Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka


Södra Island, 3 nätter


En fullspäckad resa för er som på kort tid vill uppleva det fascinerande isländska landskapet på södra Island. Med egen hyrbil tar ni er enkelt runt bland brusande vattenfall, svarta lavastränder, vidsträckta glaciärer och givetvis varma källor.


Avgångar 2018: maj - augusti.

Direkflyg: torsdagar.

sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:

 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 3 nätter på landsbyggden, inkl frukost.
 • Hyrbil 4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Inträde till Blå Lagunen (kan bokas 5-6 månader framåt, men bokas i tid).
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.


Betalas på plats:

 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

 Bokning

Södra Island, 3 nätter

fr. 8 095:-

fr. 9 040:-

24 Maj - 07 Jun

14 Jun - 16 Aug

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Beskrivning dag för dag

Dag 1 | Ankomst - Gyllene Cirkeln - Hveragerdi

Ni landar på Keflavik flygplats tidigt på morgonen, och hämtar då ut er hyrbil på flygplatsen. Under dagen utforskar ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Första stoppet längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett historisk intressant område med en fascinerande geologi. Ni fortsätter mot det världsberömda geotermiska området Geysir. Ni kommer bland annat att se Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. 

Om tid och intresse finns rekommenderar vi att ni gör ett besök till vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt. Därefter kör ni vidare till den charmiga byn Hveragerdi för er första övernattning.

 

Dag 2 | Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

Ät frukost på hotellet innan ni åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógafoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhrayn (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

 

Dag 3 | Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Vík

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolumner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull.

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

 

Dag 4 | Vík - Reykjavík - Blå Lagunen - Hemresa

Denna dag kör ni väg nr 1 in till Reykjavik. Väl framme i Reykjavik kan ni strosa runt på stan bland sevärdheter, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden.

 

På eftermiddagen rekommenderar vi att ni avslutar resan med ett besök till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas). Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Här njuter ni av det varma (36-39° grader) och mineralrika vattnet. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu, och en fin restaurang.


Hemresa strax efter midnatt.
På kvällen kör ni vidare från Blå lagunen till Keflavik flygplats (cirka 20min.) och lämnar bilen på flygplatsen i samband med er hemresa.

 

 

Om boendestandarden

Det finns två typer av boendestandard, hotellrum med privat dusch och wc samt boende i rum med delad dusch/wc.
Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Delad dusch/wc - boende på hotell, gästhem och bondgårdar
Här bor man på hotell och gästhem på landsbygden. Samtliga boenden serverar frukost. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. Ibland finns även en bar. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny under Juni-Augusti.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.


 

 

Om våra hyrbilar

HYRBILAR
Växlar
Hyundai I10 5 2 (2+0) 4 Manuell/Automat
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuell/Automat
Skoda Octavia 5 4 (3+1) 5 Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 (4+1) 5 Manuell/Automat
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuell/Automat
Chrysler Town & Country 5 6 (3+3) 7 Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström