Gruppresa till Norra Island 2-8 oktober

Husavik
Lavastrand
Dettifoss
Glaumbaer
Gljufrabui
Godafoss
Grabrok
Jökulsarlon
Kolugljúfur
Myvatn
Myvatn, Namafjall
Seljalandsfoss
Siglufjördur
Stykkisholmur
Vik
Husavik, whale

Ta med dina vänner & kollegor på en spännande Höstresa till Island!

I början av oktober anordnar vi en efterlängtad resa till norra Island. Mellan Islands vackra glaciärer och vida kuster besöker vi pittoreska platser, promenerar längs vulkaner och badar i heta källor. På den här resan är Siglufjördur, Akureyri, Husavik, Myvatn och Diamantringen bara några av de många platser som ni kommer att besöka. Under resan njuter vi av såväl vacker natur och utflykter som god mat och trevligt sällskap. Välkommen att följa med!

Period: 2 okt - 8 okt 2023

Avgångar från Arlanda, Köpenhamn eller Oslo.
Andra avreseorter finns att boka på förfrågan

Pris per person: fr. 22 600:- 
Enkelrumstillägg: 4 595:-
Priset är baserat 3-4 stjärniga hotell.

 

I paketet ingår 

  • Flyg t/r från Arlanda eller Köpenhamn, inkl. flygskatter.
  • 6 nätter del i dubbelrum på 3-4 stjärniga hotell, inkl. frukost.
  • 6 middagar, 2-3 rätters.
  • Privat buss med chaufför enligt program.
  • Svensk guidning plus representant från Icakuriren.
  • Inträde till 3 muséer.
  • Inträde till Jardarbödin vid Myvatn.

Tillval 

  • Valsafari - Bokas och betalas på plats.
  • Enkelrumstillägg, 4 595:-
  • Lunch betalas på plats vid varje lunchstopp.

Beskrivning

Dag
1

Välkommen till Island och vidare mot norr!

Grabrok

Resan börjar med att flyga från Köpenhamn eller Stockholm med Icelandair till Keflavik på Island, flygresan tar 3 timmar.

På plats möter ni vår guide möter som visar oss till våran buss. Vi styr direkt iväg på vår resa, förbi Reykjavik och mot norra Island. Vi gör stopp på vägen, som vid en vulkan där de som vill kan gå en kort promenad.

Sedan kommer vi fram till vårt första hotell som heter Laugarbakki. Efter incheckning äter vi en trevlig middag tillsammans och lär känna varandra lite mer.

Dag
2

Siglufjördur

Siglufjördur

Efter frukost och utcheckning går vår resa vidare mot Siglufjördur. På vår resa gör vi några stopp längs vägen. Siglufjördur är en liten fiskestad i en smal fjord med samma namn på Islands norra kust. Staden växte upp kring sillindustrin som var mycket stark på 1940- och 1950-talen. Här jobbade flera tusen personer med att salta sill som exporterades i stora mängder till Sverige.

Vi besöker stadens museum som visar hela historien om silläventyret på Island. Vi övernattar på Hotel Siglo som erbjuder vacker utsikt mot berg och hav. Dessutom finns varma källbad, bubbelpool och bastu på hotellet. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag
3

Myvatn

Myvatn

Vi åker söderut förbi Olafsfördur och via tunnlar mot Akureyri och till Myvatn där vi bor i två nätter. Myvatn är en grund sjö belägen i ett område med aktiv vulkanism på norra Island, inte långt från Krafla vulkan.
Sjön och de omgivande våtmarkerna utgör en livsmiljö för ett antal vattenfåglar, särskilt änder. Sjön skapades av ett stort ­basaltiskt lavautbrott för 2 300 år sedan, och det omgivande landskapet domineras av vulkaniska landformer.

Vi stannar på vägen på några små fisketorp och andra märkliga ställen. Då denna dag har många möjligheter till olika besök kommer guiden att lägga in stopp på lämpliga ställen. Vi bor på Berjaya Iceland Hotels där vi intar vår middag.

Dag
4

Husavik & Diamantringen

Godafoss

Idag åker vi först till Husavik som är känd för sin koppling till musik, film, natur samt valsafarin.

Vi fortsätter resan med Diamantringen – med stopp på Ásbyrgi, ett naturfenomen som är utformat som en stor hästsko, Dettifoss, det största vattenfallet i Europa som kommer från Vatnajökull-­glaciären och Namaskard, som är ett stort varmvattenområde med flera bubblande lerpölar och pysande varmvatten från jordens inre. Vi tar också ett bad i 36-40-gradigt vatten på Mývatn naturbad. Den innehållsrika dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag
5

Akureyri och möjlighet till valsafari

Whale, husavik

Idag åker vi till Dimmuborgir – en märklig lavaformation – där vandrar vi runt med vår guide. Sedan blir det ett stopp vid vackra vattenfallet Godafoss, innan vi fortsätter till staden Akureyri där vi ser oss runt innan vi checkar in på Hotel KEA.

Här kan de som vill åka valsafari. Prata med guiden om bokning av denna aktivitet innan, betalning sker på plats.

Mellan september och april pulserar ofta spektakulära norrsken över Akureyri, har vi tur får vi uppleva också det under vårt besök.

Dag
6

Vattenfallet Gullfoss och området Geysir

Geysir

Vi lämnar Akureyri och åker på höglandsvägen Kjölur där vi gör några stopp på vägen. I Hveradalir finns en het källa med varmvatten året om, därefter bär det vidare mot det mäktiga vattenfallet Gullfoss och området vid Geysir. Då höglandsvägen kan vara stängd så har vi en annan väg i reserv som tar lika lång tid. Vi övernattar på Hotel Örk där vi äter vår sista middag tillsammans för denna resa.

Dag
7

Tidig hemresa

Tidig frukost och hemresa, då flygen går tidigt mot Stockholm och Köpenhamn.

Utflykter och aktiviteter

Vi hjälper dig med din resa