blå lagunen, island
gejser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
reykjavik, solfur, island
blå lagunen, island

Klassisk weekend - Göteborg

3 Nätter fr. 8 370:-
4.8/5 | 25st Omdömen

Avgångar: maj - augusti
3 Nätter
fr. 8 370:-

26 Jul - 16 Aug  fr. 8 370:-


Vår klassiska weekendresa som tar er till Islands största sevärdheter. Helgen börjar med att ni på egen hand bekantar er med Reykjavik eller lägger till någon av våra utflykter. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna i Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. Resan avslutas med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Göteborg på torsdagar.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Tid för egna aktiviteter

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik, via den Blå Lagunen
Comfort inträde till den Blå Lagunen
Lån av handduk, tofflor och badrock
En fri dryck under badet
Utflykt till den Gyllene Cirkeln
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter
Avbeställningsskydd

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island, egna aktiviterer och utflykter!

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Det finns möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavík. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Transfer till hotellet i Reykjavík tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

harpa, reykjavik, island
Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

gejser, gyllene cirkeln, island
Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och utflykter

Frukost på hotellet. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

Väljer ni att strosa runt i huvudstaden så kryllar den av intressanta muséer, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta av isländska specialiteter eller något av de internationella köket som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

reykjavik, sommar, island
Dag
Dag 4

Egna aktiviteter och utflykter – Blå Lagunen – hemresa

Frukost på hotellet. Dagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska. 

Ni tar sedan på kvällen bussen till Keflaviks flygplats. 
Hemresa strax efter midnatt.

blå lagunen, island

Tillval

<% totalFilter %> filter applicerade

Omdöme av resan

glaciär, island
Mycket att se och göra på Island. Väldigt annorlunda natur utanför Reykjavik men inne i själva staden är
det inte så stor skillnad från en svensk stad men ej så stressigt.
Det var en del frågetecken vid hämtningarna från hotellet men det löste sig bara man frågade en extra gång.
Kommer gärna tillbaka för att uppleva mer.
Alfredo
4.8 | 25st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa