blå lagunen, island
blå lagunen, island
gejser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
reykjavik, solfur, island

Klassisk weekend - Göteborg

3 Nätter fr. 7 620:-
4.8/5 | 25st Omdömen

Avgångar: Året runt
3 Nätter
fr. 7 620:-

2019: 09 Maj - 23 Maj  fr. 7 620:-


Specialerbjudande för resor med anslutning från Göteborg
Under 2019 försvinner direktflygen från Göteborg, därför har vi valt att lämna en rabatt på 500 SEK för varje person i ditt resesällskap när du bokar någon av våra 4 specialpaketresor med anslutningsflyg från Göteborg. På våra resor flyger du då bekvämt via Köpenhamn, Oslo eller Stockholm till Island.

En variationsrik resa som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Helgen börjar med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flygavgångar

Flyg från Göteborg med mellanlandning på Arlanda eller Kastrup.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Utforska Reykjavik

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik, via den Blå Lagunen
Comfort inträde till den Blå Lagunen och lån av handduk.
En fri dryck under badet
Utflykt till den Gyllene Cirkeln
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter
Avbeställningsskydd

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island och bad i Blå Lagunen!

bluelagoon

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Det finns möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavík. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Transfer till hotellet i Reykjavík tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

gejser, gyllene cirkeln, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och utflykter

reykjavik, sommar, island

I dag har ni fria händer att göra vad som passar er bäst. Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Ett tips är att hyra bil för att ta sig till någon av Islands många höjdpunkter som ligger på dagstur-avstånd.

Ni kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om Reykjavík, något som är populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning. Ett annat populärt mål under en dag i staden är Hallgrimskyrkan som ligger på en höjd i centrala Reykjavík. Den är med sina 70 meter Islands högsta byggnad. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 4

Egna aktiviteter och utflykter – hemresa

harpa, reykjavik, island

Den sista dagen styrs efter era egna önskemål och vilken tid ni har bokat ert flyg hem. Upptäck Reykjavik på egen hand eller välj till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm.

Ni tar sedan bussen till Keflaviks flygplats i god tid före flygets avgång.

Omdöme av resan

glaciär, island
Mycket att se och göra på Island. Väldigt annorlunda natur utanför Reykjavik men inne i själva staden är
det inte så stor skillnad från en svensk stad men ej så stressigt.
Det var en del frågetecken vid hämtningarna från hotellet men det löste sig bara man frågade en extra gång.
Kommer gärna tillbaka för att uppleva mer.
Alfredo
4.8 | 25st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa