Ridning, Island, Islandshäst, Häst
Ridning, Lava, Islandshäst
Ridning, Islandshäst
Ridning, Skog, Islandshäst
Strand, Ridning, Islandshäst
Varm källa, Ridning, Island
Hästar, Flock

Southern Comfort

4-5 Nätter fr. 12 035:-
4.6/5 | 17st Omdömen

Avgångar: maj - september
4-5 Nätter
fr. 12 035:-

2018: 23 aug - 13 sep fr. 12 035:-

2019: 16 maj - 09 jun fr. 12 085.-

2019: 13 juni - 04 aug fr. 12 960:-

2019: 08 aug - 12 sep fr. 


På denna resa kan du välja om du vill rida 3 eller 4 dagar. Ritterna sker på natursköna vägar i varierad terräng. Deltagarna bor på Hótel Eldhestar och/eller i ett närliggande hotell. Vi rider på spännande dagsturer i området kring Eldhestars gård och upptäcker fantastiska kontraster i den isländska naturen - från det snabbt strömmande glaciärvattnet i älven Ölfusá, över breda ängar och bergen till de varma, geotermiska bäckarna i Reykjadalur. En av höjdpunkterna under ridresa 8B (4 dagar) är en ridtur på den svarta vulkaniska stranden. Vid slutet av varje dag, kan vi njuta av ett dopp i det varma vildmarksbadet, en god middag och bekvämt boende. Glöm inte badkläderna! Dagritterna kan kombineras på olika sätt för att göra det bästa för deltagarna, enligt både rådande väder och gruppens färdigheter i ridning. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Reykjadalur
Ingólfsfjall
Strandritt på naturskön svart strand

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 3/4 nätter på Island på Hótel Eldhestar
Boende 1 natt i Reykjavík
Ridning 3/4 dagar - 55/65 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person
Vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur
Det kan vara förmånligt att jämföra flera olika datum

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Efter ankomst till Keflavíks flygplats tar du flygbussen mot Reykjavík, till BSÍ. Där väntar en representant från Eldhestar och vidare transport sker till Eldhestars gård Vellir, strax utanför samhället Hveragerði. Vi äter en välkomstmiddag och går igenom detaljerna inför de följande dagarna. 

Dag 1
Dag
Dag 2

Ölfusá

Dagens ridtur visar hur det vackra landskapet öppnas upp mellan bergen och havet på södra Island. Vi rider längs floden Ölfusá och ner till en ö i floddeltat. Sedan vänder vi upp mot bergen och fortsätter längs Reykjafjall Mountain, där både får och hästar betar under sommaren. Innan middagen finns möjlighet att mjuka upp i vildmarksbaden på Hotel Eldhestar eller i det stora och varma vildmarksbadet i Hveragerði's berömda pool.

Dag 2
Dag
Dag 3

Reykjadalur

Denna dag erbjuder magnifika vyer som visar den isländska naturens många skepnader. Vi rider genom lavafält mot de gröna kullarna i dalen Reykjadalur. I dalen Reykjadalur får vi se varma källor och ta ett avkopplande bad i en varm bäck. På väg tillbaka till gården Vellir, kan du njuta av en fantastisk utsikt över vattenfallet Djúpagilsfoss och sedan hela vägen ner till kusten, där vi kommer att kunna se Västmannaöarna på en klar dag. Detta är en unik möjlighet att uppleva den isländska naturen i all dess mångfald.

Dag 3
Dag
Dag 4

Ingólfsleden

Du kommer att rida på utmärkta töltsvägar och efter en naturskön led i fotspåren av den första nybyggaren Ingólfur Arnarsson, längs berget Ingólfsfjall som är uppkallad efter honom. På vägen kommer du att se en kopia av en vikings långhus. När du är klar med din ridning för dagen, runt klockan 15.30, kan du värma dig med en kopp kaffe eller te och njuta av en bit av hembakad tårta.

Om du har valt turen 8A med 3 dagars ridning så sker transport till er inkvartering i Reykjavik på kvällen.

Dag 4
Dag
Dag 5

Hemresa | Strandritt

För deltagarna på 8A:

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. Var god observera att middagen sista kvällen (dag 5) ej är inkluderad

För deltagarna på 8B:

Idag börjar vi med en ridtur på stranden vid den lilla fiskebyn Þorlákshöfn. Vi följer stranden till där floden Ölfusá möter havet. Därefter fortsätter vi ritten på de mjuka flodbankerna tillbaka till Vellir. (Turen kan också starta på Eldhestars gård och sluta vid Þorlákshöfn, beroende på tidvattnet). Transport till er inkvartering i Reykjavík.

Dag
Dag 6

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats.

Omdöme av resan

Bakgrund
Eldhestar är en pärla. Bra boende, jättegod mat och fantastiskt bra organiserat med ridningen och allt runtomkring. Blev störtförälskad i dessa underbara hästar och ridguiden var kanon!
Asta
4.6 | 17st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa