Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök hyrbil på Island
Upphämtningsdatum:

Antal dygn:

Sök hyrbil

Startsida för Hyrbilar
Avis
Europcar
Om att köra på Island
Rás
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

img1

Hyrbilar i Reykjavik och på Island

Att hyra en bil är ett enkelt och bekvämt sätt att resa runt på Island. Boka er hyrbil före ankomst, för att vara säker på att ni har en bil när ni kommer fram. Vi har bra priser på hyrbilar och samarbetar med tre etablerade och pålitliga partners - Europcar, Avis och Ras.

Hyrbil i Reykjavik och på Island

Att resa runt Island i en hyrbil är ett av de bästa sätten att uppleva landet. Körningen bjuder på imponerande vyer och spektakulära landskap. Att köra på Island är inte svårt men innebär en viss utmaning. Er hyrbil levereras genom en av våra samarbetspartners; Avis, Europcar eller Rás. Vi har valt att arbeta med dessa leverantörer eftersom de har bra bilar och god service.

 

Mer information angående hyrbilar hittar du här nedan.

Priser
I våra priser ingår fria mil och självriskreducering (CDW). Med fria mil avses att inga extra avgifter tillkommer per körsträcka. Självriksreduceringen varierar mellan de olika bilhyrningsfirmorna och biltyp. Vänligen se respektive biltyp för detaljerad information. Notera att självriskreduceringen (CDW) inte täcker alla skador, till exempel skador på bilens underrede. Samtliga biluthyrningsfirmor erbjuder extra självriskreducering (SCDW) som sänker självrisken betydligt. Denna försäkring köper du när du hämtar bilen på Island.

Biltyper

Endast biltyp kan bokas, ej bilmärke/modell. De bilmärken/modeller som vi presenterar är endast avsedda som illustration men är representativa för respektive biltyp. För er som planerar att köra på det Isländska höglandet kan vi erbjuda sammanlagt 16 olika biltyper. Dessa är markerade med HL (höglandet).

Turer till höglandet kräver en bil som är godkänd för körning på F-märkta vägar samt det isländska höglandet.


Bokningsregler
Alla hyrbilar bokas per dygn, d.v.s. om du hämtar bilen kl.17:00 måste du lämna tillbaka bilen senast kl. 17:00 på återlämningsdagen. Annars tillkommer ett extra dygns hyra, vilket betalas på plats till hyrbilsföretaget.

Alla hyrestagare måste haft giltigt körkort minst ett år samt ett kreditkort som garanti när de hämtar bilen. Minimiåldern för hyrestagaren skiljer sig mellan de olika biluthyrningsfirmorna samt biltyp. Vänligen se respektive biltyp för detaljerad information. 

Våra partners för bilhyra

Europcar

Vi har flera år av gott samarbete med Europcar. De erbjuder ett stort sortiment av olika biltyper och har cirka 3000 bilar i sin flotta.

 

För alla Vulkans kunder erbjuder Europcar en extra förare utan kostnad.

 
Avis

Avis är ett amerikanskt globalt biluthyrningsföretag med kontor i 163 länder. Deras slogan ”We try harder” är ett löfte till deras kunder. Företaget har flera år i följd vunnit World Travel Awards prestigefyllda utmärkelse ”Världens ledande biluthyrare för företag”.

 Rás

Ras är ett lågprisvarumärke med gott rykte i branschen. Företaget samarbetar med Europcar och hyr ut 3-4 år äldre bilmodeller. I sortimentet ingår bilar av olika storlek och typ, exempelvis Hyundai, Kia etc. De erbjuder allt från små ekonomiska personbilar till större, mer bekväma fyrhjulsdrivna jeepar.

 
Om att köra bil på Island
Att resa runt Island i en hyrbil är ett av de bästa sätten att uppleva landet. Körningen bjuder på imponerande vyer och spektakulära landskap. Att köra på Island är inte svårt men innebär en viss utmaning. Förbered dig väl och respektera trafikreglerna så minimerar du riskerna för missöden. 
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström