Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» FAQ
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Stora Islandsresan, 14 nätter

Vill du njuta av Islands alla underverk på en enda resa? Då är den här resan för dig och ditt resesällskap. Den tar er runt hela ön, till de ofta bortglömda väst- och östfjordarna och till Västmannaöarna. Nästan runt varje vägkrök uppenbarar sig ett nytt enastående landskap som gör Island så magiskt.

Vi har utformat resan så att ni kan göra den i er egen takt, utan stress och med tillräcklig tid till att utforska spännande sidospår och göra valfria aktiviteter. Vi gör det enkelt för dig att boka din resa. Boka resan direkt här på webben eller så går det lika bra att ringa oss för en personlig kontakt som svarar på dina frågor och hjälper dig att boka resan.Avgångar 2016: 1 Juni - 17 September.
Avgångar 2017: 1 Juni - 17 September.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 sida2
NYHET 2016

I paketet ingår:
 • Flyg t/r till Island inkl. skatter.
 • Boende 14 nätter inkl. frukost.
 • Hyrbil 14 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval (måste förbokas):

 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.


Betalas på plats:

 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.
 • Alla hyrbilar bokas per dygn, d.v.s. om du hämtar bilen kl.17:00 måste du lämna tillbaka bilen senast kl. 17:00 på återlämningsdagen. Annars tillkommer ett extra dygns hyra.

Bokning
Stora Islandsresan, 14 nätter

Slutsålt

fr. 19 040:-

1 Jul - 21 Aug

21 Aug - 17 Sep

BOKA
 
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Beskrivning dag för dag

 

DAG 1 | Slappna av med ett dopp i Blå Lagunen

Ni anländer till Keflaviks flygplats på morgonen eller på eftermiddagen. Hämta upp bilen på flygplatsen. En bra start på er Islands vistelse är att åka till det avkopplande badet i den berömda Blå Lagunen (inträde måste förbokas). Den rykande ångans dans över vattnet i detta surrealistiska lavalandskap är en fröjd för ögat. Ett dopp i Blå Lagunen är garanterad avslappning både för kropp och själ. Efter badet kör ni till ert boende i Reykjavik.

 

Tillbringa eftermiddagen med att utforska staden. Reykjavik är litet men har allt som en storstad kan erbjuda. Besök ett av stadens museer, mysiga kaféer eller parker.

På kvällen rekommenderar vi att ni provar isländsk mat på någon av stadens många restauranger. Innan ni återvänder till hotellet kan ni ta en promenad längs Saebraut – en populär strandpromenad. Utsikten är fantastisk, på ena sidan mot Esja och på den andra mot centrala Reykjavik.

 

 

Blå Lagunen
DAG 2 | Utforska den magiska halvön Snaefellsnes och rid islandshäst

 

Idag kör ni från Reykjavik till Snaefellsnes genom en hisnande vacker natur. För att köra till Borgarfjördur, även känd som Sagornas dal, kan ni välja att åka runt viken eller ta tunneln under fjorden Hvalfjördur.

Längs vägen till Snaefellsnes kan ni besöka den 100 meter höga kratern Eldborg, som ligger i mitten av lavafältet Eldborgarhraun. Sträck på benen och ta en promenad till vulkanens bas. Det tar ungefär en timme enkel väg. Eldborg är ett skyddat område som ni inte kan nå med bil. Ni måste parkera i Snorrastadi där stigen till vulkanens bas börjar. Efter promenaden kan ni besöka Gerdubergs basaltkolumner och sälarnas paradis Ytri Tunga. Om ni har tur kan ni se dem ligga och njuta av solen på klipporna.

Har du aldrig ridit en islandshäst? Gården Lýsuhóll erbjuder guidade ridturer med islandshästar på en vit strand. Från hästryggen är ett perfekt sätt att uppleva detta fascinerande landskap. Återvänd till bilen och kör till den lilla fiskebyn Arnarstapi innan ni följer vägen västerut. Detta är ert nästa äventyr. I sällskap av en guide kan ni besöka den 8 000 år gamla grottan som ligger i Snaefellsjökull National Park. Grottan är cirka 200 meter lång och ligger 35 meter under jordytan. Turen ges dagligen under sommaren och man behöver inte boka i förväg.

Islandshästar i Snaefellsnes

Fortsätt resan norrut längs kusten, genom de typiska fiskebyarna Hellissandur, Olafsvik och Grundafjördur. I Grundarfjördur finns det kända berget Kirkjufell.  Fortsätt sedan till den lilla staden Stykkishólmur som är vackert belägen på bukten Breidafjordur. Ta chansen att provsmaka isländsk haj på Hajmuseet i Bjarnarhöfn som ligger på vägen till Stykkisholmur.

Ni anländer till Stykkisholmur sent på kvällen efter en hel dag av oförglömliga sevärdheter och upplevelser. Om ni har tid och krafter kvar, ta en promenad upp till toppen av Súgandiseys utsiktsplats. Njut av den oslagbara utsikten över hamnen och öarna i viken Breidafjördur – det är en perfekt avslutning på en dag.

 

 

Kirkjufell
DAG 3 | Åk färja över till västfjordrarna och studera lunnefågel

 

Dagens strapats börjar med en båttur över viken Breidafjördur till Brjánslaekur på västfjordrarna. Turen tar cirka tre timmar och är en upplevelse i sig. Ni gör ett snabbt stopp på ön Flatey och passerar tusentals öar där ni får se otaliga sjöfåglar och sälar.

Framme i Brjánslaekur fortsätter ni er resa till Europas största fågelklippa Latrabjarg. Klippan ligger 450 meter över havet och är känd för sina kolonier av lunnefåglar. Utsikten från klipporna är slående och det är ett himmelrike för varje naturälskare.

På väg norrut till Petreksfjördur kan ni besöka museet i Hnjotur. Här kan ni se ett vikingaskepp, en gammal isländsk fiskebåt och historiska stridsplan på nära håll. Museet har också ett café och är en utmärkt plats att njuta av ett mellanmål. Fortsätt färden längs fjordarna och kör förbi vita sandstränder och dramatiska klippor på väg till ert boende nära Patreksfjordur. Avsluta dagen med ett stärkande bad i stadens simbassäng.

 

 

Latrabjarg
DAG 4 | Beundra västfjordrarnas finaste vattenfall

 

Idag väntar en vacker bilresa längs västfjordarna till staden Isafjördur. Landskapet är spännande och samtidigt fridfullt. Missa inte Dynjandi på vägen, den ultimata pärlan av Västfjordarna. Det är ett imponerande 100 meter högt vattenfall. Dynjandi är tillgängligt från väg 60. Vandra 20 minuter och du belönas med en enastående utsikt över vattenfallet.

I närheten ligger Hrafnseyri, födelseorten för Jón Sigurdsson, Islands frihetskämpe. Idag är hans gård ett museum, Jon Sigurdsson Museum. Där finns ett torvhus och ett kapell, ett favoritställe för bröllopsfirande. Fortsätt sedan norrut tills du når Thingeyri. Längs vägen runt halvön mellan Arnarfjördur och Dýrafjördur kommer ni att se bergskedjan som ofta kallas "Västfjordarnas alper". Besök caféet Simbahollin som är känt för att göra Islands bästa våfflor.

I mån av tid rekommenderar vi en avstickare till Flateyri, ca 20 km från Thingeyri. Flateyri är en liten by som under sommarmånaderna lockar till sig fiskare och kajakpaddlare från hela världen. Kör genom vägtunneln till er övernattning i Isafjördur. Staden arrangerar många festivaler och kulturevenemang, vilket gör Isafjördur till en levande, men ändå stillsam plats att besöka.

 

 

Dynjandi

Dag 5 | Lär dig om Islands häxjakt och bada i en utomhuspool med utsikt över Atlanten

 

Idag lämnar ni västfjordarna och kör längs kusten till Hrútafjördur. Kör sakta så att ni kan njuta av den spektakulära kustremsan som vimlar av sälar och fågelliv. Korsa heden Steingrímsfjarðarheidi och kör mot staden Hólmavík, känd för sin historia inom trolldom och svartkonst. Besök Sorcery och Witchcraft Museum för att lära er mer om Islands häxjakt som bedrevs på 1700-talet.

Om ni har tid rekommenderar vi en avstickare till Drangsnes innan ni kör vidare till Hólmavík. Drangsnes är en liten fiskeby vid fjorden Steigrímsfjörður och den naturligt varma utomhuspoolen är populär bland både lokalbefolkningen och besökare. Sjunk ner i en av de tre små termiska poolerna, samtliga med olika temperaturer, medan ni njuter av utsikten över Atlanten. Efter badet fortsätter färden längs fjorden Hrútafjördur tills ni kommer till ert boende.

 

 

Sorcery och Witchcraft Museum
Dag 6 | Frigör adrenalin och forsa nerför en glaciärflod eller prova en ridtur

 

Lämna Hrútafjördur-området och bege er mot den bördiga dalen Skagafjördur, känd för sin uppfödning av islandshästar. Det natursköna landskapet är den perfekta omgivningen för forsränning och ridning. Innan ni når byn Varmahlíd, ta en titt på den torvtäckta kyrkan i Vídimýri. I området finns även museet Glaumbaer, ett av de mest välbevarade torvhusen på Island.

Om ni inte planerat några andra aktiviteter, kör den extra svängen runt Tröllaskagi-halvön mot Akureyri. Resan bjuder på ett extraordinärt bergslandskap, så ta er tid att stanna längs vägen och utforska. Hólar är en by av stort historiskt och kulturellt intresse och är ett av endast två biskopssäten på Island. Nästa stopp är den lilla byn Hofsós, där ni kan besöka utvandringscentret vid gamla hamnen som berättar historien om islänningarnas utvandring till det ”Nya landet” i Nordamerika.

Forsränning

Innan ni kör vidare rekommenderar vi ett bad i den prisbelönta poolen i Hofsós. Poolen är byggd i en sluttning ovanför havet med en sagolik utsikt där ni kan se ända bort till ön Drangey.

Fortsätt till Siglufjordur, en gång den mest blomstrande fiskebyn på Island under sill- uppsvinget i början av 1900-talet. Njut av lugnet i Siglufjörður och andra fiskebyar på väg till dagens destination - huvudstaden på norra Island - Akureyri. Akureyri är en blomstrande sommarstad som erbjuder många trevliga attraktioner för turister. Besök den botaniska trädgården, ta ett dopp i någon av Akureyri´s pooler och spatsera genom gågatan Hafnarstaeti. Besök turistcentret för kartor och mer information.

 

Hólar
Dag 7 och 8 | Upptäck månlandskapet i Mývatn och bada i en mystisk grotta

 

Lämna Akureyri och kör mot sjön Mývatn i norra Island där ni stannar två nätter. Längs vägen kan ni beundra vattenfallet Godafoss, ett av de vackraste vattenfallen på Island.

Myvatn ligger i en av Islands mest fascinerande regioner, känd för sina geologiska underverk, fågelliv och månlandskap. Här finns fantastiska sevärdheter överallt. Ta en promenad mellan kokande lerpölar och fräsande geysrar i det geotermiska området Námaskard, gå på kanten av pseudokratrarna vid Skútustaðir och njut av utsikten över sjön Myvatn. Besök de mystiska lavaformationerna vid Dimmuborgir där det känns som att kliva in i sagornas värld. Kanske kan ni få syn på trollen och älvorna som sägs bo där. Dimmuborgir är 1 km i diameter med flera olika promenadstråk.

Namaskard

På andra sidan av Ringvägen från Námaskard finner ni vulkanområdet Krafla som senast var aktiv på 1720-talet. Det finns tre intressanta sevärdheter i Kraflaområdet: Leirbotn, det geotermiska kraftverket, Víti, en vulkankrater med en genomskinlig grön sjö och Leirhnjukur, ett vulkaniskt lavafält med bubblande svavelgropar, lavaformationer och varma källor. Hela området har välmarkerade stigar och vandringsleder. Gå inte utanför de markerade stigarna - området utanför är extremt varmt och farligt.

Ni kan även klättra upp på ringkratern Hverfjall. Gå hela cirkeln runt på kanten av denna vackra ringkrater som är en av de största i världen. Om ni är sugna på något utöver det vanliga, rekommenderar vi ett besök till den mystiska Grjótagjágrottan. Grjótagjá är en liten lavagrotta nära sjön Mývatn med en naturlig varm källa inuti där du kan ta ett varmt bad. Klättra försiktigt ner in i grottan. Ångan från den varma källan håller grottan behagligt varm och vattnet är runt +43 °C.

Grjótagjá

Gör en avstickare till Husavik som brukar kallas Europas valskådningscentrum med ett valmuseum och flera valsafariarrangörer. Chansen att se val i Skjálfandibukten är stor, snudd på hundra procent, enligt arrangörerna. Om ni har tur kan ni se knölval, fenval, späckhuggare, vikval, delfiner och ibland till och med blåval, den största av dem alla. Vi rekommenderar att ni åker ut på en valsafari på kvällen under midnattssolen, det är en perfekt avslutning på dagen.

Ett annat alternativ är att ta ett avslappnande bad i termalbassängen vid Mývatn Nature Bath i skenet av midnattssolen. Läs gärna vår Islandsguide här direkt på webben för mer information om Myvatn.

 

 

Jabordin
Dag 9 | Vandra i en hästskoformad ravin

 

Kör längs kusten runt halvön Tjörnes mot ravinen Ásbyrgi i Jökulsárgljúfurdalen och nationalparken Vatnajökull. Ásbyrgi är ett av Islands mest spektakulära naturunderverk, en bred, hästskoformad ravin med branta klippväggar upp till 100 meter höga. Den är 3,5 km lång och över 1 km bred. Enligt den nordiska mytologin skapades Ásbyrgi av asaguden Odins åttafotade häst som satte ner ena hästhoven där. Det är en fantastisk plats med flera möjligheter till promenader. Det finns ett utmärkt besökscenter vid Ásbyrgi som heter Gljúfrastofa, där ni kan få bra information om Ásbyrgi och nationalparken, inklusive kartor över vandringsleder.

Från Ásbyrgi fortsätter ni söderut längs en ganska gropig men vacker väg till Dettifoss vattenfall, det mäktigaste vattenfallet i Europa. Fallet är 44 meter högt och 100 meter brett. Gå försiktigt fram till kanten och upplev kraften i det rasande fallet.

Fortsätt resan över höglandsplatån Mödrudalur till staden Egilsstadir, där ni stannar en natt. Egilsstadir är den största staden på östra Island. Hallormsstadaskógur, Islands största skog, och den legendariska sjön Lagarfljót ligger också inte långt från Egilsstaðir. 

 

 

Dettifoss
Dag 10 | Njut av de spektakulära östfjordrarna

 

Sicksacka längs de dramatiska östfjordarna, förbi branta berg och charmiga fiskebyar. Njut av det slående landskapet och den hisnande utsikten. På vägen till Höfn är det möjligt att ta en båttur från Djúpivogur till Papey Island, där tusentals lunnefåglar häckar under sommaren eller besöka Petra Sveinsdóttirs välkända mineralsamling i byn Stödvarfjördur.

Fortsätt resan söderut till Höfn, en livlig fiskeby och hamn. Staden är känd för sina utsökta hummerrestauranger.

 

 

Djúpivogur

Dag 11 | Åk båt mellan gigantiska isberg och utforska Skaftafell till fots

 

Dagens körning bjuder på ett förtrollande landskap - svarta stränder, vattenfall och glaciärer. Ni kör längs sydkusten mot glaciärlagunen Jökulsárlón som ligger vid foten av Islands högst belägna topp, Hvannadalshnjúkur. Jökulsárlón är ett av Islands mest populära naturunderverk och är verkligen en imponerande plats. Lagunen är enorm och har gett bakgrunden till många stora filmer och program, inklusive "Batman Begins", "Game of Thrones" och nu senast ”Interstellar”.

Promenera längs stranden eller ta en 30-40 minuters båttur på lagunen. Glid fram mellan de stora isbergen och lyssna till guiden som berättar historien om bildandet av lagunen. Endast 1/10 av isberget är synligt, vilket får vem som helst att känna sig liten. Om ni har tur kan ni se nyfikna sälar simma omkring bland isflaken.

Efter båtturen rekommenderar vi ett besök i Skaftafell, Islands största nationalpark och ett grönt paradis för vandring, cykling och andra äventyrsaktiviteter. Från besökscentret i Skaftafell kan ni gå en kort vandringsled till vattenfallet Svartifoss. En annan populär vandringled är den som går till Skaftafell glaciärtunga. Från Skaftafell kör ni över vidsträckta områden med svart lavasand och glaciärfloder mot Vik. Checka in på ert hotell där ni kommer att stanna två nätter. Avsluta dagen med en god middag på en av restaurangerna i Vik.

 

 

Jökulsárlón
Dag 12 | Utforska fågelklippor och lavafält på Västmannaöarna

 

Dagens utflykt tar er till de pittoreska Västmannaöarna. Det sägs att du inte har sett hela Island förrän du har besökt Västmannaöarna.

Ta färjan från Landeyjarhöfnhamnen och besök den enda bebodda ön, Hemön. År 1973 drabbades Hemön av ett vulkanutbrott och de flesta av öns hus begravdes under lava och aska. Alla de 4 000 invånarna evakuerades. I dag är Hemön en livlig fiskehamn och ett nyöppnat museum har en utställning om det dramatiska utbrottet. Många av husen som försvann under askan från vulkanutbrottet 1973 har börjat grävas fram.

Ön är omgiven av klippiga berg, vulkaner och 14 andra små öar i olika storlek och form. Njut av vad ön har att erbjuda och gör en guidad rundtur eller en båttur. Segla fram mellan de olika öarna, in och ut i grottor och in i små skär och upplev det livliga fågellivet på nära hand. Vem vet, kanske får ni bevittna hur en flock späckhuggare simmar förbi.

Efter båtturen, vandra upp på den nya vulkanen ovanför staden och njut av den fantastiska utsikten innan ni tar färjan tillbaka till fastlandet. Tillbringa ännu en natt i Vik. 

 

 

Västmannaöarna
Dag 13| Gå bakom ett vattenfall, förundras över kokande lerpölar och sprutande geysrar

 

I dag kan ni utforska sydkusten ytterligare innan ni kör västerut. Ta en promenad på den svarta stranden Reynisfjara, känd för de dramatiska, svarta, kolumnformade basaltklipporna som reser sig upp i havet. Enligt sägnen består klipporna av troll som förstenats. 

Väster om Vík hittar ni udden Dyrholaey som är Islands sydligaste punkt. Längs de branta klipporna bor tusentals fåglar, främst lunnefåglar och ejdrar. Via en liten väg kan ni ta er upp till toppen av denna 120 meter höga havsklippa. Väl uppe belönas ni med en fantastisk utsikt i alla riktningar. I norr ser ni Mýrdalsjökull glaciär, i öster kan ni se den vackra svarta lavastranden Reynisdrangar och i väster den ändlösa kustremsan. Allra längst ute på klippan finns en fyr som ser ut som ett litet slott.

 

Resan fortsätter västerut och nästa stopp är Skógar och dess vattenfall Skógafoss, ett av Islands högsta med sin imponerande fallhöjd på 60 meter. Om ni vill prova på något riktigt genuint rekommenderar vi en avstickare till naturbadet Seljavallalaug i Seljavellir nära Eyjafjallajökull. Utsikten från badet över porlande bäckar och höga berg är obeskrivligt vacker. Måste upplevas. Efter badet väntar dagens nästa sevärdhet, vattenfallet Seljalandsfoss. Ta stigen som går bakom fallet, men se upp för hala stenar.

Reynisfjara

Nu väntar några av Islands mest populära naturfenomen på den berömda Gyllene cirkeln. Först besöker ni det geotermiskt aktiva gejserområdet i dalen Haukadalur, känt för sina varma källor och den världskända gejsern Geysir och dess mer aktiva granne, Strokkur. Den magnifika vattenpelaren hinner du uppleva mer än en gång då Strokkur sprutar hett vatten i luften var 4-8 minut som når en höjd mellan 15-40 meter. Strosa runt i området och upplev hur marken gurglar och bubblar under dina fötter.

 

På ett kort köravstånd från Geysir finner ni vattenfallet Gullfoss, den obestridda drottningen av alla vattenfall. Det är ett imponerande vattenfall som faller i två omgångar, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och 2,5 km lång. Ni kör sedan tillbaka genom Geysirområdet för att komma till Laugarvatn där ni stannar en natt. Om ni är hungriga, rekommenderar vi en middag på den lokala restaurangen Lindin som specialiserat sig på viltkost. Avsluta med ett avslappnande bad på Fontana Termalbad.

 

 

Geysir
Dag 14 | Besök världens äldsta parlament och strosa runt i Reykjavik

 

Börja dagen med att besöka den tredje och sista sevärdheten av Gyllene cirkeln, nationalparken Thingvellir, där det isländska parlamentet Alltinget grundades år 930. Denna park är listad på UNESCO´s världsarvskarta och ligger mitt i kontinentalsprickan mellan Nordamerika och Europa. Vid turistcentret kan ni lära er mer om områdets intressanta historia och geologi.  I parken finns det möjlighet att dyka eller snorkla i det kristallklara vattnet i Silfra, känt som en av världens tio bästa platser för dykning och snorkling. Från Thingvellir kör ni över Mosfellsheidiplatån för att komma till Reykjavik.

 

Njut av er sista dag på Island och utforska Reykjavik på egen hand. Det är en stad med modern livsstil och gemytlig småstadsatmosfär. Shoppa eller besök något av stadens museum och konstgallerier. Strosa omkring i gamla stan, gå runt Tjörninsjön och kika på fåglarna, besök rådhuset och Austurvöllurtorget. Ta en promenad ner till hamnen och konserthuset Harpa. Besök Hallgrímskirkja och ta hissen upp till tornet för en fin utsikt över Reykjavik. Det är också möjligt att åka till Laugardalurdalen för ett dopp i utomhuspoolen eller besöka den botaniska trädgården. Avsluta er resa till Island med att äta en god middag på en av Reykjaviks trevliga restauranger.

Thingvellir
Dag 15| Hemresa

 

Idag är det dags att resa hem igen. Ert flyg går antingen på morgonen eller på eftermiddagen. Kör från Reykjavik till flygplatsen i Keflavik (cirka 45 min) där ni lämnar tillbaka hyrbilen i god tid innan flyget hem.

Har du några frågor om denna resa? Tveka inte att höra av dig till oss. Du får en personlig kontakt som svarar på alla dina frågor. Vi kan Island och älskar att dela med oss av vår kunskap. Du kan också ta del av berättelser och kundbetyg från andra resenärer som har rest till Island med oss.

 

 

 

Reykjavik
Boendestandard

Det finns två typer av boendestandard, boende i rum med delad dusch/wc samt hotellrum med privat dusch och wc.

Delad dusch/wc - boende på hotell, gästhem och bondgårdar
Här bor man på hotell och gästhem på landsbygden. Samtliga boenden serverar frukost. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. Ibland finns även en bar. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny under Juni-Augusti.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.


 

Om våra hyrbilar

I paketet kan ni välja mellan flera olika hyrbilar. Nedan så presenteras våra mest populära hyrbilar. Vilken hyrbil ni ska välja är mer en fråga om bekvämlighet och intresse, alla bilar går bra att köra på denna resa runt Island.
HYRBILAR
Växlar
Hyundai I10 5 2 (2+0) 4 Manuell/Automat
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuell/Automat
Skoda Octavia 5 4 (3+1) 5 Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 (4+1) 5 Manuell/Automat
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuell/Automat
Chrysler Town & Country 5 6 (3+3) 7 Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström