Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Isländska höglandet, 7 nätter

Det karga Isländska höglandet brukar kallas för den sista vildmarken i Europa. Den här resan tar dig längs de urgamla lederna över höglandet, över Kjölur och in till Landmannalaugar, vägar som sällan körs av andra. Du upplever platser som ligger långt avsides, omgivet av den variationsrika och magnifika naturen. Själva färden är en utmaning och upplevelse i sig när du korsar glaciärbäckar utan broar. Välkomna till Island!

Körsträcka: ca. 1950 km.Avgångar 2018: Juni - September.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 Kundbetyg: 4.9 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 7 nätter inkl frukost, enligt program.
 • 4-hjulsdriven hyrbil 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Hyrbil - Paketet bygger på Suzuki Jimny 4WD eller liknande. Möjlighet finns att uppgradera till andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Inträde till Blå Lagunen (kan bokas 5-6 månader framåt, men bokas i tid).
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.


Betalas på plats:

 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

Bokning

Isländska höglandet, 7 nätter

fr. 16 135:-

fr. 14 760:-

25 Juni - 10 Aug

17 Aug - 03 Sep

BOKA
 
Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Ankomst till Island – Blå Lagunen – Reykjavík
Välkommen till Island. Då ni landar på Keflaviks flygplats hämtar nu ut er hyrbil. En perfekt inledning på er islandsvistelse är att direkt från flygplatsen åka till det avkopplande badet i den berömda Blå Lagunen (inträde måste förbokas), en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavík.

Här njuter ni av det varma (36-39° grader) och mineralrika vattnet året om. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu och en fin restaurang. Det finns även möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till Reykjavík för er första övernattning
Dag 2 | Borgarfjördur – Thingvellir – Laugarvatn

Ni börjar er rundresa genom att köra längs väg 1 till Borgarnes och den nyligen öppnade Settlement Center museum som är värt ett besök. Härifrån fortsätter ni till Islands största varmkälla Deildartunguhver och byn Reykholt där den mäktige skalden Snorre Sturlasson levde och dräptes under 1200-talet. I Borgarfjördur-området kan ni besöka naturfenomenet Hraunfossar, en av västra Islands största sevärdheter. Där väller klart källvatten ut från ett lavafält och strömmar ner i älven Hvítá. Ett stenkast uppströms hittar ni vattenfallet Barnafoss, ”barnens vattenfall”, som enligt legenden fick sitt namn sedan två barn drunknat i dess vattenmassor.

 

Ni åker vidare genom ett unikt, kargt landskap, längs två glaciärer mot nationalpakren Thingvellir och forna tingsplatsen Thingvellir, där vi rekommenderar en promenad nedför kontinentalklyftan Almannagjá, ”Tingsmännens ravin”. Fortsätt till Laugarvatn där ni övernattar.

  

Thingvellir
Dag 3 | Geysir/Gullfoss – Kjölur – Skagafjörður – Akureyri

Ni startar dagen med ett besök till det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet. Ni fortsätter längs höglandsrutten Kjölur som ligger mellan två av Islands största glaciärer, Langjökull och Hofsjökull. Förr var denna led en viktig länk mellan norra och södra landsänden, men med tiden har området blivit allt kargare. Idag är Kjölur ett öppet ökenlandskap som i fjärran avgränsas av berg och glaciärer.

 

Halvvägs över höglandet kommer ni till jordvärmeområdet Hveravellir, en oas i ödemarken. Stanna till för en promenad runt de varma källorna och ett skönt bad i det naturligt tempererade vattnet för att sedan fortsätta norrut. På väg från Skagafjördur-området mot tätorten Varmahlíd kan ni besöka muséet Glaumbær, som är en av få bevarade traditionella isländska torvgårdar. Följ väg 1 tills ni kommer fram till Akureyri där ni övernattar i området.

 

Akureyri
Dag 4 | Akureyri – Mývatn/Husavík

Från Akureyri passerar ni vattenfallet Godafoss på väg till sjön Mývatn. Mývatn är en oerhörd spännande region och stanna gärna en extra timma för att hinna med att se allt. Här finns fantastiska vulkaniska formationer, geotermisk aktivitet och ett rikt fågelliv. Börja med att utforska de vulkanliknande kratrarna vid Skútustadir och gå sedan genom en labyrint av märkliga lavaformationer vid Dimmuborgir.

 

Gör ett besök till Námaskard, där het vattenånga pyser ut genom sprickor i marken. Gå sedan vidare till Kraflaområdet, se kratern Viti och promenera till vulkanområdet Leirhnjúkur som hade en serie av utbrott mellan 1975-1984. Avsluta dagen med att åka till Mývatn och upplev naturbaden som påminner om den Blå Lagunen. Nattens inkvartering blir i området Mývatn/Húsavík.

 

 

Mývatn
Dag 5 | Tjörnes – Dettifoss – Östkusten

Börja dagen med kära till den charmiga fiskebyn Húsavik! Fiskebyn har blivit Islands centrala plats för valskådning och här finns det möjlighet att följa med på en spännande valskådningstur. Fortsätt sedan längs Tjörnes långa kustlinje till Ásbyrgi, en hästskoformad klyfta som enligt sägnen är ett hovtryck från Sleipner, Odens åttafotade häst.

 

Kör söderut tills ni når basalformationerna vid Hljóðaklettar. Basalt är en magmatisk bergart av vulkaniskt ursprung och utgör 70 % av jordens yta. Fortsätt färden till Islands mest kraftfulla vattenfall Dettifoss, med ett imponerande fall på 44 meter. Efter denna storslagna syn fortsätter ni österut över månlandskap till ni når Islands vackra östra kust. Ni kan välja att åka genom tunneln till Fáskrúdsfjordur, eller ta den äldre vägen längs kusten för att njuta av det vackra landskapet. Övernattning i området kring Östfjordarna.

 

 

Ásbyrgi
Dag 6 | Höfn - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur

Ni fortsätter längs kusten och passerar små fiskesamhällen som Djúpivogur. Kustlandskapet skiftar ansikte och övergår till branta bergssidor och avgrundsdjupa fjordar, där raukliknande formationer avtecknar sig som statyer mot himlen. För att komma till Egilsstadir väljer ni antingen "fjordrundan " där ni passerar ett antal fiskebyar eller huvudvägen över högfjällspasset Breiddalsheidi. Ni åker genom tunneln i Almannaskarð och anländer till Höfn som ligger intill glaciären Vatnajökull, Europas största glaciär med Islands högsta bergstopp Hvannadalshnúkur (2119 meter över havet). Här möter ni också underskön natur med frodig växtlighet, sotsvarta jökeltungor sida vid sida med glaciären.  

Hrauneyjar
Vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isberg som lossat från glaciären omkring och hela vyn är sagolik. I glaciärtungorna träder den tusenåriga ismassan fram i sin rena, klarblå färg. Från lagunen rinner en cirka en km lång flod ut i Atlanten. Vi rekommenderar även att ni gör ett besök till Skaftafell nationalpark, en oas omgiven av glaciärer och svarta sandstränder innan ni fortsätter till byn Kirkjubæjarklaustur där ni övernattar i området.
Vatnajökull
Dag 7 | Klaustur - Landmannalaugar - Reykjavik

Denna dag bär det av till Landmannalaugar, som ofta kallas höglandets pärla. Precis innan ni når Landmannalaugar, måste ni korsa en flod utan bro. Upptäck sedan det hisnande landskapet med lavafält och färgstarka berg.

 

Ta ett varmande bad i en het källa eller utforska Landmannalaugar genom vandring (se information för vandringar i området vid Landmannalaugars fjällstugor). Ni åker sedan mot Kirkjubæjarklaustur, genom lavafältet Eldhraun som bildades 1783-84 vid ett av världens största vulkanutbrott under historisk tid. På vägen stöter ni på den gigantiska vulkansprickan Eldgjá. Där kan ni promenera till vattenfallet Ófærufoss, vilket tar ca 1,5 timmar.  Fortsätt vidare till Reykjavik där ni övernattar.

 

 

Landmannalaugar
Dag 8 | Hemresa
Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavík till Keflavík
(cirka 45 min.) och lämnar bilen på Keflavík flygplats i samband med er hemresa.
Reykjavík
Boendestandard

 Det finns två typer av boendestandard, rum med privat dusch och wc samt rum med delad dusch/wc.
Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Rum med delad dusch/wc
Här bor man på gästhem, bondgårdar och enklare hotell. Samtliga boenden serverar frukost. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Rum med privat dusch/wc
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Samtliga boenden serverar frukost och många har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV.


 

 

Om våra hyrbilar

Växlar
Dacia Duster 5 4 5 (4+1) Manuella
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 3 5 Manuella
Toyota Land Cruiser 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Land Rover 4WD 5 bagage
hylla
7 (5+2) Manuella
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström