blå lagunen, island
reykjavik, sommar, island
gejser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
harpa, reykjavik
reykjavik, solfur, island
blå lagunen, island

Klassisk weekend - Göteborg

3 Nätter fr. 8 490:-
4.8/5 | 30 Omdömen

Maj - Oktober
3 Nätter
fr. 8 490:-

02 Sep - 30 Sep  fr. 8 750:-

07 Okt - 21 Okt   fr. 8 490:-

Sök resa

Nyhet!

En variationsrik resa på egen hand som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Första kvällen spenderar ni i mysiga Reykjavík och under andra dagen får ni uppleva landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. På tredje dagen är förmiddagen fri för er att styra över, och under eftermiddagen tar ni ett välgörande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. På resan guidas utflykterna på engelska av en isländsk guide.

Nyhet! - Direktflyg från Göteborg 2022
Äntligen har vi fått tillbaka direktflyg från Göteborg som försvann under 2019, flygen trafikeras av PLAY Airlines med avresa måndagar i mån om plats mellan maj och oktober 2022.
Flygtiderna är 12.30 från Landvetter med ankomst 13.45 i Keflavik, Island.

Avgångar 2022:
27 Maj - 07 Oktober, måndagar.
Direktlyg från Landvetter, Göteborg till Keflavik, Island.

Resans höjdpunkter:

Bada i den Blå Lagunen!
Gejsrar och gyllene vattenfall och Thingvellir! 
Reykjavíks sevärdheter, restauranger och nattliv.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell (1 tim).
Utflykt längs den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Blå Lagunen, inkl. inträde, handduk samt valfri dryck. (4 tim).
Transfer till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Extra utflykter under dag 3.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravel | #vulkantravel

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

ANKOMST TILL ISLAND OCH EN KVÄLL I REYKJAVIK

reykjavik, sommar, island

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er in till Reykjavík, som ni under första kvällen kan utforska i lugn och ro.

Har ni fint väder och är sugna på en bit frisk luft efter resan rekommenderar vi en promenad eller cykeltur längs havet. Stråket Eidissida är populärt och längs vägen kommer ni att se presidentens bostad Bessastadir och berget Keilir, med sina karaktäristiska spetsar. Ett annat populärt promenadstråk är längs med Saebraut, där ni har utsikt mot berget Esja i norr och centrala Reykjavík i söder.

Ladda sedan inför morgondagens rundtur, kanske med ett lyxigt restaurangbesök på kvällen? Fråga oss om du vill ha tips på trevliga restauranger!

Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

gejser, gyllene cirkeln, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och Blå lagunen på eftermiddagen

bluelagoon

Frukost på hotellet. På förmiddagen har ni fria händer att göra vad som passar er bäst. Spendera tid i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Stannar ni i Reykjavík är ett besök i Hallgrímskirkja ett måste. Från sin höjd i centrala Reykjavík blickar denna sällsamma kyrka ut över staden och dess omgivningar. Med sina 70 meter är kyrkan Islands högsta byggnad.

Vill ni istället göra någon kortare aktivitet eller utflykt finns många av Islands höjdpunkter nära till hand. Vi rekommenderar valskådning från Reykjavik hamn eller en kortare ridtur, eller varför inte åka ner i vulkanens djup?

Efter dagens äventyr är det på eftermiddagen är dags för er att doppa tårna i den mytomspunna Blå Lagunen, belägen som en oas mitt i ett lavafält. Upphämtningen sker vid 14:30 och det tar cirka 50 minuter från Reykjavík. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2 000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36–39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Vill du kan du boka en kortare massagebehandling som pricken över i:et och återvända till hotellet totalt nyrenoverad sett till såväl det inre som det yttre.

Dag
Dag 4

Hemresa

I dag har det så blivit dags för hemfärd. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

 

Omdöme av resan

glaciär, island
Mycket att se och göra på Island. Väldigt annorlunda natur utanför Reykjavik men inne i själva staden är
det inte så stor skillnad från en svensk stad men ej så stressigt.
Det var en del frågetecken vid hämtningarna från hotellet men det löste sig bara man frågade en extra gång.
Kommer gärna tillbaka för att uppleva mer.
Alfredo

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa