Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök utflykter på Island
Sök dagsutflykter från Reykjavik under perioden:
Utresedatum:

Antal dygn:

Sök utflykt

Startsida för Utflykter
Blå Lagunen
Natur och Historia
Aktiviteter
Superjeepturer
Ridturer på Islandshästar
Bordsbokning
Tio-i-topp!
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

/1nytt/GamlaUtflykter/SuperJeep/Self_Drive_Thorsm%F6rk_Eyjafjallaj%F6kull_01.jpg
Kör Superjeep själv! Thorsmörk & Eyjafjallajökull
(K05)

Denna superjeeptur tar er till den pittoreska dalen Thorsmörk som är en utsökt destination för alla naturälskare: gröna dalar, bäckar, glaciärfloder och rik flora. Kör på fjällvägar, korsa floder och kör genom trånga bergspass.
På morgonen hämtas ni upp på ert hotell och körs till biluthyrningskontoret där ni får instruktioner och hämtar er superjeep. Kör ut från Reykjavik över Hellisheidi platån till Hveragerdi. Om det är fint väder rekommenderar vi att ni kör den s.k. "1000 River Road", fjällvägen över det natursköna Hengill geotermiska området. Efter ca. en timmes bilfärd på låglandet når ni Seljalandsfoss vattenfall, ett av Islands mest berömda vattenfall. Ta stigen som går bakom fallet, men se upp för hala stenar.

Efter stoppet vid Seljalandsfoss börjar ert off-road äventyr på riktigt. Kör norrut från Seljalandsfoss vattenfall och in i Thorsmörk dalen. På vägen mot utloppet av Gígjökulls glaciär vid Eyjafjallajökull korsar ni några floder. Gígjökull har varit en mycket större glaciär och utloppet har även bestått av en glaciärlagun, men i samband med vulkanutbrottet år 2010 förändrades vattenflödet så dramatiskt att lagunen spolades bort.

Ju längre in i dalen ni kör, desto mer utmanande blir vägen och ni kör över fler floder utan broar. Efter ni korsat den mäktiga Kossá floden når ni Húsadalur. I informationscentret finns det en restaurang och där kan ni även få tips om korta vandringsleder i området. På vägen till Básar ligger Stakkholtgjá, en smal ravin. Passa på och vandra längs ravinen till ett vattenfall som ligger dolt i dess ände.
Efter att ha tillbringat några timmar i det underbara Thorsmörk kör ni tillbaka till huvudvägen 1. Om ni har tid, gör en avstickare till Skógafoss vattenfall och ta en promenad på den svarta stranden nedanför.
 

 
Priser 2018:

10 400:- (maj, paket för 1-7 personer)
11 290:- (jun - aug, paket för 1-7 personer) 
10 400:- (sep - nov, paket för 1-7 personer)

 
Ingår: Hämtning och avlämning, GPS koordinater med utvalda natursköna vägar, broschyr med detaljerad resplan, super CDW som sänker självrisken till 500 EUR per fordon.

 

Tillval: Till denna utflykt kan du boka en instruktör till extra kostnad, samt betala en fulltank diesel i förväg. Det kan vara bekvämt om du vill avstå från att behöva tanka bilen full innan återlämning.

Period: 1 April - 15 November; dagligen.
Längd: 10-11 timmar.

Distans: Körsträcka under dagen är ca 350 km.  
Svårighetsgrad: 3 av 5 möjliga.
Krav/Särskilda förkunskaper: Det krävs ett giltigt körkort och en minimiålder på 25 år för att köra/hyra bil.

Om Superjeepen:
Fordonet är en ISAK 4x4 modifierad Land Rover Defender med 38-tums däck, kompressor, VHF långdistansradio, snorkel och alla extra tillbehör som behövs för att bege sig djupt in i den isländska naturen. Fordonet rymmer upp till max 7 personer utan bagage och instruktör.

Övrig information:
Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg- eller väderförändringar. Distansen som körs på turen, och den tid man spenderar, beror naturligtvis på hur ofta och hur länge ni stannar till under turen. Kostnad för bränsle ingår inte i priset. Klä dig i varma och bekvämliga kläder och vandringskängor. Ta med dig regnjacka och -byxa samt vantar och mössa.

 

Boka denna superjeeptur genom att använda sökrutan uppe till vänster "Sök utflykter på Island".

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström