sydkusten, island
gullfoss, island
thingvellir, island
kerid, island
seljalandsfoss, vattenfall, island
lavastrand, reynisfjara, island
sydkusten, vik, island
svartifoss, island
fjadrargljufur, island
islandshäst, island
jökulsarlon, sydkusten, island
reykjavik, sommar, island
reykjavik, sommar, island
blå lagunen, island

Södra Island - Göteborg

3 Nätter fr. 8 890:-
4.5/5 | 2st Omdömen

Avgångar: maj - augusti
3 Nätter
fr. 8 890:-

30 Jul - 16 Aug  fr. 8 890:-


En fullspäckad resa för er som på kort tid vill uppleva det fascinerande isländska landskapet på södra Island. Med egen hyrbil tar ni er enkelt runt bland brusande vattenfall, svarta lavastränder, vidsträckta glaciärer och givetvis varma källor. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Göteborg torsdagar.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Den Gyllene Cirkeln
Vattenfallet Seljandsfoss
Bad i den Blå Lagunen

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 3 nätter på landsbyggden, inkl frukost
Hyrbil 4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW)
Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter
Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000)
Servicenummer på Island, dygnet runt
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Uppgradering av boendet
Uppgradering av hyrbilen
Inträde till den Blå Lagunen
Avbeställningsskydd

Betalas på plats:

Flygplatsavgift för hyrbilen på ca 300 SEK

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst - Gyllene Cirkeln - Hveragerdi

Ni landar på Keflavik flygplats tidigt på morgonen, och hämtar då ut er hyrbil på flygplatsen. Under dagen utforskar ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Första stoppet längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett historisk intressant område med en fascinerande geologi. Ni fortsätter mot det världsberömda geotermiska området Geysir. Ni kommer bland annat att se Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. 

Om tid och intresse finns rekommenderar vi att ni gör ett besök till vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt. Därefter kör ni vidare till den charmiga byn Hveragerdi för er första övernattning.

gullfoss, island
Dag
Dag 2

Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

Ät frukost på hotellet innan ni åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógafoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln. 

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhrayn (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

seljalandsfoss, island
Dag
Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Vík

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolumner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull. 

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

lavastrand, reynisfjara, island
Dag
Dag 4

Vík - Reykjavík - Blå Lagunen - Hemresa

Denna dag kör ni väg nr 1 in till Reykjavik. Väl framme i Reykjavik kan ni strosa runt på stan bland sevärdheter, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden.

På eftermiddagen rekommenderar vi att ni avslutar resan med ett besök till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas). Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Här njuter ni av det varma (36-39° grader) och mineralrika vattnet. På platsen finns även en inomhuslagun, en geotermisk bastu, och en fin restaurang.

Hemresa strax efter midnatt. 
På kvällen kör ni vidare från Blå lagunen till Keflavik flygplats (cirka 20min.) och lämnar bilen på flygplatsen i samband med er hemresa.

blå lagunen, island

Hyrbilar

Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
5 Antal dörrar
5 Personer
5 (5+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
5 Antal dörrar
5 Personer
3 (3+0) Bagage
Manuell Växellåda
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
5 Antal dörrar
5 Personer
3 (3+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
5 Antal dörrar
5 Personer
4 (4+0) Bagage
Automat Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
5 Antal dörrar
4 Personer
2 (2+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda
Ford Galaxy
Ford Galaxy
5 Antal dörrar
7 Personer
2 (2+0) Bagage
Manuell Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
5 Antal dörrar
4 Personer
1 (1+0) Bagage
Manuell Växellåda

Boendestandard

Det finns två typer av boenden som du kan välja mellan för den här resan. Om du bokar två rum eller fler behöver de vara av samma typ. 

Rum med delad dusch/wc

Without

Väljer du det här alternativet bor ni på gästhem, bondgårdar och på enklare hotell. Alla boenden serverar frukost. Gästhemmen har normalt ett gemensamt allrum och ofta även en liten restaurang och bar. Hotellen har ofta egna restauranger där du kan äta á la carte. De flesta boenden har gratis wifi.

Rum med privat dusch/wc

With

Väljer du det här alternativet bor ni på 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Alla boenden serverar frukost och många har en egen restaurang, ibland även en bar. På hotellen kan du vanligtvis äta á la carte. De flesta boendena har gratis wifi. 

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen möblerade med stolar, bord, garderob, telefon, radio och tv. 

Vi hjälper dig med din resa