Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Klassisk weekend - Göteborg

Vår klassiska weekendresa som tar er till Islands största sevärdheter. Helgen börjar med att ni på egen hand bekantar er med Reykjavik eller lägger till någon av våra utflykter. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna i Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. Resan avslutas med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten.Avgångar 2018: maj - augusti.

Direktflyg: torsdagar.
sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:

 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • 3 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer Keflavík flygplats - Blå Lagunen - hotell i Reykjavík.
 • Inträde till Blå Lagunen.
 • Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Transfer från hotellet - flygplatsen, vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Under dag 3 eller 4 välj mellan ridturer, valskådning, havsfiske, glaciärvandring, superjeeptur, m fl, se nedan.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

 

Bokning

Klassisk weekend, 3 nätter

fr. 7 795:-

fr. 9 855:-

fr. 8 070:-

31 Maj - 07 Jun

14 Jun - 02 Aug

09 Aug - 16 Aug

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Ankomst till Island, egna aktiviterer och utflykter!

Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

Väljer ni att spendera en heldag i Reykjavík kan ni antingen utforska staden på egen hand eller kanske koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om i Reykjavik, något som är mycket populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavik och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad.

Dag 2 | Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!
Börja dagen med att äta en stärkande frukost. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.
I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, där ni är vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.
Dag 3 | Egna aktiviteter och utflykter

Frukost på hotellet. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.


Väljer ni att strosa runt i huvudstaden så kryllar den av intressanta muséer, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta av isländska specialiteter eller något av de internationella köket som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag 4 | Egna aktiviteter och utflykter – Blå Lagunen – hemresa

Frukost på hotellet. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.
Ni avslutar resan med att under eftermiddagen ta transferbussen och göra ett besök på det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Här njuter ni av det varma (36-39° grader) och mineralrika vattnet. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu, och en fin restaurang.


Ni tar sedan bussen den sista biten till Keflaviks flygplats (15 min).
Hemresa strax efter midnatt.

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till:
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström