minniborgir, timmerstuga, island, sydkusten
vik, sydkusten, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
dyraholaey, sydkusten, island
dyraholaey, lunnefågel, sydkusten, island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
reykjavik, island

Sydvästra Island med timrad stuga - Göteborg

7 Nätter fr. 15 450:-


27 Juni, 11 Juli
7 Nätter
fr. 15 450:-

27 Juni  fr. 15 450:-

11 Juli   fr. 15 450:-

Sök resa

Direktflyg Göteborg

Det här är resan för er som vill upptäcka södra Islands magi och bo närmare den mäktiga naturen. Med hyrbil och boende i timrad stuga med hot tub kommer ni få både äventyr och avslappning. Stugan ligger perfekt för att upptäcka många av den här delen av Islands bästa sevärdheter såsom sydkusten och den Gyllene Cirkeln med attraktionerna Þingvellir, Geysir och Gullfoss. Passa även på att besöka Västmannaöarna, rida islandshäst och bada i den varma källan Secret Lagoon.

Specialavgångar från Göteborg:
Nu kan du flyga till Island från Göteborg tur och retur med direktflyg från Icelandair. Resorna från Göteborg till Island är möjliga tack vare Gothia- och Partille Cup där många islänningar deltar och är i dag den enda möjligheten för direktflyg från Göteborg.

Avgång 27 Juni:
27 Juni: Utresa 23:20 - Ankomst 23:55.
04 Juli: Hemresa 17:50 - Ankomst 22:20.

Avgång 11 Juli:
11 Juli: Utresa 23:20 - Ankomst 23:55.
18 Juli: Hemresa 17:50 - Ankomst 22:20.

 

Klimatkompensation:
När du reser med oss klimatkompenserar du automatiskt för flygresorna. Vi har nämligen inkluderat klimatkompenseringen i alla våra resor. Läs mer här.

Resans höjdpunkter:

Bada i Secret lagoon
Vandra på den svarta lavastranden i Vík
Upplev dramatiska vattenfall och gejsrar
Upptäck sevärdheterna i Reykjavík

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Direktflyg t/r till Island från Göteborg, inkl. skatter och bagage.
Hyrbil 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
5 nätter i vald timrad stuga, inkl. frukost (se beskrivning nedan).
Handdukar, sängkläder samt städning vid avresa.
2 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Personlig service från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai i10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till den Blå Lagunen (måste bokas i förväg).
Inträde till Secret Lagoon.
Valskådning från Reykjavik.
Ridtur på Islandshäst.
Avbeställningsskydd vid sjukdom (395 sek per person).

Betalas på plats:

Vid upphämtning av hyrbil på flygplatsen tillkommer avgift om ca. 300 sek.
Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Velkomin til Íslands!

Reykjavik, island

Välkomna till Island. När ni landar på Keflaviks flygplats väntar er hyrbil på er. Kör in till Reykjavík för incheckning på hotell där ni spenderar er första natt och vila upp er inför resans äventyr.

Dag
Dag 2

På upptäcksfärd i Reykjavík

valskådning, island

Frukost på hotellet. Reykjavík är en liten färgexplosion vid Atlanten. Här trängs bra restauranger, spännande muséer, shopping, spa-upplevelser och ett vibrerande nattliv. Ni kommer inte ha några problem att underhålla er helt på egen hand. I det här paketet kan ni under den här dagen välja att lägga till en valskådningstur som utgår från hamnen i Reykjavík. Ni åker då ut med båt och får lära er mer om och se havets mäktiga giganter. 

Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen. Natten spenderar ni återigen på ert hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 3

Reykjavik - Timrad stuga

Dag 3

Frukost på hotellet. Resan går sedan vidare mot er timrade stuga där ni bland annat har en hot tub att bada i. Att ta sig till stugan på sydvästra Island från Reykjavík tar ungefär en och en halv timme och är väldigt enkelt. På färden hinner ni bekanta er med Islands vackra karghet med piskande hav och dramatiska bergstoppar. När ni kommer fram får ni nyckel till stugan och kan slå på hot tubben och snart kan du njuta av ett varmt bad och en lugn plats mitt ute i den isländska naturen.

Dag
Dag 4

Utforska Islands sydkust

Dag 2

Frukost i huvudbyggnaden. I dag vaknar ni upp på en spektakulär plats varifrån ni med hyrbilen har slagläge på hela Islands sydkust där guldkornen är många. Varför inte göra en färd till byn Vík som ligger ungefär 150 kilometer öster ut längs sydkusten?

Vík är Islands sydligaste by med vackra omgivningar och en känd svart lavasandstrand – men det är kanske framförallt stoppen på vägen som gör resan till en av de häftigaste på Island. Väljer ni att åka mot Vík rekommenderar vi att ni stannar vid vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss som ligger ca 90 respektive 120 km från stugan där ni bor. På vägen kommer ni även passera vulkanen Eyjafjallajökull samt glaciären Solheimajökull där ni kan göra en vandring med guide på glaciärens tunga som sträcker sig ner mot kustlinjen. Under bilfärden kommer ni till höger kunna betrakta de svarta lavasandstränderna och det vilda havet medan ni till vänster kommer kunna titta upp på de dramatiska bergen.

Strax innan Vík, ligger fågelklipporna vid Dyrhólaey. När ni parkerar bilen kommer ni kliva ut till en svårslagen utsikt över klippformationerna, den svarta stranden och havet. Klipporna här är kända för sitt rika fågelliv där de flesta kommer för att se Lunnefågeln som häckar från maj till augusti. Väljer ni att vandra på stranden vill vi varna er för att gå nära vattnet. Stora vågor sveper med jämna mellanrum in och suger med sig den som står för nära. På kvällen kör ni tillbaka till stugan där ni övernattar.

Dag
Dag 5

Läge för ett varv i den Gyllene Cirkeln

Dag 3

Börja dagen med att äta en stärkande frukost. Vad sägs om att ta ett varv runt den omtalade Gyllene Cirkeln? Cirkeln består av de tre stoppen Þingvellir nationalpark, Geysir och Gullfoss.

Þingvellirs nationalpark är ett område med historisk innebörd. Det här är nämligen platsen för världens första demokratiska parlament, Alltinget, som islänningarna höll redan år 900. Platsen är även geologiskt intressant då det är just här som den nordamerikanska kontinentalplattan möter den eurasiska, vilket resulterar i en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor. Geysir är ett världsberömt geotermiskt område där huvudattraktionen heter Strokkur, en gejser med regelbundna utbrott (5–10 minuters mellanrum). När Strokkur briserar skjuter den upp en 20 meter hög vattenkaskad i luften. 

Gullfoss är ett majestätiskt vattenfall som brukar anses som ett av Islands allra vackraste. Fallet uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Därefter kör ni tillbaka till stugan för att övernatta.

Dag
Dag 6

Besök de vackra Västmannaöarna

Dag 6

Efter frukosten föreslår vi att du gör en dagsutflykt till de vackra Västmannaöarna. För att ta sig till Västmannaöarna rekommenderar vi att du bokar färjan som går från Landeyjahöfn som ligger c.a 100 km från stugan, färjan kan du boka här.

Västmannaöarna är en av Islands bäst bevarade hemligheter omgivna av berg, öar, vulkaner, lunnefåglar och andra havsfåglar. 
Besök museet för att få en inblick i öns historia och besök de halvt begravda husen från öns ökända vulkanutbrott 1973. Passa även på att besöka en av öns restauranger som liksom resten av Island är kända för sin färska fisk. Ta sedan färjan över till Landeyjahöfn och kör tillbaka till stugan för att övernatta.

Dag
Dag 7

Gör en ridtur i Islands häftiga landskap och bada i varma källor

Dag 7

Frukost i huvudbyggnaden. Idag föreslår vi att ni gör en ridtur genom att ta bilen till Eldhestars gård som ligger cirka 30 km från stugan. Bland annat kan vi rekommendera Hembygdsturen (utflykt måste förbokas) där ni får rida över ängar och lavafält. Ni passerar flera gårdar som visar hur jordbruket har utvecklats det senaste århundradet och ni har goda möjligheter att prova tölt på de fina töltstigarna.

Efter ridturen bjuds ryttarna in till gården för att dricka kaffe och prova en isländsk specialitet eller något hembakat.

Vad sägs om ett dopp i en varm källa på eftermiddagen? Den här dagen har ni även möjligheten att välja till ett besök på Secret Lagoon. Lagunen är en varm källa ca 8 mil öster om Reykjavík där ni även kan duscha och köpa något lättare att äta eller dricka i baren. Secret Lagoon värms upp av geotermisk aktivitet långt ner under marken och håller en skön temperatur på ungefär 36-40 grader, året om. Hit kan ni komma för att få en klassisk isländsk upplevelse en bit bort från vimlet vid mer välkända laguner– inte alls lika många turister hittar till Secret Lagoon. Luta dig tillbaka, spana på gejsrarna runt omkring som då och då skjuter upp höga vattenpelare i luften och känn hur naturens krafter får dig att bli både varm och avslappnad. Efter ett avslappnande bad i lagunen kör ni tillbaka till stugan för att övernatta.

Dag
Dag 8

Hemresa

I dag är det slutligen hemresa. Efter frukost i huvudbyggnaden har ni förmiddagen fri att upptäcka det ni missat eller kör tidigt till Reykjavik. De som vill hinner på förmiddagen med ett dopp i den världsberömda Blå Lagunen, något som är ett tillval till den här resan då inträdet måste bokas i förväg. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan Keflavíks flygplats och Reykjavík. Väl där får ni prova på det som för många förkroppsligar Island, nämligen att under bar himmel bada i naturligt uppvärmt vatten. Blå Lagunen håller året om en temperatur på 36–39 °C och på området finns även en inomhus-lagun, geotermiska basturum, en bar och en restaurang.

Flyget går på eftermiddagen. Kör ut hyrbilen till flygplatsen (c.a 45 minuter från Reykjavik) och lämna tillbaka bilen i tid innan planet lyfter. Välkommen tillbaka till Island nästa gång!

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Toyota Auris Sedan
Toyota Auris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
3 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boendestandard - timrad stuga

minniborgir

Under den här resans första del bor ni i en timrad stuga på ett område som ligger en dryg timmes bilfärd från Reykjavík österut. Området ligger på en slätt med vida vyer strategiskt nära många av den här delen av Islands bästa sevärdheter.

Stugorna har fullt utrustat kök, möblerad terrass, ett vardagsrum med TV, termalvärme samt eget badrum med dusch. Vissa stugor har även hot tubs. Ni kan äta både frukost, lunch och middag på områdets restaurang. Området har även ett servicehus, hottubs en tvättstuga och en lekplats för barn. Ni kan välja mellan 3 olika typer av stugor.

Timrad stuga med 1 sovrum:

 • Storlek: 30m2. 
 • Sovrum: 1. 
 • Sängar: 1 dubbelsäng + 1 våningssäng. 
 • Gäster: 3 vuxna + 2 barn. 
 • Övrigt: välutrustat kök med kaffe-maskin. 
 • Gemensamma ytor: 3 hot tubs, kolgrill, en liten samlingsstuga med plats för 40 personer.
   

Timrad stuga med 2 sovrum:

 • Storlek: 40 m2. 
 • Sovrum: 2. 
 • Sängar: 2 queensize-sängar + 1 våningssäng. 
 • Gäster: 6 vuxna + 5 barn. 
 • Övrigt: fullt utrustat kök med diskmaskin, varje stuga har en egen hot tub, avskildhet från andra stugor. Gemensamma ytor: grillar, en samlingsstuga för större sällskap.

 

Timrad stuga med 3 sovrum:

 • Storlek: 80m2. 
 • Sovrum: 3. 
 • Sängar: 4 dubbelsängar + 1 bäddsoffa. 
 • Gäster: 9 vuxna + 8 barn. 
 • Övrigt: egen hot tub, gasgrill, 2 våningar, 2 tv-apparater, möblerad terrass, fullt utrustat kök med diskmaskin, stort kylskåp, avskildhet från andra stugor.

Vi hjälper dig med din resa