Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Romantisk weekend

Skingra tankarna och njut av en avkopplande weekend på exotiska Island. Den här resan som rymmer både land och stad börjar med att ni drar er tillbaka två nätter på det eleganta fyrstjärniga hotellet i Selfoss på södra Island. Här är tempot lugnt och omgivningarna fantastiska. Hyrbil ingår under hela vistelsen på Island och med utgångspunkt i Selfoss kan ni göra egna dagsturer.Avgångar 2018: Året runt; dagligen

Direktflyg: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.
sida1 Kundbetyg: 4,9 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • Hyrbil i 4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Boende 2n i Dubbelrum Premium - River View på Hotell Selfoss****, inkl frukost
 • 1x 3 rätters middag inkl. ett glas mousserande vin/person.
 • Inträde till Riverside Spa.
 • Boende 2n på 3-4 stjärnigt hotell i Reykjavík, inkl frukost.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10. Möjlighet till att uppgradera till andra biltyper.
 • Dag 1: Entré Blå Lagunen.
 • Dag 4: Möjlighet att lägga till utflykter från vårt breda utbud.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.


Betalas på plats:

 • Vid upphämtning av hyrbil tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

Bokning
Romantisk Weekend, 4 nätter

fr. 11 345:-

fr. 10 025:-

fr. 8 505:-

29 Jun - 10 Aug

17 Aug - 30 Sep

01 Okt - 31 Dec

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Bad i Blå Lagunen - middag på Hotell Selfoss

Ankomst med morgonflyg eller eftermiddagsflyg. Ni hämtar er bil på Keflavik flygplats. En bra start på er islandsvistelse är ett besök till det avkopplande badet i den berömda Blå Lagunen. Den Blå lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Entre ingår ej i paketet.

 

Ni kör söderut längs huvudvägen ringväg 1 mot Selfoss, som är en knytpunkt på södra Island. Resan tar ungefär en och en halv timme (95 km). På plats i Selfoss checkar ni in på fyrstjärniga Hotell Selfoss och njuter av de vackra omgivningarna. Ni äter en tre rätters middag i hotellets fina restaurang, som bjuder på såväl traditionella som mer innovativa rätter av hög klass. 

Restaurangen på Hotell Selfoss
Dag 2 | Spa på Hotell Selfoss

Andra dagen väntar ett besök på Riverside Spa i anslutning till hotellet. Riverside är ett välutrustat spa med bastu, varma pooler, ångrum, regnvattenduschar och utrymmen för avkoppling. Lokalerna är stämningsfullt designade med naturen i åtanke och blandar teman av eld och is.

 

Resten av dagen har ni utrymme för egna utflykter. Med er hyrbil tar ni er lätt till områdets många intressanta sevärdheter och möjligheter till aktiviteter på egen hand. I närheten hittar ni till exempel ridcentrum där ni kan ta chansen att rida islandshäst, eller varför inte prova på glaciärvandring på glaciären Solheimsjökull? 

Riverside Spa
Dag 3 | Gyllene Cirkeln med egen bil

Ni lämnar Selfoss och har dagen fri för egna upptäckter med er hyrbil, samtidigt som ni beger er mot Reykjavík. Om ni vill utforska landet finns det många sevärdheter att välja bland. Vi rekommenderar att ni kör den "Den Gyllene Cirkeln" som är en klassisk rutt som fångar många av naturens underverk som Island är välkänt för.

Under dagen besöker ni Geysirområdet med varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, med regelbundna utbrott var femte minut. Ni får flera chanser att uppleva när den majestätiska vattenkaskaden kastas upp mot skyn. I närheten finner ni det majestätiska Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”. Det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I den vackra nationalparken Thingvellir väcks den isländska historien till liv.

Strokkur vid Geysir
Dag 4 | Lär känna Reykjavík

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på.

För er som vill prova på någon av våra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis valskådning, superjeeptur och hiking med bad i varma källor. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.  

Reykjavik
Dag 5 | Hemresa

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavík till Keflavík (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflavíks flygplats i samband med er hemresa.

 

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till Dag 4:
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström