Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök utflykter på Island
Sök dagsutflykter från Reykjavik under perioden:
Utresedatum:

Antal dygn:

Sök utflykt

Startsida för Utflykter
Blå Lagunen
Natur och Historia
Aktiviteter
Superjeepturer
Ridturer på Islandshästar
Bordsbokning
Tio-i-topp!
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Kör Superjeep själv! - Sydkusten & Glaciärer
(K04)

Starta dagen med en stärkande frukost på hotellet innan ni blir upphämtade för en heldagsutflykt till södra Island. Denna otroliga utflykt kommer inte bara att ta er till Sydkustens mest omtalade naturupplevelser utan ni kommer även att få uppleva hur det är att köra en riktig superjeep i berglandskap. Ni kör genom landsbygden söderut till dagens första stopp; Seljalandsfoss vattenfall. Därifrån tar ni en bergsväg och korsar några floder på väg mot utloppet av Gígjökulls glaciär vid Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull blev känd 2010 när vulkanen fick ett utbrott som orsakade allvarliga flygförseningar i främst Europa. Gígjökull har varit en mycket större glaciär och utloppet har även bestått av en glaciärlagun, men i samband med vulkanutbrottet förändrades vattenflödet så dramatiskt att lagunen helt enkelt spolades bort.

Efter detta besök fortsätter ni längs sydkusten där ni har möjlighet att besöka många vackra naturområden som byn Vík, stranden vid Reynisfjara, fågelklipporna vid Dyrhólaey, glaciärtungan vid Snæfellsjökull, glaciärer vid Mýrdalsjökull, vattenfallet vid Skógafoss och de svarta stränderna vid Sólheimasandur. Därefter åter mot Reykjavík.

Kvällen är fri till eget förfogande. Utforska Reykjavíks alla sevärdheter till fots och avnjut en utsökt middag på någon av huvudstadens många förträffliga restauranger. 
 
 

Pris 2018:

10 400:- (maj, paket för 1-7 personer)

11 290:- (jun - aug, paket för 1-7 personer)

10 400:- (sep - dec, paket för 1-7 personer)


Ingår: Upphämtning på boende i Reykjavik, GPS koordinater med utvalda natursköna vägar, broschyr med detaljerad resplan, super CDW som sänker självrisken till 500 EUR per fordon.

Tillval: Till denna utflykt kan du boka en instruktör till extra kostnad, samt betala en fulltank diesel i förväg. Det kan vara bekvämt om du vill avstå från att behöva tanka bilen full innan återlämning.

Period: Hela året; dagligen.

Längd: 10-11 timmar.

Distans: Körsträcka under dagen är ca 450 km.
Svårighetsgrad: 2 av 5 möjliga.
Krav/Särskilda förkunskaper: Det krävs ett giltigt körkort och en minimiålder på 25 år för att köra/hyra bil.

Om Superjeepen:
Fordonet är en ISAK 4x4 modifierad Land Rover Defender med 38-tums däck, kompressor, VHF långdistansradio, snorkel och alla extra tillbehör som behövs för att bege sig djupt in i den isländska naturen. Fordonet rymmer upp till max 7 personer utan bagage och instruktör.

Övrig information:
Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg- eller väderförändringar. Distansen som körs på turen, och den tid man spenderar, beror naturligtvis på hur ofta och hur länge ni stannar till under turen. Kostnad för bränsle ingår inte i priset. Klä dig i varma och bekvämliga kläder och vandringskängor. Ta med dig regnjacka och -byxa samt vantar och mössa.

 

Boka denna superjeeptur genom att använda sökrutan uppe till vänster "Sök utflykter på Island".

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström