isklättring, glaciär, island
reykjavik, harpa, hamn, island
glaciär, vandring, island
glaciär, vandring, isklättring, island
gejser, island
gullfoss, island
rafting, island
rib, valskådning, island
valfena, valskådning, island
varm källa, ridning, island
harpa, reykjavik
reykjavik, sommar, island
snorkling, thingvellir, island
lavagrottor, island

Äventyrsvecka på Island

7 Nätter fr. 22 030:-
4.5/5 | 34st Omdömen

Avgångar: maj - september
7 Nätter
fr. 22 030:-

14 Jul - 17 Aug   fr. 22 385:-

18 Aug - 09 Sep   fr. 22 030:-


Den ultimata äventyrsresan till ön med både is och eld! Vår vecka på Island baseras på spännande och upplevelserika aktiviteter samt många av de klassiska sevärdheter som södra Island erbjuder. Ta en tur på Solheimajökulls isblå glaciär, snorkla i Silfras kristallklara vatten, se kokande vatten bryta ut från marken - denna resa har allt och mycket, mycket mer! Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Glaciärvandring och isklättring
Snorkling i Silfra
Forsränning

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
7 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik
Lavagrottor & Snorkling
Vandring till varma källor & Ridning
Valskådning med ribbåt
Gyllene Cirkeln & Forsränning
Glaciärvandring med isklättring
Transfer till flygplatsen vid avresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Avbeställningsskydd

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Välkomna till Island!

Utresa från Sverige med ankomst till Island. Transfer från flygplatsen tar cirka 50 minuter och går ända fram till ert hotell. Reykjavík är världens nordligaste huvudstad. Staden kryllar av restauranger och mysiga designbutiker och klädaffärer. Det isländska köket håller mycket hög kvalité. Maträtterna influeras av det vackra landskapet och råvarorna är alltid färska och lokala.

Kvällen är fri att på egen hand bekanta er med Reykjavik. Det finns gott om aktiviteter, helt beroende på vad du vill göra. Om du gillar att dansa, kommer du inte att bli besviken. Reykjavik har ett brett utbud av nattklubbar där dansen fortsätter till fram på småtimmarna.

reykjavik, hamn, harpa, island
Dag
Dag 2

Glaciärvandring med isklättring på Solheimajökull!

På morgonen beger vi oss längs Sydkusten mot glaciären Sólheimjökull där vi gör oss redo för en glaciärvandring. Sólheimajökull är en krypande glaciär och är därför ojämn, sprucken och helt fantastisk. Ta chansen att uppleva en glaciär och då inte vilken glaciär som helst. Denna tur tar oss till den frusna glaciärtungan Solheimajökull. En magnifik upplevelse, en rå och minst sagt ojämn isyta, ett område i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer.

Efter ungefär en timmes vandring stannar vi vid några av de många isväggarna. Där kan vi, under ledning av experter, prova på klättring. På vägen tillbaka till Reykjavík vi gör ett kort stopp vid vackra vattenfallet vid Skogafoss. Tillbaka i Reykjavík vid 18:00. Kvällen är fri till eget förfogande.

glaciär, vandring, isklättring, island
Dag
Dag 3

Gyllene Cirkeln & Forsränning!

Dagen inleds med ett besök till den Gyllene Cirkeln, som rymmer några av de största sevärdheterna på Island. Vi börjar med det mycket välkända Thingvellir National Park, som är ett av UNESCO's världsarv. Thingvellir (Tingvalla) var platsen för världens första parlament. Thingvellir är dessutom platsen där de europeiska- och amerikanska kontinentalsocklarna möts.

Vi åker vidare till det geotermiska området vid Haukadalur och ser Geysir. Här bubblar det ur marken, och kokande vatten sprutar upp likt magiska fontäner med enorm kraft. Ett minne som etsas fast för evigt. Efter denna annorlunda upplevelse kör vi mot Gullfoss, den mäktigaste av Islands alla vattenfall. Gullfoss är en märklig syn med vatten som forsar ner för flera lavaavsatser med en enastående kraft och prakt.

Efter lunch (ta med egen mat) fortsätter ni mot Hvita älv för forsränning. Hvítá är en vacker och rolig älv en timmes bilfärd ifrån Reykjavík. I över 20 år har denna tur varit en av Islands mest populära äventyrsaktiviteter. Hvítá (uttalas: Kveetau) har en perfekt balanserad mix av fridfulla floddalar och adrenalinpumpande vågor och forsar.

Vi åker forsränning i 7 km, och vid ett tillfälle får deltagarna möjlighet att hoppa från klippor ner i floden. Turen avslutas med bastu och badtunnor innan vi vänder åter mot Reykjavík. Tillbaka i Reykjavík 19:00. Kvällen är fri till eget förfogande.

gejser, island
Dag
Dag 4

Valskådning med ribbåt!

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Under morgonen utforskar vi det öppna havet. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa hopp och spektakulära dykningar kan beskådas. 

Tillbaka i Reykjavík och dagen är fri till eget förfogande.

rib, båt, valskådning, island
Dag
Dag 5

Varma källor & Ridtur på Islandshäst!

Vandringsturen utgår ifrån Hveragerdi, staden med blommor och heta källor, beläget i den vackra dalen Reykjadalur. Där uppe rinner heta källor från berget Hellisheiði ner i dalen och skapar den ideala platsen att bada i varma, naturliga och orörda strömmar. Dalen har också ett otroligt utbud av geotermiska källor och vi kommer att se allt från små gurglande smältande pölar till vibrerande heta pooler med vatten.

Efter badet vandrar vi ner till Hveragerdi igen. På eftermiddagen beger vi oss till Eldhestars hästgård varifrån ni rider fram tills lunch. En bra chans att uppleva den unika Islandshästen och dess förmågor. Kvällen är fri till eget förfogande.

varma källor, ridning, island
Dag
Dag 6

Reykjavik på egen hand!

Heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand. På Island är alternativen för avkoppling och rekreation otaliga. Du kan också koppla av i något av de många varma utomhusbaden runt om i Reykjavík, något som är mycket populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Här finns skönhets- och massagesalong, fitnesscenter, utomhusbassänger, inomhusbassäng och ett exklusivt spa. 

Nästan var du än befinner dig i Reykjavík har du fantastisk utsikt över havet, det mäktiga berget Esja eller andra delar av den isländska naturen. Staden själv bjuder också många sevärdheter. Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavík och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad. För att få en riktig överblick över staden rekommenderas en tur upp i kyrktornet där en fantastisk utsikt väntar.

harpa, reykjavik
Dag
Dag 7

Lavagrottor & Snorkling i Silfra!

Vi börjar med att utforska den dolda världen i lavaområdet under Thingvellir nationalpark. Vandringen genom en grotta och upptäckten att vulkanisk aktivitet har skapats i det förflutna är små underverk och detta är en resa som alla kan genomföra. Gjábakkahellir grottan är ett perfekt exempel på en isländsk lavatunnel och belägen i en av de mest aktiva vulkanerna i världen. Efter grottvandringen äter ni lunch (ej inkluderat)

Snorkling i Silfra är vårt andra äventyr. Silfrasprickan är en av Islands bäst bevarade hemligheter, en utomjordisk scen som är världsberömd för sina himmelska blå nyanser. Det kristallklara vattnet i den djupa sprickan ger en känsla av att vara tyngdlös och att man sakta flyter ner med strömmen. Snorklingen är en avslappnande men exotisk resa i en miljö som de flesta bara kommer att möta i sina drömmar. Silfrasprickan är framröstad som topp 10 av världens bästa dykplatser och med en sikt på 100 meter, vatten blir inte klarare än så här. Djupet varierar mellan 10 till 30 meter.

snorkling, thingvellir, island
Dag
Dag 8

Hemresa

Frukost på hotellet. Ni hämtas av transferbussen vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Tillval

Omdöme av resan

natur, island
Sanslöst roligt att få uppleva så många olika äventyr i sällskap med människor från Europa, Amerika och Asien. Driftiga och engagerade guider som gjorde det möjligt att tryggt snorkla, forsränna, rida, isklättra osv.
Lena
4.5 | 34st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa