Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Storslagna Island

Insup det isländska kökets utsökta smaker, känn Blå Lagunens varma vatten mot din kropp och låt ögonen vila på vackra vyer. Resan innehåller dessutom ett besök till vulkankratern Thrihnukagigur, ett unikt naturfenomen och en tur som öppnar dörren till en helt ny värld. En färgsprakande resa för alla dina sinnen.Avgångar 2017: ca 15 maj - ca 30 september; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.


I paketet ingår:

 • Flyg t/r Island inkl. skatter.
 • 5 nätter på valt hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer till hotellet i Reykjavík.
 • Blå Lagunen inkl. inträde
 • Valskådning.
 • Gyllene Cirkeln med bad i Fontana.
 • Utflykt I vulkanens djup.
 • Middag på restaurang Sjavargrillid.
 • Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa.
 • Personlig service från vår kunniga personal.
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.


Tillval:

 • Extra utflykter.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.
Bokning
Storslagna Island, 5 nätter

fr. 14 165:-

Priser kommer senare

Maj - Jul

Aug - Sep

 

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

 

Dag 1 | Ankomst och middag
Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst tar ni transferbussen från Kefaviks flygplats till hotellet i Reykjavík för att checka in på ert hotell.

På kvällen äter ni middag på restaurang Sjavargrillid. Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur. Restaurang Sjavargrillid räknas som en av de bästa i Reykjavik. En restaurang med en trivsam miljö där modernt blandas med rustikt.
Dag 2 | Gyllene Cirkeln & Varma bad
Frukost på hotellet. Turen går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. Dagen avslutas med ett stopp till Laugarvatn Fontana, en anläggning bestående av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse.
Dag 3 | I vulkanens djup
En unik upplevelse som få människor upplevt. Ni besöker djupet av vulkanen Thrihnukagigur, den enda platsen på jorden där du kan gå in i en vulkans magmakammare. Denna vilande vulkan är ett unikt naturfenomen och en tur som öppnar dörren till en helt ny värld.

Turen börjar med en lättare vandring på 45-50 minuter (3 km) upp till kratern för att sedan ha modet att sänkas ner 120 meter till botten av kratern i en öppen kabelhiss. Skönheten i kratern består av otroliga färger och dess enorma - och i viss mån skrämmande - storlek. Utrymmet motsvarar tre fullstora basketplaner sida vid sida och skulle lätt rymma en fullstor Frihetsgudinna.
Dag 4 | Valskådning och bad i Blå Lagunen
Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavík hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

På eftermiddagen besöker ni den Blå Lagunen, ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu.
Dag 5 | Egna aktiviteter
På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museer, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på.

För er som vill prova på någon av våra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag. Om ni väljer att göra någon av dessa aktiviteter, kommer ni att bli upphämtade på ert hotell i Reykjavík.
Dag 6 | Hemresa

Frukost på hotellet. I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

 

 

Ett urval av populära utflykter som kan läggas till Dag 5.
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström