Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Den Isländska rundresan -
med svensktalande guide

Upplev alla sidor av Island, utan att behöva tänka på det praktiska. Under en vecka färdas ni runt ön och upptäcker några av landets bästa platser. Njut av säregen natur, fascinerande glaciärer, vackra vattenfall, Reykjavíks mångfald och alla spår av Islands vulkaniska underjord.

En svensktalande lokalguide ser till att ni och de andra resenärerna får er intressanta fakta till livs om både det ni ser omkring er och om det som en gång har funnits. Allt du behöver göra är att följa med.

Hör av dig om du undrar över något eller om du vill ha hjälp att boka.Avgångar 2017: 23 maj, 1 juni, 6 juli, 20 juli och 5 augusti.


Direktflyg avgår från Stockholm och Köpenhamn.
Om avresa önskas från Oslo, Helsingfors eller flyg från andra orter i Sverige, så kontakta oss.

sida1 Nyhet! sida2

I resan ingår:
 • Flyg t/r till Island inkl. skatter.
 • Boende 7 nätter på 3-stjärniga hotell med privat dusch/wc.
 • Transfer till och från flygplatsen till hotellet.
 • Rundresa med svensktalande guide, enligt program.
 • Måltider: 7 frukostar och 5 middagar.
 • Inträde till museum i Glaumbær och Eyjafjallajökull visitor center.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Bad i Blå Lagunen, 600 sek
 • Ridtur på Islandshäst, 540 sek
 • Båttur på Jökulsárlón, 420 sek
 • Bad i Mývatn Nature Bath, 355 sek
 • Valskådning i Husavik, 950 sek

Bokning
Den Isländska rundresan, 7 nätter - Stockholm
Slutsåld
Maj - Aug
BOKA
Den Isländska rundresan, 7 nätter - Köpenhamn
Slutsåld
Maj - Aug
BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter.

Beskrivning dag för dag
Bra att veta: 27/7 och 5/8 går resan åt andra hållet.
Dag 1 | Välkommen till Island
En svensktalande guide tar emot dig och ditt resesällskap på flygplatsen. Därifrån kan ni välja om ni vill åka direkt till hotellet i Reykjavík eller via Blå Lagunen. Resten av kvällen har ni på er att utforska huvudstaden. Hallgrímskirkja är väl värd en titt, och en tur längs strandpromenaden brukar också vara trevligt efter flygresan. Fråga oss gärna redan nu om ni vill ha tips på en restaurang som kan passa er.
För er som väljer Blå Lagunen väntar en speciell upplevelse. Blå Lagunen är omtalad över hela världen och hämtar sitt vatten från geotermiska källor på 2 000 meters djup. Det gör att vattnet håller en behaglig temperatur året om. Området är fullt av skrymslen och vrår att upptäcka och känslan av att bada i naturlig värme under den isländska himlen mitt i ett lavalandskap kommer göra gott.
Blå Lagunen
Blå Lagunen
Dag 2 | Gyllene Cirkelns höjdpunkter
I dag får ni ta en tur till den Gyllene Cirkeln, som prickar in några av landets bästa sevärdheter. Efter frukost går resan mot nationalparken Þingvellir, ett av UNSECO:s världsarv. Här samlades Alltinget, världens äldsta demokratiska parlament, redan år 930. Nationalparken ligger mellan två kontinentalplattor, och det finns tydliga spår av det i området. Ett av dem är Islands största sjö Þingvallavatn, som har bildats av plattornas rörelser.

Vi fortsätter sedan vidare mot det välkända geotermiska området Geysir, med huvudattraktionen Strokkur som får regelbundna utbrott, och sedan mot vattenfallet Gullfoss. Sedan rör vi oss vidare längs sydkusten mot Seljalandsfoss. Det kanske mest speciella med den här platsen är att ni kan gå in bakom vattenfallet. Till sist besöker vi Skógars hembygdsmuseum för att lära oss mer om lokalhistorien. När vi ändå är i området passar vi också på att se det 60 meter höga vattenfallet Skógafoss.
Gullfoss
Gullfoss
Dag 3 | Upptäck Dyrholaey, Skaftafell och Vatnajökull
Dagen börjar med Dyrholaey. Namnet betyder ungefär ”dörrhålsön”, och kommer av att lavan har bildat ett stort valv över havet. På klippor och basalt-pelare har många sjöfåglar sitt hem. Färden går vidare längs med glaciären Mýrdalsjökull. Under glaciären finns vulkanen Katla, och när den har utbrott drar smältvattnet med sig vulkaniskt material. Resultatet är stora, svarta sandfält, och där tar vi oss förstås tid för en promenad.

Vi vilar fötterna en stund medan vi åker vidare mot Skaftafell, en del av Vatnajökulls nationalpark. Klimatet här är relativt milt; björkarna blir högre och många av sydislands typiska blommor trivs här. Vi besöker också vattenfallet Svartifoss, men basaltpelare som kanske får er att minnas Hallgrímskirkjas arkitektur. Vårt boende för natten ligger vid foten av Vatnajökull.
Dyrholaey
Dyrholaey
Dag 4 | Utforska Breiðamerkursandur och Jökulsárlón

Vi åker genom Breiðamerkursandur, stora fält med vulkanisk sand som dragits fram av smältvatten under Vatnajökull. Vid kanten av glaciären ligger den stora glaciärsjön Jökulsárlón. Stora isblock frigör sig från glaciären och flyter omkring i sjön, taggiga och blåskimrande. I sjön finns mycket fisk, och det lockar bland annat labbar och tärnor till platsen.

 
Från Jökulsárlón fortsätter vi mot Höfn. Staden ligger vackert till på en halvö, omgiven av vatten på tre sidor. Fiske är naturligt nog en av de största näringarna. Vi tar oss sedan vidare norrut, och kör igenom den 1,3 km långa tunneln Almannaskard. Tunneln lutar lätt uppåt, så vi klättrar ungefär 40 höjdmeter innan vi kommer ut på den norra sidan. Området heter Östfjordarna, och är det geologiskt äldsta på Island, cirka 16-20 miljoner år.

Jökulsárlón
Jökulsárlón
Dag 5 | Besök Egilsstadir och Mývatn

Vårt första stopp för dagen är Egilsstadir, handelscentrum på Östlandet, men på vägen dit hinner vi få oss en ordentlig dos isländsk natur. Vägen vi kör går genom dalar och förbi fjordar, vi hinner se sjöar och vindslipade lavaklippor.

Vi tar oss vidare, över höglandet Modrudalur och mot sjön Mývatn, men gör en avstickare till det enorma vattenfallet Dettifoss. Det är både Islands och Europas mest kraftfulla vattenfall. Väl i Mývatn utforskar vi sjön och området kring den, med dess lavaöar, pseudokratrar, kokande lerpölar och lavaformationer. Området är geotermiskt, och det finns förstås varma källor.

Mývatn Nature Bath (tillval) är en härlig avslutning på dagen. Badet är mindre än Blå Lagunen, men samtidigt lugnare; många upplever det som enklare och mindre exploaterat. Det finns både en pool och två ångbad, och en utomhusdusch att svalka sig i. Handdukar, badkläder och badrockar finns att hyra på plats.

Mývatn
Mývatn
Dag 6 | Upptäck Mývatn, Húsavik och Akureyri
Vi håller oss kvar vid Mývatn och utforskar andra sidor av området; i dag koncentrerar vi oss på floran och faunan. Sjön och de omgivande våtmarkerna är näringsrika, och kända för alla sina arter av andfåglar, till exempel islandsknipa, sjöorre, alfågel, strömand och bläsand. Fåglarna bygger bon i hål och sprickor i lavan, eller ute på lavaöarna. En del finns inte någon annanstans i hela Europa. Sjön är inte bara ett hem åt många fågelarter, utan också åt den sällsynta, bollformiga algarten marimo. ”Bollarna” kan bli över 10 cm i diameter och växer på 2–2,5 meters djup.

Vi beger oss ut mot kusten igen och stannar till i fiskebyn Húsavik. Sedan sätter vi kurs mot Akureyri, dagens mål, men på vägen stannar vi för att uppleva Godafoss, ett 30 meter brett vattenfall. I dag kan ni välja att lägga till valskådning i Húsavik där ni får chansen att se havets stora däggdjur på nära håll.
Húsavik
Húsavik
Dag 7 | Besök Skagafjördur, Deildartunguhver och Reykjavik

Med Akureyri som startpunkt åker vi vidare västerut. Vår första anhalt är Skagafjördur, ett område

som är känt för sin hästuppfödning – här finns faktiskt fler hästar än människor.

 

Vi vänder söderut, tillbaka mot Reykjavík och vår utgångspunkt som vi lämnade för nästan en vecka sedan, men vår resa är inte slut än. På vägen stannar vi först vid Reykholt, där Snorre Sturlasson en gång bodde. I närheten av samhället finns Deildartunguhver. Ingen varm källa i världen är större än Deildartunguhver, och den har det högsta vattenflödet i Europa. Vid källan växer kambräken, en ormbunksväxt som inte finns någon annanstans på ön. Vårt allra sista uppehåll gör vi vid vattenfallen Hraunfossar och Barnafoss. Resten av dagen gör ni vad ni vill i Reykjavík, det som passar er bäst som avrundning på resan.

Hraunfossar
Hraunfossar
Dag 8 | Hemresa

En intensiv vecka är slut, och ni har sett allt det bästa av Island. Det är dags att packa ner minnena och

flyga hem till Sverige. Bussen hämtar er på ert hotell, så att ni är på flygplatsen i god tid.

Hotellstandarden på resan

Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även en bar.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.


Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström