Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Södra Island & New York
4 nätter


En fullspäckad resa för er som på kort tid vill uppleva det fascinerande isländska landskapet på södra Island innan ni åker vidare till New York. Med egen hyrbil tar ni er enkelt runt bland brusande vattenfall, svarta lavastränder, vidsträckta glaciärer och givetvis varma källor. En perfekt resa för dig som vill upptäcka mycket under en och samma resa.

Avgångar: Året runt.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

PRIS fr 12 190:-/per person

Vi kan även boka boende på slutdestinationen. Boende strax utanför centrum fr. ca 690:- per person/natt och i centrala New York fr. 1 675:- per person/natt.

Givetvis går detta programförslag att kombinera med andra destinationer i USA och Kanada.

I paketet ingår:

 • Flyg t/r Arlanda-New York, via Island. inkl. skatter.
 • Boende 4 nätter inkl frukost (3 nätter på landsbygden, 1 nätter i Reykjavik).
 • Hyrbil 4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.

Tillval:

 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.


Betalas på plats:

 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

Bokning

Vi hjälper dig med att boka din resa. Vi kan skräddarsy resan efter era behov och önskemål!


08-612 43 70 | info@vulkanresor.se | Intresseanmälan

 
Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Bad i Blå Lagunen - Hveragerdi

Ni landar på Keflavik flygplats på morgonen eller på eftermiddagen. Er hyrbil hämtar ni ut på flygplatsen. En perfekt start på er islandsvistelse är att åka till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas) om ni ankommer med morgonflyget. Här njuter ni av det varma och mineralrika vattnet oavsett årstid. Den Blå Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu, och en fin restaurang.

Direkt eller med nya krafter efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till den charmiga byn Hveragerdi för er första övernattning.

Dag 2 | Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

Ät frukost på hotellet innan ni åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógafoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhrayn (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

Vattenfallet Seljandsfoss
Dag 3 | Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Vík

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolumner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull.

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

Svarta lavastränder vid Vík
Dag 4 | Vík - Gyllene Cirkeln - Reykjavík
Under dagen kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Följ väg nr. 1 i väster genom Hella tills ni passerar floden Thjórsá, fortsätt sedan i riktning mot Fludir. Om tid och intresse finns rekommenderar vi att ni gör ett besök till vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt.

Ni fortsätter mot det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, det kanske mest kända av Islands många vackra vattenfall. Nästa stopp längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi. Övernattning i Reykjavík.
Gyllene Cirkeln
Dag 5 | Flyg vidare till New York

Under dag 5 flyger ni vidare till New York. Vi erbjuder nio destinationer i USA och fyra destinationer i Kanada, beroende på era intressen och behov!


Från Reykjavík åker man antingen tidigt på morgonen eller under eftermiddagen. Om vi väljer det sistnämna kan ni under förmiddagen utforska världens nordligaste huvudstad, Reykjavík!

Reykjavík
Dag 6-15| Egna upptäckter i New York

Spendera valfritt antal nätter i någon av våra 13 destinationer i USA/Kanada, som exempelvis New York. USA:s största och mest fascinerande smältdegel som kan upplevas en gång, tio gånger eller 100 gånger. Staden kryllar av berömda sevärdheter och kultur. Om ni redan besökt New York och vill uppleva något nytt kan ni besöka Denver, ett pulserande centrum för kultur, idrott och friluftsliv. En välkomnande stad där solen skiner 300 dagar om året. 

 

På amerikanska västkusten ligger Portland, Oregons största stad. Här kryllar det av indieband, konstkollektiv, cyklar och välvårdade skägg. Upptäck världens snällaste hipsterstad. Portland är även ett himmelrike för dig som vill utforska bra gatuköksmat. Det finns över 475 food carts utplacerade i staden, med mat och kombinationer i en häpnadsväckande mångfald.

Sista dagen | Hemresa

Hemresa från New York med Icelandair under eftermiddagen/kvällen. Transfer ut till flygplatsen kan bokas via oss. Ni är åter på Arlanda runt kl. 11-12 nästkommande dag.

 

 

 

Om boendestandarden på Island

Det finns två typer av boendestandard, hotellrum med privat dusch och wc samt boende i rum med delad dusch/wc.
Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Delad dusch/wc - boende på hotell, gästhem och bondgårdar
Här bor man på hotell och gästhem på landsbygden. Samtliga boenden serverar frukost. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. Ibland finns även en bar. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny under Juni-Augusti.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.


Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström