Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Islands pärlor - den klassiska rundresan

Följ med på vår populära och klassiska rundresa till Island. Vi åker runt hela Island, och du får chans att besöka många av Islands mest kända platser. Vad sägs om fågelparadiset Myvatn, Europas största glaciär Vatnajökull, sprutande gejsrar och dundrande vattenfall?

Vår rundresa tar dig inte bara till de kända sevärdheterna, utan ger dig också en god inblick i Islands geografi och historia. Ni guidas på svenska av en isländsk lokalguide som gör platserna och sevärdheterna levande - en minnesvärd upplevelse!Avgångar 2017: Maj - September; onsdagar.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.


sida1 Kundbetyg: 4,8 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter.
 • 7 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell med privat dusch/wc.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet.
 • Rundresa med svensktalande guide, enligt program.
 • Måltider: 7 frukostar och 5 middagar.
 • Inträde Glaumbærmuséet och Eyjafjallajökull Visitor Center.
 • Transfer vid hemresa från hotellet till flygplatsen.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.


Tillval:

 • Bad i Blå Lagunen, 760:-
 • Valskådning från Akureyri, 995:-
 • Utomhusbad vid Mývatn, 430:-
 • Båttur på glaciärlagunen, Jökulssárlón, 565:-
 • Ridtur på Islandshäst, Selfoss, 1 015:-
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning

Islands pärlor, 7 nätter - Stockholm (förbokade flygbiljetter)

fr. 19 615:-

26 Jul

BOKA
Islands pärlor, 7 nätter

fr. 22 140:-

fr. 20 885:-

26 Jul

2 Aug - 6 Sep 

BOKA
 
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

Beskrivning dag för dag
Onsdag | Välkommen till Island

Ankomst till Island på förmiddagen eller eftermiddagen. Vid ankomst tar ni bekvämt transferbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Transferbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg. Välj transfer med eller utan stop för bad i Blå Lagunen.

Incheckning på hotellet och sedan är dagen/kvällen till eget förfogande I Reykjavik.

Ni övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Plaza***.

Torsdag | Historisk bondgård och hästarnas dal

Under torsdagen åker ni norrut via Hvalfjordstunneln till Borgarnes och sedan vidare längre norrut till Skagafjördur - hästarnas dal. Vi besöker hembygdsmuseet i Glaumbær (inklusive inträde). Härifrån fortsätter färden via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri - en trevlig stad med en fin modern kyrka, en intressant botanisk trädgård, affärer, cafeér, och ett stort utomhusbad. 

Övernattning och middag på Hotel KEA Akureyri eller liknande.

 

 

Akureyri
Fredag | Vattenfall, lavafält, geotermiskt bad och valskådning

Vi stannar till vid vattenfallet Goðafoss på väg till Mývatn. Området kring Mývatn består av lavafält, vulkaner och berg. Spännande lavaformationer kan man studera i Dimmuborgir, pseudo kratrar och undervattensgrottor med geotermiskt vatten finns i Grjótagjá, ångeruptioner och kokande svavelgropar får man se vid besöket i Námaskarð. Vi besöker Jardbödin, Norra Islands ”Blå lagun” där det finns möjlighet att bada och äta lunch. De som vill kan åka på valskådning på kvällen.
Övernattning och middag på Hotel KEA Akureyri eller liknande.

 


 

Myvatn
Lördag | Vulkan, vattenfall och fiskebyar

Vi lämnar Akureyri och börjar dagen med att besöka vulkanen Krafla nära Myvatn. Vi besöker även Dettifoss, ett av de mäktigaste vattenfallen i Europa. Därefter färdas vi över höglandet Mödrudalsöræfi och via Egilstadir till de glest bebyggda och vackra Öst-fjordarna med små fiskebyar och storslagna fjäll. Övernattning och middag Hotel Bláfell, Breiddalsvík eller liknande.

 

 

Dettifoss

Söndag | Grön nationalpark och vit glaciär

Ni åker längs den dramatiska och unika kustlinjen vid östfjordrarna. Ni passerar Djupivogur och Höfn. Inte så långt från Höfn, vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón. Här flyter isberg som lossat från glaciären omkring och hela vyn är sagolik. I glaciärtungorna träder den tusenåriga ismassan fram i sin rena, klarblå färg. Från lagunen rinner en cirka en km lång flod ut i Atlanten. Har du tur får du se nyfikna sälar sticka upp sina huvuden i bränningarna. Ni har möjlighet att ta en kortare båttur på glaciärlagunen bland isbergen.

Färden går vidare till Skaftafell Nationalpark, en vacker, grön oas nedanför Örfærajökull, den högsta toppen på Island (2119 m). Övernattning och middag på Hotel Islandia Núpar.


 

 

 

Jøkulsarlon
Måndag | Svarta lavafält och Islands sydligaste punkt

Vi inleder dagen med att passera lavafälten i Eldhraun (lava av eld), vilket bildades under ett enormt vulkanutbrott 1783. Vi fortsätter till Mýrdalssandur, slätten av svart sand. Nästa stopp är de vackra klipporna vid naturreservatet Dyrhólaey - där havets rand möter vulkanisk sandslätt. Här häckar tusentals sjöfåglar, bl.a. den berömda lunnefågeln. Lunnefåglarna kan ses fram till mitten av Augusti, innan de försvunnit ut till sjöss, men Dyrhólaey är väl värt ett besök även utan lunnefåglar. 

Vi stannar till vid vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss. Vid den senare kan ni ta er in bakom vattefallet. Var uppmärksam, stenarna är alltid blöta och väldigt hala. Därefter besöker vi Eyjafjallajökull visitor center där en film visas om det ökända vulkanutbrottet 2010 (inklusive inträde).

 Färden fortsätter via Hella och Hvolsvöllur till Selfoss. Övernattning och middag på Hotel Selfoss****. Hotellet har ett fint SPA som vi kan rekommendera.

 

 

Vik/Dyrholay
Tisdag | Gullfoss - Geysir och Thingvellir

Den här dagen besöker ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Första stoppet är det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, som av många anses vara Islands vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Vi fortsätter till det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, Islands mest aktiva gejser, har regelbundna utbrott var femte minut. Med sina regelbundna utbrott får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Strokkur

Vi fortsätter vår resa till nationalparken Thingvellir där världens älsta parlament grundades. Från Tingvellir åker vi till Reykjavik. Väl framme i Reykjavík bekantar ni er med stadens sevärdheter och historia. Vi stannar till vid Perlan varifrån vi kan beskåda utsikten över Reykjavik med omnejd.

Vi övernattar i centrala Reykjavik på Hotel Plaza***. Kvällen fri till egna aktiviteter.

 

 

Reykjavik
Onsdag | Hemresa

Hemresa tidigt på morgonen. Vår transferbuss hämtar er på hotellet och kör er till
Keflaviks flygplats för hemresa. Åter i Sverige vid lunchtid.

 
 

Om hotellstandarden

Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på väl ansedda 3- och 4-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även en bar.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström