Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka


Flyg och husbil på Island

Med varma källor, vita glaciärer, vulkaner, fantastiska vyer och ett land fyllt till brädden med upplevelser, är det inte svårt att förstå varför Island varje år lockar till sig mängder av turister. Upplev Island med en kör-själv semester i en husbil. Det perfekta sättet att uppleva landets naturfenomen och sevärdheter i sin egen takt.


Avgångar 2016: maj - september; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 Kundbetyg: 4,0 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
  • Flyg t/r till Island inkl. skatter.
  • Husbil 5 - 99 dygn, inkl. självriskreducering (CDW) & fria mil.
  • Personlig service från vår kunniga personal.
  • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

  • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Betalas på plats:

  • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om 300 SEK.
  • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
Bokning
Flyg och husbil på Island, 5 - 99 dagar

fr. 8 595:-

Maj - Sep
BOKA
 

Om våra priser
Våra paketpriser visar ett pris per person, del i dubbelrum. Priserna baseras på husbil Toyota Hilux 4WD eller liknande. Möjlighet finns att välja andra biltyper. Vi paketerar alltid med bästa tillgängliga priser och våra ”frånpriser” visar bästa tillgängliga pris. Priserna varierar med aktuellt bokningsläge på flyget och ett normalpris för paketresan kan vara upp till 2 000 SEK högre än vad våra ”frånpriser” anger. Vid sökning/bokning får ni alltid det bästa pris som vi kan erbjuda på sökt datum.

Viktig information för er som reser med husbil!

Obs! För att hyra husbil måste hyrestagaren ha fyllt 25 år.

 

Att resa runt Island i en husbil är ett utmärkt sätt att uppleva landet. Körningen bjuder på imponerande vyer och spektakulära landskap. Att köra på Island är inte svårt men innebär en viss utmaning. Förbered dig väl och respektera trafikreglerna så minimerar du riskerna för missöden. Aktuell information om vädret och vägarna på Island finner ni på Isländska statens vägförvaltnings webbsajt. Innan avfärd kan ni också ringa telefonnummer 1777 för information om vägar och vägförhållanden. Ta alltid med en detaljerad vägkarta.


Camping

Det finns ett 60-tal campingplatser på Island. Dessa är endast öppna från början av juni till slutet av augusti eller mitten september. Mer information om campingplatser på Island hittar du här, www.visiticeland.com/plan-your-trip/accommodation eller www.campingcard.is

 

Att köra runt Ringvägen
Huvudvägen runt Island kallas "Ringvägen" (Riksväg 1) och är 1.399 km lång. Vägen förbinder de största städerna och passerar genom de mest intressanta delarna av landet. Ringvägen är till största delen asfalterad och dubbelriktad. Hastighetsgränsen i tätorter är 50 km/tim och på landsbygden är den 90 km/tim på asfalterade vägar. Det tar ungefär en vecka att ta sig runt hela Ringvägen om man kör i lugn takt och med många stopp längs vägen.

Att köra på grusvägar
Från Ringvägen leder flera mindre vägar till sevärdheter och mindre samhällen. Majoriteten är grusvägar som kräver särskild uppmärksamhet under körning. Grusvägarna har ofta ett löst ytskikt, särskilt ute i vägkanten, så kör försiktigt. Vid möte, sänk farten för att minska risken för stenskott. Vägarna är smala, speciellt över broar där bara ett fordon åt gången kan passera. Det är även vanligt att får och islandshästar korsar vägarna.

Att köra på höglandet och på F-vägar ej tillåtet
Det är ej tillåtet att köra på höglandet med husbil. Fjällvägarna är markerade med ett F framför vägnumret på skyltar och kartor. Dessa vägar är ej tillåtna för husbilar. 

 

 

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström