Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök utflykter på Island
Sök dagsutflykter från Reykjavik under perioden:
Utresedatum:

Antal dygn:

Sök utflykt

Startsida för Utflykter
Blå Lagunen
Natur och Historia
Aktiviteter
Superjeepturer
Ridturer på Islandshästar
Bordsbokning
Tio-i-topp!
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Kör Superjeep själv! Landmannalaugar

(K03)

 Gör er redo för en spännande superjeeptur längs sydkusten och det magnifika höglandsområdet Landmannalaugar. Ni kommer att köra över kullar och berg, korsa bäckar och grunda floder. Ta med baddräkt och bada i de naturliga varma källorna längs vägen.

På morgonen hämtas ni upp på ert hotell och körs till biluthyrningskontoret där ni får instruktioner och hämtar er superjeep. Lämna staden och kör längs den vackra sydkusten tills ni når gränsen för höglandet. Kör in i höglandet genom Dómadalursvägen som tar er genom ett fantastiskt landskap av lavafält och berg.

Tillbringa den första delen av dagen i norra Fjallabak. Gör ett stopp vid kratersjön Ljótipollur som bildades 1477 och som nu är en koboltblå djup sjö. Missa inte att besöka sjön Frostastaðavatn på vägen till höglandsparadiset Landmannalaugar.

Landmannalaugar är ett vandringsparadis och ett naturunder som ligger i en dal mellan de färgglada bergen vid kanten av ryolitlavafälten. Platsen har många unika geologiska element såsom färgglada berg och naturliga geotermiska heta källor. Även om höjden över havet är ca 600 meter är klimatet milt och flodstränderna täckta av gräs och blommor. Ta en promenad och utforska omgivningarna och bada i en av Islands mest kända varma källor som finns mitt i Landmannalaugar. Efter att ha tillbringat ett par timmar med att utforska Landmannalaugar kör ni en annan väg till huvudväg 1 med en avstickare till den vackra dalen Þjórsárdalur.
 

 
Priser 2018:

11 290:- (jun - aug, paket för 1-7 personer)

10 400:- (sep - okt, paket för 1-7 personer) 

 

Ingår: Hämtning och avlämning, GPS koordinater med utvalda natursköna vägar, broschyr med detaljerad resplan, super CDW som sänker självrisken till 500 EUR per fordon.

Tillval: Till denna utflykt kan du boka en instruktör till extra kostnad, samt betala en fulltank diesel i förväg. Det kan vara bekvämt om du vill avstå från att behöva tanka bilen full innan återlämning.

Period: 20 juni – 15 oktober; dagligen.
Längd: 10-11 timmar.
Distans: Körsträcka under dagen är ca 400 km.
Svårighetsgrad: 2 av 5.
Krav/Särskilda förkunskaper: Det krävs ett giltigt körkort och en minimiålder på 25 år för att köra/hyra bil.

Om Superjeepen:
Fordonet är en ISAK 4x4 modifierad Land Rover Defender med 38-tums däck, kompressor, VHF långdistansradio, snorkel och alla extra tillbehör som behövs för att bege sig djupt in i den isländska naturen. Fordonet rymmer upp till max 7 personer utan bagage och instruktör.

Övrig information:
Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg- eller väderförändringar. Distansen som körs på turen, och den tid man spenderar, beror naturligtvis på hur ofta och hur länge ni stannar till under turen. Kostnad för bränsle ingår inte i priset. Klä dig i varma och bekvämliga kläder och vandringskängor. Ta med dig regnjacka och -byxa samt vantar och mössa.

Boka denna superjeeptur genom att använda sökrutan uppe till vänster "Sök utflykter på Island".

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström