Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Islandsguiden
Om Island
Planera resan till Island
Om Reykjavik
Planera resan till Reykjavik
Video Island
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka


Sevärdheter i Reykjavik
Nästan var du än befinner dig i Reykjavik har du fantastisk utsikt över havet, det mäktiga berget Esja eller andra delar av den isländska naturen. Staden själv bjuder också många sevärdheter.
Hallgrimskyrkan
Hallgrimskyrkan

Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavik och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad. För att få en riktig överblick över staden rekommenderas en tur upp i kyrktornet där en fantastisk utsikt väntar. Kyrkan tog nästan 40 år att bygga men öppnades slutligen 1986. Utanför finns en staty föreställande Leif Eriksson, den förste europén som nådde Nordamerika.

Laugardalur

Laugardalur, som fått sitt namn från den tiden då Reykjaviks kvinnor kom hit för att tvätta, är idag ett stort rekreationsområde. Här finns bland annat en stor swimmingpool, fotbollsplaner, skridskobana och joggingspår men också en botanisk trädgård och en djurpark med isländska djur och husdjur.

Viðey

Ön Viðey som ligger synlig från Reykjavik var bebodd redan på 900-talet. Genom åren har här funnits både kloster och hem åt Islands skattmästare. Idag är än obebodd men färjor går regelbundet, främst under sommarhalvåret. Våfflor och Viðey hör ihop och dessa njuter du i restaurangen Videyarstofa som ligger alldeles vid färjefästet.

Det finns utmärkta kartor över ön och du kan själv vandra runt och bland annat se konstnären Olafur Eliassons fascinerande geometriska skulptur, det gamla skolhuset eller bara njuta av utsikten in mot Reykjavik.

Tjörnin

I centrala Reykjavik ligger dammen Tjörnin. Reser du med barn kan ni mata fåglarna här vid dammen. En del av dammen värms upp med varmt vatten och hålls isfri under vintern vilket gör den till ett populärt tillhåll för fåglar. På vintern  är reykjavikborna snabba på att dra på sig skridskorna för en åktur på den frusna delen av Tjörnin. Vid Tjörnin ligger Rådhuset där du bland annat hittar en karta i relief över Island och ett kafé med fin utsikt över vattnet. Vid Tjörnin ligger också Islands nationalgalleri som har en stor samling isländsk konst.

Perlan
Du kan inte undgå till att lägga märke till Perlan (Pärlan) som du passerar med flygbussen in till stan. Under en glaskupol placerad på sex cisterner som försörjer Reykjavik med hett vatten ligger en roterande restaurang som bjuder på en fascinerande vy över staden.

Vill du bara njuta av utsikten går det också bra att gå ut på den omgivande balkongen eller njuta en kopp kaffe och italiensk glass i kafeterian. I entréplanet finns Saga museum som presenterar Islands historia med naturtrogna vaxdockor. Utanför Perlan finns en kostgjord gejser som sprutar hett vatten.
Längs havet

Vid fint väder rekommenderas en promenad eller cykeltur längs havet. Ett populärt stråk är Eidissida där du har utsikt mot presidentens bostad Bessastadir och det karakteristiskt spetsiga berget Keilir. Du kan fortstta ända ut på halvön Seltjarnarnes spets och fyren Grótta. Vid klart väder kan du se glaciären Snaefellsjökull vid horisonten.

En annat populärt promenadstråk är längs med Saebraut där du har full utsikt mot Esja åt ena sidan och centrala Reykjavik på andra sidan. Har du tur kan du om klara vinternätter få se spektakulära norrsken. De syns tydligast när du befinner dig en bit bort från stadens ljus.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström