Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Påskweekend i Reykjavík


Res i goda vänners lag och fira en sagolik påsk bland naturfenomen och utsökt mat. Värm själen med bad i Blå Lagunens ljuva och mineralrika vatten. Även om vi inte styr över vädret så garanterar vi en makalös naturupplevelse med sprutande gejsrar, dånade vattenfall och kontinentalsprickan Thingvellir. Helgen avslutas med en påskmiddag på förstklassiga restaurangen Sjavargrillid.Avgångar 2018: 29 Mars.

Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn.

sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Arlanda- Island inkl. skatter och bagage.
 • 3 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer från flygplatsen via Blå Lagunen.
 • Inträde till Blå Lagunen, inkl. handduk.
 • Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Påskmiddag.
 • Transfer till flygplatsen vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Under dag 3 kan ni välja att lägga till någon aktivitet. Välj mellan stadsrundtur, ridturer, valskådning, glaciärvandring, superjeeptur m.fl.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning
Påskweekend, 3 nätter - Stockholm
Slutsåld
29 Mar 2018
BOKA
Påskweekend, 3 nätter - Köpenhamn
Slutsåld
29 Mar 2018
BOKA
 
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.


 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Bad i Blå Lagunen

Flygresan till Island tar ca 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer buss som tar er till utomhusbadet Blå Lagunen som ligger på vägen in till Reykjavik. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet.

 

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Varma i kroppen åker ni vidare till ert hotell i Reykjavík för incheckning. Kvällen är fri till eget förfogande.

Blå Lagunen
Dag 2 | Gyllene Cirkeln
Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska Gullfoss. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.
Thingvellir
Dag 3 | Egna aktiviteter och påskmiddag på Sjavargrillid

Sista dagen eller dagarna spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrktornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad). För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis valskådning.

 

Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur. På kvällen äter ni en utsökt påskmiddag restaurang Sjavargrillid, som räknas som en av de bästa i Reykjavik. En restaurang med en trivsam miljö där modernt blandas med rustikt. Glad Påsk!

Reykjavík
Sista dagen | Hemresa
Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till Dag 3:

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström