Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Gyllene Island - Jubileumsresa 2017

Nu fyller vi 20 år! För att fira har vi satt ihop den här jubileumsresan där du och ditt resesällskap på ett bekvämt sätt får resa runt i södra och västra Island samt upptäcka huvudstaden Reykjavík. Rundresan tar dig mellan några av Islands mest sevärda naturfenomen så som vattenfall, gejsrar, heta källor och vulkaniska berg. Under hela resan har ni dessutom med er en guide som talar svenska. Fåtal platser kvar!Avgångar 2017: 30 april och 3 oktober


Direktflyg avgår från Stockholm och Köpenhamn.

sida1 Nyhet! sida2

I resan ingår:
 • Flyg t/r till Island inkl. skatter.
 • 5 nätter i delat dubbelrum på 3-stjärniga hotell med dusch/wc.
 • Rundresa med svensktalande guide, enligt program.
 • Välkomsttransfer från flygplatsen till hotellet, via Blå Lagunen.
 • Inträde Blå Lagunen inkl. handduk.
 • Inträde till Settlement center, Borgarnes.
 • Stadsrundtur i Reykjavík.
 • Måltider: 5 frukostar och 4 middagar.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Bokning
Gyllene Island - Jubileumsresa 2017, 5 nätter
Slutsåld
3 oktober
BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. 
 

Beskrivning dag för dag

Dag 1 | Landa på Island och bada i Blå Lagunen

Checka in på Kastrup eller Arlanda två timmar före avgång. Flygturen tar cirka tre timmar. När du och ditt resesällskap har landat hämtar vår buss med svensktalande lokalguide upp er. Guiden är sedan med under hela resan.

Färden går först till Blå Lagunen för ett härligt mineralrikt bad. Blå Lagunen är omtalad över hela världen och hämtar sitt vatten från geotermiska källor på 2 000 meters djup. Det gör att vattnet håller en behaglig temperatur året om. Området är fullt av skrymslen och vrår att upptäcka och känslan av att bada i naturlig värme under den isländska himlen mitt i ett lavalandskap kommer göra gott. Inträde och handduk ingår. Efter badet åker vi tillsammans till Hotel Örk, i växthusbyn Hveragerði, där vi stannar i två nätter. På kvällen samlas vi för gemensam middag på hotellet.


 

Blå Lagunen
Dag 2 | Upplev glaciärer och vattenfall

Första utflykten går österut från Selfoss via sydkusten nedanför de skimrande glaciärerna Eyjafjalla och Mýrdalsjökull. Vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss kastar sig ut för stupen likt vita draperier. Det går även att gå in bakom det ena vattenfallet och se det från baksidan.

En avstickare till glaciärtungan Sólheimajökull ger oss tillfälle att se och förstå de enorma krafter som formar isblocken under den långsamma framfarten mot låglandet. Allt eftersom glaciärkanten smälter blottas den svarta vulkanaskan och lämnar kvar grafiska bildkonstverk och fantasifulla figurer i isen. Vi rör oss i områdena kring Fljotshlid och Hlíðarendi, skådeplats för den dramatiska Njals saga från 1100-talet. På kvällen njuter vi av en god middag på hotellet.

 

Vik/Dyrholay
Dag 3 | Gullfoss – Geysir – Þingvellir– Kaldidalur – Husafell

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Hela dagen ägnar vi åt Islands mest kända sevärdheter och börjar med att åka mot det "gyllene" vattenfallet Gullfoss. På vägen gör vi ett stopp vid Skáholt där det har funnits ett biskopssäte sedan 1 000-talet.

Vi besöker jordvärmeområdet Geysir, där gejsern Strokkur sprutar sitt heta vatten mot skyn med några minuters mellanrum, ett skådespel du inte vill missa! Resan går sedan vidare mot nationalparken Þingvellir. Du kommer känna historiens vingslag vid den gamla tingsplatsen som förutom sin historik och sagolika natur har ett stort geologiskt intresse. Vi åker därefter norrut genom höglandspasset Kaldidalur med Islands näst största glaciär Langjökull på vår högra sida. Vi kommer sedan ner till Husafell och ser de otroligt vackra vattenfallen Hraunfossar, där vattnet kommer ut från lavafälten. På kvällen checkar vi in på Fosshotel Reykholt och äter gemensam middag på hotellet.

 

Strokkur
Dag 4 | Landnamssetrid – Snaefellsjökull – Arnarstapi – Dritvik

Vi börjar dagen med ett besök i Landnamssetrid i Borgarnes, ett historiskt museum som visar islänningarna och en del av deras historia. Dagen bjuder även på rundresa runt Snaefellsjökull som är världskänt för sina magiska kraftlinjer och där Resan till jordens medel-punkt av Jules Verne äger rum.
Vi gör många stopp längs vägen, upplever natursevärdheter och besöker fiskebyar. Kustremsan från Budir och västerut bjuder på många intressanta upplevelser. Arnarstapi är ett litet fiskeläge med ett lättåtkomligt fågelberg. Vi vandrar längs kusten en liten bit mellan Hellnar och Arnarstapi och beundrar fågellivet, innan vi kör vidare och stannar till i Dritvik – en gång i tiden ett viktigt fiskeläge. På norrsidan passerar vi bland annat Stykkishólmur, en av de äldsta handelsplatserna i landet. Vi övernattar på Hotel Stykkishólmur och äter en gemensam middag på hotellet.

 

Snæfellsnes
Dag 5 | Utforska Reykjavík

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Sedan åker vi mot Reykjavík och kör genom den långa vackra Hvalfjörður där vi bland annat passerar en valfångststation. Framme i Islands huvudstad Reykjavík tar vi en kort stadsrundtur innan vi checkar in på Hotel Cabin. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavík. Middag äter ni på egen hand på någon av stadens fantastiska restauranger.

 

Dag 6 | Hemresa

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker med bussen mot flygplatsen. På planet hinner du smälta intrycken innan du landar hemma igen.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström