Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Island på en vecka
med svensktalande guide


En variationsrik resa som tar er med till några Islands största sevärdheter, med fascinerande natur, spännande historia och avkopplande geotermiskt bad i den berömda Blå Lagunen.

Detta är en bekväm resa där ni bor i Reykjavík och därifrån gör ni dagsutflykter som guidas på svenska av en isländsk lokalguide.* Under resan finns det även gott om tid att upptäcka Reykjavík och ta del av den vackra stadens utbud inom kultur, shopping, restauranger och nöjesliv.

Ni kan även välja till extra utflykter som låter er forma resan efter egna intressen, till exempel ridning, köra ATV, Superjeeptur och vandring. Detta är en av våra mest populära resor under sommaren.Avgångar från Göteborg 2018: maj - augusti.

Direktflyg: torsdagar.

sida1 Kundbetyg: 4,6 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • 6 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Resa med svensktalande guide, enligt programmet.
 • Välkomsttransfer till hotellet i Reykjavík (1 tim).
 • Bad i Blå Lagunen (inkl inträde).
 • Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Sydkusten (10 tim).
 • Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Tisdag, onsdag och torsdag, välj mellan: ridturer, forsränning, köra ATV, glaciärvandring, snorkling, superjeepturer, helikoptertur m.fl.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning
Island på en vecka, 6 nätter - Göteborg

fr. 11 920:-

fr. 16 035:-

17 Maj - 07 Jun

14 Jun - 09 Aug

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.


 

 

Beskrivning dag för dag
Torsdag | Ankomst och tid för egna aktiviteter

Utresa från Landvetter: 06:35, med ankomst till Island ca 07:30, lokal tid. Vid ankomst tar ni bekvämt flygbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Flygbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg och tar er direkt till hotellet.

 

Eftermiddagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

Reykjavik
Fredag | Bad i Blå Lagunen
Upphämtning på ert hotell för en utflykt till den Blå Lagunen, som ligger mitt i ett lavafält strax utanför Reykjavik. Blå Lagunen är en spa- och badanläggning med vältempererat geotermiskt vatten året om. Vattnet har en unik sammansättning av mineraler, silica/kvarts och alger vilket också ger vattnet dess turkosa färg. Vattnet har en välgörande effekt på huden men ett besök i Blå Lagunen är minst lika välgörande för sinnet. Åter i Reykjavik. Kvällen fri till egna aktiviteter.
Blå Lagunen
Lördag | Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

Frukost på hotellet. 09:00 hämtas ni upp på ert hotell för en tur till den Gyllene Cirkeln, som rymmer några av de största sevärdheterna på Island. Resan går från Reykjavik över höglandet Hellisheiði mot byn Hveragerði för ett första stopp. Byn är känd för sina många växthus som värms upp av jordvärme.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får vi flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Vi kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Strokkur vid Geysir

Alldeles i närheten av Geysir finner vi det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet” som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

 

 

Thingvellir
Söndag | Valskådning

Tidig frukost på hotellet för att sedan utforska det öppna havet. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa hopp och spektakulära dykningar kan beskådas.

 

 

Valskådning
Måndag | Sydkusten

 Vår guide hämtar er vid ert boende i Reykjavík. Turen tar er först till Seljalandsfoss, ett högsmalt vattenfall som kastar sig över västra Eyjafjölls klippor. Vid foten av klipporna finns en stig, som ni kan följa genom vattendimman in i en grotta bakom fallet.

Sedan åker vi oss mot ett av landets mest imponerande vattenfall: det 60 meter höga Skógafoss. Nära Skógafoss ligger byn Skógar där vi även besöker museet. I sex historiska byggnader och tre museibyggnader visas 15 000 föremål upp, tillverkade av lokala hantverkare.

Vattenfallet Seljandsfoss
Från Skógar fortsätter vi mot Vík, Islands sydligaste samhälle. Byn ligger mellan berget Reynisfjall och den isländska sydkusten, och landskapet är känt för sin skönhet. Fågellivet är rikt vid Víks spektakulära svarta lavastrand; här häckar både silvertärnor och lunnefåglar. Utanför kusten reser sig tre basaltklippor 66 meter över havet: Skessudrangar, Landdrangar och Langhamrar. Enligt isländsk folktro är klipporna troll som skulle dra ut sina båtar till havs, men förvandlades till sten när de träffades av gryningens första strå-lar.

Väster om Vík finns den 120 meter höga udden Dyrhólaey, som tidigare var en vulkanisk ö. Udden slutar i en ovanlig valvform, och det är det som har gett den sitt namn: Dyrhólaey betyder nämligen ungefär ”dörrhålsön”. Härifrån ser ni den stora glaciären Mýrdalsjökull, och sommartid häckar lunnefåglar på klipporna.
Svarta lavastränder vid Vík
Tisdag| Fri dag för egna upptäckter

Dagarna är fria för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

 

 

Onsdag | Egna aktiviteter – hemresa

Frukost på hotellet. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.
Ni avslutar resan med att under kvällen ta transferbussen till flygplatsen.

Hemresa strax efter midnatt.  

 

Exempel på utflykter som kan läggas till:
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström