Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök utflykter på Island
Sök dagsutflykter från Reykjavik under perioden:
Utresedatum:

Antal dygn:

Sök utflykt

Startsida för Utflykter
Blå Lagunen
Natur och Historia
Aktiviteter
Superjeepturer
Ridturer på Islandshästar
Bordsbokning
Tio-i-topp!
Nyheter
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» FAQ
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Kör Superjeep själv! Södra Fjallabak

(K01)

På den här turen kommer ni under en hel dag att köra en egen superjeep genom vildmarken längs fjällvägen Södra Fjallabak. Frossa i den variation som naturen erbjuder - majestätiska glaciärer, färgglada ryolitfjäll, svart lavasand och besök Mælifellssandur med sin grå mossa.
På morgonen hämtas ni upp på ert hotell och körs till biluthyrningskontoret där ni får instruktioner och hämtar er superjeep. Följ huvudvägen söderut till staden Hella och gården Keldur. Ni lämnar civilisationen bakom er och kör in i det avlägsna höglandsområdet Södra Fjallabak. Njut av den natursköna vägen till sjön Álftavatn och Hvanngil, platser med stort lugn och vackra landskap.

Efter Hvanngil kör ni söderut mot den svarta sandöknen Mælifellssandur i höglandet för att sedan köra vidare norrut till glaciären Mýrdalsjökull. Området präglas av sina vackra gröna berg och svarta sand.
Kör ner från höglandet längs den vackra ravinen i Markárfljótsgljúfurs djupa flodbädd och dalen Fljótshlíð med sina många vattenfall. Fljótshlíð är ett vackert jordbruksområde på södra Island, omgivet av några av de mest aktiva och mest kända vulkanerna i världen. Den sista biten av dagens superjeeptur kör ni på huvudvägen från Hvolsvöllur till Reykjavik.
 

 
Priser 2017:

10 645:- (aug, paket för 1-7 personer) 
9 805:- (sep, paket för 1-7 personer)

 

Ingår: Hämtning och avlämning, GPS koordinater med utvalda natursköna vägar, broschyr med detaljerad resplan, super CDW som sänker självrisken till 500 EUR per fordon.

Tillval: Till denna utflykt kan du boka en instruktör till extra kostnad, samt betala en fulltank diesel i förväg. Det kan vara bekvämt om du vill avstå från att behöva tanka bilen full innan återlämning.

Period: 1 juli - 15 september; dagligen.
Längd: 10-11 timmar.
Distans: Körsträcka under dagen är ca 400 km.
Svårighetsgrad: 2 av 5.
Krav/Särskilda förkunskaper: Det krävs ett giltigt körkort och en minimiålder på 25 år för att köra/hyra bil.

Om Superjeepen:
Fordonet är en ISAK 4x4 modifierad Land Rover Defender med 38-tums däck, kompressor, VHF långdistansradio, snorkel och alla extra tillbehör som behövs för att bege sig djupt in i den isländska naturen. Fordonet rymmer upp till max 7 personer utan bagage och instruktör.

Övrig information:
Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg- eller väderförändringar. Distansen som körs på turen, och den tid man spenderar, beror naturligtvis på hur ofta och hur länge ni stannar till under turen. Kostnad för bränsle ingår inte i priset. Klä dig i varma och bekvämliga kläder och vandringskängor. Ta med dig regnjacka och -byxa samt vantar och mössa.

Boka denna superjeeptur genom att använda sökrutan uppe till vänster "Sök utflykter på Island".

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström