar. Aktiviteterna i företagsolympiaden kan vara vara av olika omfattning och innehåll enligt det som passar den akutella gruppen bäst. Utmaningarna kan vara både fysiska och problemorienterade. Ni har möjligheten att göra allt från lekfulla inslag som: paintball, glaciärgolf och gokart till fysiska utmaningar i naturen som en hundspannstur, eller problemlösningstävlingar som sätter huvudet på prov - till exempel GPS-orientering där deltagarnas orienteringsförmåga och tålamod testas.

3 - 5 timmar  |  Året om
Havsfiske
Havsfiske
Kanske dagens fångst blir kvällens middag? På Island bjuds förstaklassigt fiske till havs. Ta båten antingen från hamnen i Reykjavik eller det närliggande samhället Hafnarfjördur och pröva fiskelyckan längs den isländska kusten. På turen som omfattar tre till fyra timmar används kastspö och rev. Torskfisk är den vanligast förekommande fångsten i dessa vatten.

3 - 4 timmar  |  Året om
Landmannalaugar
Landmannalaugar och sagodalen

Sagodalen är ett område bestående av  färgglatt och varierande landskap, med Islands mest kända vulkan Hekla klart synlig i dalen. Landmannalaugar är en naturpärla gömd i Islands högland. Ta en vandringstur bland Islands vackra natur och njut sedan av ett bad i varma källor. I närheten av de varma källor ligger en fjällstuga där det finns möjlighet att övernatta. På kvällen ordans grillfest. Nästa dag passerar ni vattenfallet Gullfoss och jordvärmeområdet Geysir på vägen tillbaka till Reykjavik. Om önskemål finns så stannar vi vid en hästranch för att rida på islandshästar. Kan genomföras utan övernattning i Landmannalaugar.

 

1 - 2 dagar  |  Med buss april-oktober, med superjeep året om.

Thorsmörk
Thorsmörk
En heldagsutflykt med buss eller superjeep till en av de vackraste naturreservaten på Island. Thorsmörk ligger gömt bland de tre glaciärerna Mýrdalsjökull, Eyjafjallajökull och Tindfjallajökull. Det finns en mängd vandringsleder genom de snäva dalgångarna som är täckta av björkskog och omgivna av ett majestätiskt berg- och glaciärlandskap. Under färden korsar vi floder och vattendrag utan broar med våra fyrhjulsdrivna fordon. Det finns möjlighet att övernatta i en bergsstuga eller att återvända till Reykjavik på kvällen.

1 - 2 dagar  |  Med buss april-oktober, med superjeep året om.
Fyrhjuling
Bergssafari med fyrhjuling

Välkommen på en naturskön upplevelse i närheten av Reykjavik där du får utforska vildmarken runt Islands huvudstad på en fyrhjuling. Turen bjuder på en spännande upplevelse som är kul för hela gruppen. Perfekt för nybörjare eller de som vill prova något nytt och samtidigt njuta av naturen. Har du aldrig kört fyrhjuling förut? Oroa dig inte. De flesta av våra gäster är nybörjare och våra skickliga guider är hjälpsamma och särskilt uppmärksamma på de som aldrig provat köra förut. Alla kan upptäcka vildmarken utanför Reykjavik på ett säkert och roligt sätt.

 

2,5 timmar (ca. 1 timme på fyrhjulingen)  |  Året runt  

Lavagrottor
Utforska lavagrottor

Upptäck den dolda världen i och under lavafältet, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå är en upplevelse utöver det vanliga. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går under marknivå, så ha rejäla skor och handskar. En minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill få en inblick i hur Island skapades.

 

2-3 timmar  |   september-maj

Snorkling
Snorkling i Thingvallasjön

Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir som är den plats där världens äldsta parlament höll sina möten. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Efter en timmas snorklande klättrar vi upp för att avjnuta en kopp varm choklad och lättare förfriskningar. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om.


 

4 timmar  |   Året om

Glaciärvandring
Glaciärvandring med isklättring

Ta chansen att uppleva en mäktig glaciär. Denna tur tar er till den frusna glaciärtungan Solheimajökul, där en rå och minst sagt ojämn isyta, är i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer. Ni kommer även att få prova klättra upp för en isvägg. På hemvägen passerar ni det vackra vattenfallet vid Skogafoss. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om, men få får uppleva.


 

9 timmar (varav 3 timmar vandring/isklättring)  |  Året om

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström