Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Kjölur

Ni rider på gamla ridvägen Kjölur som i över 1 000 år varit en länk mellan södra och norra Island. Dess historia är sammanvävd med landets. Naturens skönhet återfinns inte på många andra ställen och den lämnar ingen förbipasserande oberörd. Vi får uppleva en blandning av kända platser såsom Gullfoss och Geysir och vildmarker, glaciärer, ödslighet och heta källor.Avgångar 2018: Juni - Augusti

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 Kundbetyg: 5 av 5 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 1 natt på gästhem och 5 nätter i sovsäckslogi under ridturen, 1 natt på gästhem i Reykjavik.
 • Ridning i 6 dagar. Dagsetapper på 20-45 km (4-8 timmars ridning).
 • Under ridturen ingår helpension (frukost, lunch och middag), dock ej middag sista kvällen.
 • Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
 • Guidning på engelska/svenska.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Transfers till/från flygplatsen till Reykjavik.
 • Extranätter i Reykjavik efter ridturens slut.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning
Flyg, ridresa med sovsäckslogi, 7 nätter

fr. 26 755:-

Jun - Aug

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Hveragerdi
Efter ankomst med flyg till Keflavík tar ni flygbuss till BSÍ där ni möter en representant från Eldhestar utanför flygbussväntsalen. Transfer kl. 17.30 - 18.00 till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi. Inkvartering i gästhem eller motsvarande. Efter middagen går vi genom den förestående ridturen och pratar om islandshästen, dess egenskaper och olika gångarter.

Dag 2 | Hveragerði - Torfastaðir - Geysir, 20 km, 4 timmar
Vi kör till gården Torfastaðir i det vackra området Biskupstungur. Vi rider längs mjuka stigar tills vi kommer fram till en å som vi korsar flera gånger. På kvällen kommer vi fram till Geysir där vi övernattar på gästhemmet. På kvällen tar vi en titt på de varma källorna vid Geysir och det "gyllene" vattenfallet Gullfoss.

 

Dag 3 | Geysir - Fremstaver, 35 km, 7 timmar
Efter att ha badat i de varma poolerna vid Geysir, fortsätter vi mot fjällen. Något ovanför Gullfoss tar öknen vid, täckt av sand och sten. Vi rider längs floden Sandá, som tidigare kunde vara ett svårt hinder, tills det byggdes broar på 70- och 80-talet. Vi följer floden Hvitá västerut tills vi kommer till fjället Bláfell, som reser sig 1160 meter över havet och erbjuder oss en god utsikt över Kjölur. Denna dag har vi på höger sida glaciärerna Eyjafjallajökull och Hofsjökull och vulkanen Hekla, och på vänster sida berget Hlöðufell och sedan glaciären Langjökull. Vi sover denna natt söder om Bláfell i fjällstugan i Fremstaver.


Dag 4 | Fremstaver - Árbúðir, 40 km, 8 timmar
Vi fortsätter norrut längs östra sidan av Bláfell. När vi ridit på bron över Hvitá ser vi vattenfallet Ábóta, och härifrån tar Kjölur vid. Kjölur är den äldsta ursprungliga leden mellan södra och norra Island. Innevånarna i Skagafjörður och Eyjafjörður använde sig av denna led på väg till Alltinget i gamla dagar. Den är mestadels slät och ligger 600-700 meter över havet. Öster om Hvitá reser sig glaciärerna Hofsjökull och Langjökull västerut. Mellan dem reser sig några fjäll, och de mest välkända av dem är Kerlingafjöll, sydväst om Hofsjökull, som ofta sägs vara Kjölurs stolthet. Nu är det bara sista etappen kvar av dagen och det är vägen upp längs med floden Svartá till Árbúðir, vår sovplats denna natt.

Dag 5 | Árbúðir-Hveravellir, 40 km, 8 timmar
Idag finns det anledning att vara speciellt glad eftersom kvällen kommer att erbjuda oss varmt bad i varmvattenområdet Hveravellir. Först rider vi mot bergkedjan Hrefnubúðir. Mellan Hrefnubúðir och sjön Hvítárvatn finns ett öppet och gräsigt område som heter Hvitárnes. Området byter utseende och karaktär när den gröna blomman Fifa framemot sommaren blir vit och dess frön blåser iväg. Förr fanns det mycket gräs på Kjölur, men nu är det sällsynt förutom i Tjuvarnas Dal, Thjófadalur, som vi rider genom senare denna dag.

Vi fortsätter nu öster längs floden mot Kjalfell och lavafältet Kjalhraun. Namnet Kjölur är omdiskuterat, några tror att det kommer från fjällkedjan Kili i Norge, andra tror att det kommer från att beget Kjalfell ser ut som en upp och nedvänd båt, dvs kjölen. Väster om Kjalhraun går vi genom en trång klyfta, och kommer in i Tjuvarnas Dal. Dalen är formad som en cirkel, och väl gömd av berg. I dalen måste vi vara försiktiga, eftersom naturen är mycket känslig. Från dalen rider vi över en liten bergskam, som kallas Thröskuldur, och därifrån följer vi en mjuk och fin ridstig till Hveravellir.

 

Dag 6 | Hveravellir - Áfangi, 28 km, 5-6 timmar
Ridvägen idag är kortare, och det ger oss möjlighet att njuta av den speciellt vackra naturen vid Hveravellir innan vi sadlar hästarna och ger oss av. Hveravellir är ett av landets största varmvattenområden, och många av källorna är välkända för sin färgprakt. Förr i tiden var platsen ett tillhåll för fredlösa. Söder om varmvattenområdet besöker vi en ruin som heter Eyvindarkofi, där den laglöse Fjalla-Eyvindur hade sitt tillhåll. När vi fortsätter norrut från Hveravellir rider vi över floden Seydisá och följer mjuka ridstigar förbi bergen Sandkúlufell, Hanskafell och Sauðafell.

 

Dag 7 | Áfangi – Blöndudalur, 30 km, 5 timmar
Vi fortsätter norrut på Eyvindarstaðaheiði på vår väg mot bebyggelsen på norra Island. Bakom oss har vi fjällen och runtom glaciärerna. På höger sida finns den stora sjön Blöndulón, som skapats av vattenkraften vid Blanda. Vi rider längs mjuka stigar och fjällvägar tills vi kommer till den gröna dalen Blöndudalur och där har vi nått vårt mål. Vi blir körda tillbaka till Reykjavik. Där spenderar vi kvällen tillsammans och övernattar sedan på gästhem.

 

Dag 8 | Transfer till Keflavík - Hemresa
Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 7) ej är inkluderad.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström