Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Þórsmörk - Skógar

En vandringstur över Fimmvörðuháls, en av de mest välkända vandringslederna på Island. Leden tar er från naturreservatet Þórsmörk över ett bergspass som ligger mellan två glaciärer, ner till låglandet på södra Island. En resa genom svarta lavaformationer, vita glaciärer, imponerande vattenfall och frodande grönska. Denna fantastiska mångfald gör resan till en favorit för många.Avgångar 2016: 22 juni – 1 september, varje torsdag.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.
I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter.
 • 5 nätter, varav första natt på gästhem i Reykjavik, 2 nätters sovsäckslogi i stugor samt avslutningsvis 2 nätter på gästhem i Reykjavík.
 • 3 dagar vandring.
 • Mat, frukost, lunch och middag i 3 dagar. (Börjar med lunch vandringens första dag och slutar med lunch vandringens sista dag).
 • Transfer Keflaviks flygplats - Blå Lagunen - boende i Reykjavik.
 • Inträde till Blå Lagunen.
 • Pickup/ drop-off vid hotellet i anslutning med vandringen.
 • Transport av bagage.
 • Transfer boende i Reykjavik - Keflaviks flygplats.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.


 • Tillval:

 • Under dag 5 kan ni boka till aktiviteter från vårt breda utbud, exempelvis ridning på islandshäst, valskådning m.fl.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

 • Bokning
  Vandring i Thorsmörk - Skógar,  5 nätter
  fr. 18 330:-
  Jun - Sep
  BOKA
   
  Om våra priser

  Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de bästa tillgängliga priserna som finns för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

   

  Beskrivning dag för dag
  Dag 1 | Ankomst till Island - Blå Lagunen

  Flygresan till Island tar ca 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till hotellet i Reykjavík. Vi inleder veckan med Blå Lagunen där ett dopp i Lagunen blir en oförglömlig start på er islandsvistelse.

   

  Utomhusbadet ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet. Lagunen får sitt varma vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Transfern tar cirka 20 minuter.

  Dag 2 | Reykjavik - Thorsmörk

  Ni blir upphämtade på ert boende i Reykjavík på morgonen. Från Reykjavik busstation tar vi en reguljärbuss till Þórsmörk - en vacker dal bakom glaciärerna i det södra höglandet. Ni anländer till Þórsmörk vid lunchtid och efter en bit mat kommer ni att ha möjlighet att utforska detta naturunderverk och njuta av den pittoreska utsikten. Övernattning i en av stugorna i Þórsmörk.

   

  Thorsmörk, en av de mest strålande pärlorna i raden av vackra områden på Island. Det ett charmigt område pryds av små björkskogar och kantas av porlande bäckar. Islänningar själva tycker mycket om Thorsmörk och besöker det ofta hela året runt. 

  Dag 3 | Thorsmörk - Fimmvörðuháls

   Ni lämnar Þórsmörk genom att korsa floden Krossá på en gångbro och vandrar in det magiska landskapet Goðalönd – gudarnas boning. Vilande vid glaciärfoten är detta ett sagoland med åsar och klippor som omfamnas av en mängd blommor och grönskade gräs och mossa – lika vackert och passande för gudarna som för er. Även alferna har gjort sig hemma här.

   

  Ni fortsätter uppför höjderna som leder till passet Fimmvörðuháls. Ni promenader längs Kattarhryggirs åsar med utsikt över det imponerande berget Útigönguhöfði upp till heden Morinsheiði. Ju högre upp ni tas er desto mer ökar chanserna att ni under vandringen stöter på snöfläckar innan ni anländer till bergsstugan i Fimmvörðuháls, som ligger mellan glaciärerna Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull.

   

  Längd: 12-14 km | vandring: 6-7 tim. | stigning: 900 m (2953)

  Notera: På grund av dålig framkomst till stugan för fordon kommer passagerarna att behöva bära sina redskap från transportfordonet till stugan, ca 30 minuters gång i vardera riktning.

  Dag 4 | Fimmvörðuháls – Skógar - Reykjavik

  Efter en natt mellan de två glaciärerna beger ni er av mot Skógar. Till en början tar rutten er över en ödslig hed förbi en obebodd gammal stuga. Ni når floden Skógaá som ni följer och samtidigt utforskar dess många dolda raviner och vattenfall hela vägen till det berömda vattenfallet Skógafoss. Floden och dess omgivningar bjuder på storslagna vyer där kusten ger intryck av vara inom en armslängds räckhåll. När ni anländer till Skógafoss hoppar ni på en reguljärbuss till Reykjavik. Ankomst till Reykjavik busstation ca kl. 19:00.


  Längd: 12-13 km | vandring: 6-7 timmar | nedstigning: 1000 m (3280)

  Dag 5  | Reykjavík

  Sista dagen spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrktornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad). För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis valskådning. 

  I  Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger och det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur. Om intresse finns rekommenderar vi att ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv då staden är känt för sitt heta nattliv.

  På Island är alternativen för avkoppling och rekreation otaliga. Ni kan koppla av i någon av Reykjavíks varma utomhusbad, populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Varma bad är ett måste då på Island och kommer med största sannolikhet bli ett minne för livet.

   

  Dag 6 - Hemresa

   Vid hemresa hämtas ni i anslutning till flygets avgång upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

  Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
  Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
  © Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström