Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Klassiska sydkusten och Reykjavík

Spendera tid bland magiska miljöer och upplevelser. Bada i naturligt uppvärmt ljusblått vatten, åk på valskådning och upplev naturfenomenen längs sydkusten. Tid finns även för att bekanta er med Reykjavíks intensiva kultur- och musikliv. En resa som ger er en perfekt introduktion till Islands unika kultur och natur.Avgångar 2018: Året runt; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.
sida1 Kundbetyg: 4,8 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • 5, 6 eller 7 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer till hotellet i Reykjavík (1 tim).
 • Blå Lagunen inkl. inträde (5 tim).
 • Valskådning (3 tim).
 • Gyllene Cirkeln med bad i Fontana (8 tim).
 • Sydkusten (8 tim).
 • Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Extra utflykter.
 • Hyrbil.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning
Klassiska sydkusten & Reykjavík, 5/6/7 nätter

fr. 10 730:-

fr. 14 510:-

fr. 10 395:-

fr. 10 305:-

23 Maj - 14 Jun

15 Jun - 03 Aug

10 Aug - 30 Sep

01 Okt - 31 Dec

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Dag 1 | Ankomst till Island

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst tar ni transferbussen från Keflaviks flygplats till hotellet i Reykjavík för att checka in på ert hotell.

 

Beroende på vilken tid ni landar kan ni under dagen/kvällen lära känna Reykjavík. Huvudstaden kryllar av intressanta sevärdheter och utsökta restauranger. Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur så avsluta dagen med en utsökt middag på någon av Reykjavík många restauranger.

 

 

Dag 2 | Gyllene Cirkeln och Fontana Spa

Turen går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. Dagen avslutas med ett stopp till Laugarvatn Fontana, en anläggning bestående av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse.

 

 

Dag 3 | Valskådning

Förmiddagen är fri för egna upptäckter i huvudstaden. Efter lunch kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavík hamn för en imponerande naturupplevelse. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.  

På kvällen finns det gott om alternativ. Om ni gillar att dansa, kommer ni inte att bli besviken. Reykjavik har ett brett utbud av krogar och nattklubbar där dansen fortsätter till fram på småtimmarna.

 

 

Dag 4 | Natursköna sydkusten

Turen tar er med till natursköna platser och områden där landets historia formades. På låglandet på södra Island möter ni frodig åkermark, mäktiga vattenfall, kuststränder, glaciärer och gemytliga små byar. Ni får tillfälle att bekanta er med många imponerande naturfenomen på en dag. Från Reykjavík kör vi söderut mot Hvolsvöllur och sedan vidare mot vattenfallet Seljalandsfoss, där man faktiskt kan smyga in bakom själva fallet. Turen fortsätter vidare mot det något större vattenfallet Skógarfoss som omges av en väldigt frodig grönska sommartid, vars fot man också kan komma tätt inpå. Om vägförhållandena tillåter så passeras glaciären Solheimajökull på vägen, för att på nära håll uppleva dess överväldigande gestalt.

Turen fortsätter till byn Vík på den södra kusten för lunchuppehåll. I Víks omgivningar finns de mäktiga svarta stränderna av vulkansand, ett rikligt fågelliv längs kustens klippor och säregna lavaformationer. En omväxlande och upplevelselik dag fylld av Islands kontraster.

 

 

Dag 5 | Blå Lagunen

Dagens höjdpunkt är en utflykt till utomhusbadet Blå Lagunen som ligger ca 45 minuter utanför Reykjavík. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet.

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Vid ankomst bjuds ni på en välkomstdrink för att sedan njuta av ett unikt och avkopplande bad. Varma i kroppen åker ni tillbaka till Reykjavík. Kvällen är fri för egna upptäckter i huvudstaden.

 

Dag 6 -7 | Egna aktiviteter och utflykter eller Hemresa

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på.

För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis ridturer, stadsrundtur eller superjeepturer m.fl.

 


 

Sista dagen | Hemresa

I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

 

 

 

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till dag 6 o 7
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström