Ridning, strand, island, islandshäst, snaefellsnes
Ridning, strand, island, islandshäst, häst, snaefellsnes
Ridning, strand, island, islandshäst, snaefellsnes
Ridning, strand, island, islandshäst, snaefellsnes
Ridning, island, islandshäst, snaefellsnes
Ridning, strand, island, islandshäst, häst, snaefellsnes
Ridning, island, islandshäst, snaefellsnes

Snaefellsnes

7 Nätter fr. 25 680:-
5/5 | 2st Omdömen

Avgångar: juli
7 Nätter
fr. 25 680:-

2019: 21 Juli fr. 26 365:- ; 29 Jul fr. 25 680:-


Upptäck Islands västland, ni får uppleva naturens rika färgskiftningar under den omväxlande färden. Ni rider på gräsbevuxna marker i grönskande dalar, på den hårda lavans svarta mark och på havsstrandens gula sand. Turen börjar i Lundareykjadalens lummiga grönska. Ni korsar Grimsá, en av Islands mest kända laxälvar och träffar på Hvitá - floden med det vita forsande vattnet. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Vulkankratern Eldborg á Mýrum
Snæfellsnes glaciären
Strandritt på Löngufjörur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 1 natt på gästhem och 5 nätter i sovsäckslogi
Boende 1 natt i Reykjavik
Ridning 6 dagar - Dagsetapper på 20-40 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Extranätter i Reykjavik efter ridturens slut
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavik - Hveragerdi

Efter ankomst med flyg till Keflavík tar ni flygbuss till BSÍ, där du möter en representant från Eldhestar utanför flygbussväntsalen. Transfer kl. 17.30 - 18.00 till Hveragerdi. Inkvartering i stugor eller gästhem. Efter middagen går vi genom den förestående ridturen och pratar om islandshästen, dess egenskaper och olika gångarter.

Dag 1
Dag
Dag 2

Hveragerdi – Borgarnes – Grímsstaðir

En buss tar oss över höglandet från Hveragerdi till staden Borgarnes, i västra delen av Island, där ridning startar. Ridturen börjar från stallområdet i Borgarnes och tar oss in i Snæfellsnes-området. På vägen korsar vi floden Langa, en av Islands bästa laxälvar. Ridningen slutar vid den gamla gården Grímsstaðir, där vi tillbringar natten. Dagens ridning är 20 km och tar 4 timmar.

Dag 2
Dag
Dag 3

Grímsstaðir – Lindartunga

Från Litlu-Gröf rider vi längs berget Grimsstaðamúli. Vi fortsätter västerut och vid dalen Hítardalurs ingång rider vi genom lavan på smala stigar. Ån Hítará korsas vid det palagonitiska berget Grettisbæli och turen går vidare längs berget Fagraskógarfjall med utsikt över Mýrardistriktet och kustlinjen vid Löngufjörur. Hästarna lämnar vi på Lindarbekka, ett gammalt församlingshem nära den pittoreska kratern Elborg á Mýrum, som senast hade utbrott för 1100 år sedan. Dagens ridning är 36 km och tar 5-6 timmar.

Dag 3
Dag
Dag 4

Lindartunga – Skógarnes

Ritten går huvudsakligen längs Löngufjörurs sandiga stränder och på morgonen måste vi ge oss i väg före flod. Ån Haffjarðarás mynning vadas nära gården Stóra-Hraun och vi tar en paus på en liten ö i deltat. Turen går sedan in i landet och vi lämnar hästarna. Vi åker tillbaka till Lindarbrekka med buss och övernattar där.
Dagens ridning är 22-25 km och tar 4 timmar.

Dag 4
Dag
Dag 5

Skógarnes – Traðir

Från Skógarnes fortsätter Löngufjörurs sandiga stränder hela vägen till gården Stakkhamar. Härifrån mot ån Staðará går färden vid havet, längs stranden eller uppe på strandbankarna. Sista delen av den dagens ritt följer riksvägen vid halvön Snæfellsnes. Vi tillbringar natten i Staðarsveit där det finns möjlighet att ta ett varmt bad. Dagens ridning är 40 km och tar 7 timmar.

Dag 5
Dag
Dag 6

Traðir – Búðir – Traðir

Vi fortsätter ritten ut på Snæfellsnes. Vid ebb rider vi över deltat Búðarós och vidare längs stranden till Búðir.
Här lämnar vi hästarna i en hage och gå en promenad till den pittoreska kyrkan och sedan ut till klipporna vid havet. Efter en picknick vi vänder tillbaka till Lýsuhóll längs sandstranden. Vi bor på hotell Eldborg annan natt och kan njuta av poolen igen.
Dagens ridning är 20-23 km och tar 4 timmar.

 

Dag 6
Dag
Dag 7

Traðir - Reykjavik

Denna dag tar vi först en kortare tur längs stranden för att sedan rida upp till bergen. Här kan vi ofta möta hjordar av hästar eftersom de lokala bönderna lämnar sina ston och föl i bergen under sommaren. Medan vi följer en gammal ridstigar upp i berget, kan vi se hur lavan runnit nedför bergssluttningarna och skapade lavafältet Bláfeldarhraun. Vi får också en sista fantastisk vy över stränderna och glaciären vid Snæfellsnes. 
På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Reykjavik. Dagens ridning är 20-23 km och tar 4 timmar.

Dag 7
Dag
Dag 8

Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand.

*Obs! Varannan tur går i motsatt riktning.

Notera också att det kan bli nödvändigt att anpassa ridningen efter tidvattnet då vi rider på stranden, vilket innebär att vi ibland börjar dagen tidigit eller rider sent på kvällen.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 7) ej är inkluderad.

Vi hjälper dig med din resa