Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Islandsguiden
Om Island
Planera resan till Island
Om Reykjavik
Planera resan till Reykjavik
Video Island
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Boende på Island
Boendemöjligheterna runt om Island är många och varierade. I Reykjavik finns ett stort utbud av komfortabelt boende för alla smaker, från enkla och hemtrevliga gästhem och vandrarhem till lyxiga hotell. Runt om på Island finns det möjlighet att bo på hotell, gästhen men också på bondgårdar, vandrarhem och campingplatser.
Hotell

I Reykjavik finns hotell och gästhem (Bed and breakfast),

från det enkla boendet till det lyxiga med 4-stjärniga hotell.

Runt om på Island hittar du också många hotell och gästhem, framförallt i de större samhällena och omkring de mest populära attraktionerna.


Edda Hotels är en samling internatskolor/hotell som är öppna året om. De flesta erbjuder allt ifrån sovsäckslogi i skolsalar till dubbelrum med privat dusch/wc och helpension.

Kontakta oss för mer information om att boka boende på hotell eller gästhem. Du kan också boka boende i Reykjavik här på vår hemsida.


Mer information:

Vandrarhem

Det finns flera vandrarhem i Reykjavik och omkring omkring 25 olika vandrarhem runt om på Island. Vandrarhem är ett prisvärt alternativ, ofta med en hemtrevlig och lantlig karaktär. Vandrarhemmen har i regel möjlighet till självhushållning med gästkök och allrum för den som vill hålla resekonstnaderna nere.
På vandrarhemmen bor du i eget rum eller flerbäddsrum, även enklare inkvartering sovsalar finns. Då bör du i regel ha med egen sovsäck. Dusch/wc delas ofta i korridoren.

Vulkan Resor hjälper dig att boka vandrarhem i Reykjavik och runt om på Island. Kontakta oss för mer information.

Mer information:

Bondgårdar

120 isländska bondgårdar runt om på Island har valt att öppna dörren för turister. Kring bondgårdarna finns ofta många olika typer av service och aktiviteter som t.ex. ridning, fiske, segling, glaciärfärder, fårskiljning och bad/simning.

Övernattning sker på bondgårdar, landsbygdshotell eller i separata hus och stugor. Resenären kan välja på Bed & Breakfast i rum med delad eller utan egen toalett/bad eller sovsäcksplats.


Boende på bondgård är ofta ett prisvärt alternativ som passar bra när du reser runt landet.

Camping

Det är tillåtet att tälta på öppen mark över en natt men bör skaffa sig jordägarens tillstånd om möjligt. Det är förbjudet att tälta i nationalparkerna. Vi rekommenderar dock nyttja campingsplatserna.

 

Det finns cirka 68 registrerade campingplatser på Island.
De flesta öppnar i början av juni och har öppet till slutet av augusti/mitten av september, beroende på läge. Priset per natt på campingplatser varierar mellan 500-1000 isländska kronor (ca 60-110 svenska kronor) beroende på standard.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström