Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Sök utflykter på Island
Sök dagsutflykter från Reykjavik under perioden:
Utresedatum:

Antal dygn:

Sök utflykt

Startsida för Utflykter
Blå Lagunen
Natur och Historia
Aktiviteter
Superjeepturer
Ridturer på Islandshästar
Bordsbokning
Tio-i-topp!
Nyheter
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» FAQ
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Langjökull Isgrotta & Gyllene Cirkeln

 

Följ med på ett äventyr till istiden och se en glaciär inifrån och upplev några av Islands mest fantastiska platser i kvällssolen.

Turen startar vid BSÍ bussterminal i Reykjavik där ni kliver på bussen som tar er till Langjökullglaciären, Islands näst största glaciär efter Vatnajökull. Den omfattar 950 kvadratkilometer och på en del ställen är istäcket nästan 600 meter tjockt. Den högsta punkten är belägen 1420 meter över havet.

Från Reykjavik kör ni mot västra Island genom ett fantastiskt landskap. Längs vägen besöker ni Deildutunguhver, Europas största geotermiska varmvattenkälla, och Hraunfoss vattenfall. Färden tar er sedan vidare genom de små, men förtrollande björkskogarna i Húsafell där ni stannar för lunch.

På vägen till glaciärtoppen byter ni fordon och får stiga ombord på en 8-hjulsdriven monsterbil som efter cirka 45-minuters körning på glaciären släpper av er vid ingången till istunneln.

Inuti isgrottan är väggarna upplysta med LED-lampor som är inbäddade i isen. Den guidade turen inne i isgrottan tar cirka 45 minuter. Ju längre in i isgrottan, desto äldre och blåare är isen. I tunnlarna kan du ta del av intressant information om glaciären, glaciär prospektering och forskning. Isgrottan sträcker sig 200-300 meter in i glaciärisen på ett djup av 30 meter under markytan, vilket gör grottan till en av världens största människotillverkade isstrukturer.

Efter äventyret i isgrottan fortsätter turen på den karga fjällvägen Kaldidalur mot Tingvellir nationalpark. Vägen är stening och gropig och är en av Europas högst belägna vägar. I den vackra nationalparken Thingvellir väcks Islands historia till liv. Här grundades Alltinget, världens äldsta riksdag, år 930. Nationalparken finns med på UNESCOs världsarvslista tack vare dess rika historia och vackra natur. Det är också den plats där de stora tektoniska plattorna i Amerika och Europa möts och bildar ett spännande landskap.

Från Tingvellir fortsätter turen till det geotermiskt aktiva gejserområdet i dalen Haukadalur. Dalen är känd för sina varma källor, gejsern Geysir och dess mer aktiva granne Strokkur, som sprutar kokande vatten 30 meter upp i luften var femte minut. Dagens sista sevärdhet är Gullfoss, det gyllene vattenfallet, som faller i två omgångar, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och hela vattenfallet är 2500 meter långt.
 

 
Pris 2017: 

3 560:- (jun - sep)

 
Ingår: Guidad rundtur på engelska. 1-1,5 tim körning i 8- hjulsdriven ”monsterbil”. Inträde till isgrottan. Upphämtning på hotell/boende i Reykjavík.


Period: 22 juni - 15 sept, dagligen.
Längd: 14 timmar.
Barnpriser: Barn upp till 11 år åker gratis. Barn upp till 15 år får 50% rabatt.
Övrig information: Lunch ingår ej, däremot görs ett lunchstopp. Klä dig i varma och promenadvänliga kläder. Observera att programmet kan ändras på grund av oförutsedda väg- eller väderförändringar.

 

Boka denna utflykt genom att använda sökrutan uppe till vänster "Sök utflykter på Island".

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström