Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Södra och västra Island, 7 nätter

På denna resa över västra och södra Island kommer ni att upptäcka en magisk natur med rasande, spektakulära vattenfall, kolsvarta lavastränder och flödande grönska. Förutom den pittoreska miljön får ni vara med om en historisk resa med början långt tillbaka i tiden. Dessa oupptäckta naturpärlor, som tagna ur en sagobok, blir ett minne för livet.Avgångar 2018-2019: Januari - December.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.


sida1 Kundbetyg: 4,9 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 7 nätter inkl frukost, enligt program.
 • Hyrbil i 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Inträde till Blå Lagunen (kan bokas 5-6 månader framåt, men bokas i tid).
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Betalas på plats:
 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.
Bokning
Södra och västra Island, 7 nätter

fr. 12 200:-

fr. 13 920:-

fr. 11 370:-

fr. 11 130:-

fr. 11 130:-

18 Maj - 14 Jun

15 Jun - 14 Aug

15 Aug - 30 Sep

01 Okt - 15 Dec

04 Jan - 31 Mar 2019

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.


 

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Ankomst till Island - Reykjavik
Ni landar på Keflavik flygplats på morgonen eller på eftermiddagen. Er hyrbil hämtar ni ut på flygplatsen. En perfekt start på er islandsvistelse är att åka till det avkopplande badet i den berömda Blå Lagunen (inträde måste förbokas). Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu och en fin restaurang.

Med nya krafter efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till Reykjavik för er första övernattning. Ni har tillfälle att utforska Reykjavík på egen hand under dagen/kvällen beroende på vilket flyg ni anländer med.
Dag 2 | Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

Ät frukost på hotellet innan ni lämnar huvudstaden och åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Hveragerdi, Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógafoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

 

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhrayn (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn.  Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

 

Vattenfallet Seljalandsfoss
Dag 3 | Vatnajökull – Klaustur – Vik

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolumner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull.

 

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

Svarta lavastränder vid Reynisfjara
Dag 4 | Hekla – Geysir – Laugarvatn

I dag kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända platserna på Island. Ni börjar med att köra västerut mot Hella för att sedan ta av norrut. Denna väg leder er till Islands mest kända vulkan, Hekla som haft flera stora utbrott. Under medeltiden kallades Hekla för ”dörren till helvetet”. Nära Burfell kraftstation ligger en intressant rekonstruktion av vikingagården Stöng (Thjodveldosbaer), som förstördes i ett stort vulkanutbrott år 1104. Det vackra vattenfallet Hjalparfoss ligger i närheten.

 

Längre söderut svänger ni av mot Skálholt, ytterligare en intressant plats. Här grundades Islands första biskopssäte på 1200-talet och detta var under århundraden det viktigaste kulturcentret på Island. Idag är den nya vackra kyrkan i Skálholt värd ett besök. Fortsätt till det kända geotermiska området Geysir där Strokkur är den mest aktiva av geysrarna. Den har ett utbrott var 5-10 minut och skickar en pelare av hett vatten och ånga 20 meter upp i luften. Ungefär 10 km längre bort ligger det ”gyllene” vattenfallet Gullfoss, som imponerande faller ner i en djup ravin. Övernattning i Laugarvatnområdet.

 

Strokkur
Dag 5 | Laugarvatn – Thingvellir – Borgarfjördur

Thingvellir Nationalpark är ett intressant område både ur historiskt och geografiskt perspektiv. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig Vi rekommenderar att ni tar en promenad i Almannagjásprickan.

 

Efter stoppet i Thingvellir kör ni vidare till Hvalfjördur, en viktig hamn för de allierade under andra världskriget för att sedan fortsätta mot Reykholt. I detta område kan ni först besöka de varma källorna Deildartunguhver (den största varma källan på Island vad gäller vattenproduktion per sekund). Kör sedan mot Reykholt där den kända 1200-tals författaren Snorri Sturlason bodde. I Reykholt kan man fortfarande se den varmvattenbassäng som användes för bad på medeltiden och ni kan besöka den permanenta utställningen dedikerad Snorri Sturalsons liv och arbete i Snorrastofa. Ca 20 km öster om Reykholt bör ni besöka det fantastiska vattenfalley Hraunfossar, där vattnet tumlar ut ur lavan ner i den förbipasserande floden och det närliggande vattenfallet Barnafoss. Efter att ha besökt vattenfallen, kör tillbaka på väg nr 1 och fortsätter till Borgarnes där det nyöppnade nybyggarmuseet är värt ett besök. Övernattning i Borgarnesområdet.

 

Thingvellir
Dag 6 | Borgarnes - Borgarfjördur – Snæfellsnes

Ät en stärkande frukost på hotellet innan ni beger er till Snæfellsneshalvön och den pittoreska Eldborgkratern. Vi rekommenderar även att ni besöker Gerduberg basaltpelare, som finns öster om väg nr 54 nära ”Ytri-Raudamelur”. Snæfellsneshalvön är ett naturfenomen känt för Snæfellsnesglaciären som tornar upp sig över området. Följ sydkusten mot Búdir, en före detta handelshamn där man idag kan se en träkyrka omgiven av ett magnifikt lavafält. Längre fram kommer ni till Arnastapi, en vacker fiskeby som har en unik naturhamn där man kan se basaltpelare i alla storlekar och former. I Arnarstapi är det möjligt att ta uppfriskande promenader till havet och även boka snöskoterutflykter på Snæfellsnesglaciären.

 

När ni kör runt halvön rekommenderar vi ett stopp vid Djúpalónssandur, en gammal fiskestation som nu är övergiven. Ni kan även promenera ner till Dritvík, den svarta stranden i närheten. På halvöns norra kust finner ni typiska isländska fiskebyar som Hellisandur, Olafsvik och Grundarfjördur. I Hellisandur by finns ett charmigt litet havsmuseum. Om ni har tid kan ni stanna till vid Bjarnarhöfngården som ligger vid vattnet inte långt från Stykkisholmur. Det är en av de gårdar på Island där man föder upp haj och där besökare kan lära sig om hajfiske runt Island och även få smaka på denna delikatess. Övernattning på norra delen av Snæfellsneshalvön.

 

Arnarstapi
Dag 7 | Snæfellsnes – Reykjavik

Idag tar ni er tillbaka till Borgarnes och Reykjavik. Vi rekommenderar att ni tar tunneln under Hvalafjördurfjorden tillbaka till Reykjavík. Spendera förmiddagen och kvällen med att utforska värdlens nordligaste huvudstad.

 

Strosa runt på stan bland restauranger, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden. Om intresse finns kan ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv.

 

Reykjavík
Dag 8 | Hemresa

Ni kör från hotellet i Reykjavik till flygplatsen i Keflavik (ca 45 min) och lämnar bilen vid Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

 

 

Boendestandard
Det finns två typer av boendestandard, rum med privat dusch och wc samt rum med delad dusch/wc.
Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Rum med delad dusch/wc
Här bor man på gästhem, bondgårdar och enklare hotell. Samtliga boenden serverar frukost. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Rum med privat dusch/wc
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Samtliga boenden serverar frukost och många har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV.


HYRBILAR
Växlar
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuella
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuella/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuella/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuella/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuella/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuella
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström