bilresa, västra, island
blå lagunen, island
kerid, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
kirkjufell, sydkusten, island
hraunfoss, island
harpa, reykjavik, island
reykjavik, sommar, island
solfur, reykjavik, island

Västra Island med Snaefellsnes

4-5 Nätter fr. 9 700:-

April - Oktober
4-5 Nätter
fr. 9 700:-

01 Aug - 30 Sep  fr. 9 700:-

01 Okt - 31 Okt   fr. 9 890:-

Sök resa

På västra Island får ni förutom möjlighet att upptäcka delar av Islands rika historia, även uppfyllas av det vidunderligt vackra och karga landskapet. Med egen hyrbil kan ni själva upptäcka fascinerande naturupplevelser med majestätiska vattenfall, varma källor, svarta lavastränder och en mytomspunnen glaciär. En resa för er som på kort tid vill uppleva ett fascinerande och varierande landskap. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2022: April - oktober; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.


Total körsträcka: 950 km (50-300 km/dag).
På grund av hög efterfrågan är 1/7-25/8 fullbokat på denna resa. Sök andra datum eller kontakta vårat säljteam för alternativ.

Resans höjdpunkter:

Besöka Snæfellsnes-halvön
Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Boende 4 eller 5 nätter inkl. frukost.
Hyrbil 4 eller 5 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
Utförlig PDF med tips på sevärdheter runt hela Island.
Servicenummer på Island, dygnet runt (24/7).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till den Blå Lagunen (måste bokas i förväg).
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island - Bad i Blå Lagunen - Reykjavík

blå lagunen, island

Då ni anländer på Keflavik flygplats plockar ni upp er hyrbil för avfärd mot Reykjavík. En perfekt inledning på er islandsvistelse är att åka till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas), som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. Vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu och en fin restaurang. 

Med nya krafter efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till Reykjavik för er första övernattning. Ni har tillfälle att utforska Reykjavík på egen hand under dagen/kvällen beroende på vilket flyg ni anländer med.

Dag
Dag 2

Reykjavík - Geysir – Gullfoss – Thingvellír – Borgarnes

gullfoss, island

Under dagen kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. På vägen till den så kallade gyllene cirkeln rekommenderar vi att ni gör ett stopp vid vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt. Därefter fortsätter ni mot det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, som anses höra till de allra vackraste på Island. Nästa stopp längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi.

På vägen mot nattens inkvartering i Borgarnesområdet kan vi välja att åka runt den vackra fjorden Hvalfjördur eller köra den kortare vägen via tunneln under fjorden. Under andra världskriget hade de allierade en viktig flottbas vid fjorden och där finns nu en valfångststation. Övernattning sker i eller  nära Borgarnes.

Dag
Dag 3

Borgarnes - Snæfellsnes

kirkjufell, sydkusten, island

I dag tar ni väg 54 från Borgarnes till Snæfellsnes-halvön. När ni kommer till Snæfellsnes kommer ni först att se den natursköna Eldborg-kratern (till vänster om väg 54). Sedan kan ni stanna vid Gerdubergs basaltkolonner, som är belägna öster om väg 54 nära Ytri-Raudamelur. Snæfellsnes-halvön är ett naturens underverk, känd för glaciären Snæfell som tornar upp sig ovanför området. 

Sväng höger vid Vegamót och följ väg 56 till Stykkisholmur, en charmig stad som ligger perfekt till med utsikt över Breidafjördur-bukten. Om ni har tid kan ni stanna vid gården Bjarnarhöfn, som ligger vid havet inte långt från Stykkisholmur. Det är en av få gårdar på Island som bereder haj, och här kan besökare stanna till och lära sig om hajfiske runt Island, och även smaka på hajen (öppet hela året). 

Medan ni reser längs halvöns norra kust kommer ni att stöta på typiska isländska fiskebyar, som Grundarfjördur, Olafsvik och Hellisandur. Snæfellsnes-halvön är ett naturens under, känd för glaciären Snæfell som tornar upp sig ovanför regionen. När ni kör på väg 574 rekommenderar vi ett stopp vid Djúpalónssandur, en gammal fiskestation som numera är övergiven. Där kan ni också ta en promenad ner till Dritvík, den svarta sandstranden som finns i närheten. Längre fram når ni Arnarstapi, en vacker fiskeby som har en unik naturlig hamn där ni kan se basaltkolonner i alla storlekar och former. I Arnarstapi finns det möjlighet att ta uppfriskande promenader till havet. Följ den södra kusten mot Búdir, där det tidigare har funnits en handelshamn. Här kan ni se en vacker träkyrka omgiven av ett fantastiskt lavafält. Övernattning på Snaefellsnes-halvön.

Dag
Dag 4

Snaefellsnes - Reykholt - Snorrastofa - Hraunfossar - Reykjavík

hraunfoss, island

Idag kör ni tillbaka mot Borgarnes och sedan vidare mot Reykholt. Längs vägen från Borgarnes mot Reykholt kan ni besöka Deildartunguhver, en av Islands mest kraftfulla varmvattenkällor. Därefter fortsätter ni mot Reykholt där den mäktige islandskalden Snorre Sturlasson levde och dräptes under 1200-talet. Det finns en permanent utställning om honom i Snorrastofa. Cirka 20 km öster om Reykholt bör ni besöka naturfenomenet Hraunfossar, där klart källvatten väller ut från ett lavafält och strömmar ner i älven Hvítá.

Ett stenkast uppströms hittar ni vattenfallet Barnafoss ”barnens vattenfall”, som enligt legenden fick sitt namn efter att två barn drunknat i dess vattenmassor. Från Barnafoss åker ni tillbaka i riktning mot Borgarnes och sedan vidare mot Reykjavik. Övernattning sker i Reykjavik.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller extra dag i Reykjavík

solfur, reykjavik, island

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflaviks flygplats (cirka 45 min.) och lämnar bilen på flygplatsen i samband med er hemresa. 

För er som valt att förlänga resan med en extra natt har ni tid att utforska värdlens nordligaste huvudstad. Strosa runt på stan bland restauranger, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden. Om intresse finns kan ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflaviks flygplats (cirka 60 min.) och lämnar bilen på flygplatsen i samband med er hemresa.

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boendestandard

Det finns två typer av boenden som du kan välja mellan för den här resan. Om du bokar två rum eller fler behöver de vara av samma typ. 

Rum med delad dusch/wc

Without

Väljer du det här alternativet bor ni på gästhem, bondgårdar och på enklare hotell. Alla boenden serverar frukost. Gästhemmen har normalt ett gemensamt allrum och ofta även en liten restaurang och bar. Hotellen har ofta egna restauranger där du kan äta á la carte. De flesta boenden har gratis wifi.

    

Rum med privat dusch/wc

With

Väljer du det här alternativet bor ni på 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Alla boenden serverar frukost och många har en egen restaurang, ibland även en bar. På hotellen kan du vanligtvis äta á la carte. De flesta boendena har gratis wifi. 

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen möblerade med stolar, bord, garderob, telefon, radio och tv. 

Vi hjälper dig med din resa