Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Superjeepweekend

En weekend med bas i Reykjavík och betoning på äventyr! Grunden i resan är en upplevelserik superjeepsafari där ni besöker några av Islands mest klassiska sevärdheter. Med jeepen blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna och ger er möjlighet att ta er till spännande och otillgängliga platser. Turen guidas av chauffören i er bil, vilket ger en personlig och inlevelsefull upplevelse!Avgångar 2018: Året runt, måndag - lördag.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.
sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • 3, 4 eller 5 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer Keflavik flygplats - Blå Lagunen - hotell i Reykjavík.
 • Inträde till Blå Lagunen.
 • Superjeepsafari till Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Transfer från hotellet till flygplatsen, vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Snöskotertur (1 tim), under Superjeepsafari, dag 2.
 • Aktiviteter, dag 3-5 - Välj mellan valskådning, glaciärvandring, snorkling, forsränning, ridturer m.fl.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning

Superjeepweekend, 3/4/5 nätter

fr. 9 145:-
fr. 11 080:-

fr. 8 925:-

25 Maj - 14 Jun

15 Jun - 14 Aug

15 Aug - 31 Dec

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Bad i Blå Lagunen

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Transfern tar cirka 20 minuter.

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavik. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. De två sista avgår kl. 19:00 och 21:00. Transfer till hotellet i Reykjavik tar cirka 1 timme. 

 

Blå Lagunen
Dag 2 | Superjeepsafari till Gyllene Cirkeln

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för utflykt till den Gyllene Cirkeln, där ni möter några av Islands mest kända och spännande naturfenomen. Ni börjar dagen med ett besök till det mycket välkända Thingvellir National Park, som är ett av UNESCOs världsarv. Thingvellir (Tingvalla) var även platsen där världens första parlament, Alltinget samlades. En plats med lång historia och många sevärdheter! 

 

Från Thingvellir följer vi smala bergsvägar mot det världsberömda geotermiska området Geysir. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn.

Superjeepsafari
 
 

Efter ett lunchstopp åker ni vidare mot Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”, en enastående syn där vattnet forsar ner för flera lavaavsatser med en enastående kraft. Från Gullfoss fortsätter turen mot det Isländska höglandet, med möjlighet att göra en snöskotertur (ingår för de som väljer paket med snöskoter). 

 

Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas. Ni gör även ett kort stopp vid vulkankratern Kerid, innan turen fortsätter tillbaka till Reykjavik.

 

 

Strokkur vid Geysirområdet
Dag 3-4 | Koppla av i Reykjavík

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer.

 

Beroende på hur länge ni stannar så har ni minst en dag fri för egna upptäckter och utflykter. Ni kan även välja att lägga till några av våra utvalda aktiviteter och utflykter under dessa dagar. Nedan listar vi de tillvalsaktiviteter vi rekommenderar för detta paket.

 

Reykjavík
Sista dag | Hemresa

Frukost på hotellet. Ni hämtas av flygbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

 

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till Dag 3 och Dag 4:
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström