Upplev Island 2020

Upplev Island 2021 som aldrig tidigare!

Island är nu nästan coronafritt

Iceland

Uppdaterad 2020-09-14

Smittan på Island är fortsatt låg och minskande trots omfattande testning och är det nu endast 63 personer som hålls i isolering sedan de testat positivt för covid-19.  Smittan på Island är något förhöjd senaste veckorna, men ändå på en väldigt låg nivå och inga allvarliga fall. Den höjning som skett senaste veckorna är främst bland islänningar, och inte bland turister. Det spekuleras i att de nya fallen har kommit ifrån personer (tex islänningar och gästarbetare) som rest in till Island från länder som varit undantagna från tester. Det är därför troligt att resenärer från alla länder kommer att testas när man häver karantänreglerna. 

Isländska myndigheter införde den 30 juli förebyggande åtgärder som gäller för de närmsta 2 veckorna. Bland annat gäller nu att det är obligatoriskt att bära mask på bussar samt begränsning av folksamlingar på max 100 personer. Läs mer här.   

Island är ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och nämns nu som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. 

På sjukhus: 1 personer
På intensiven: 0 personer
I isolation: 63 personer

Praktisk information - resor till Island under 2020 - 2021 

Iceland

 • Svenska UD hävde reseavrådan till Island den 30 juni, samtidigt som Island öppnade upp sina gränser från och med 15 juni.
 • Nyhet - 19 Aug 2020: Som en försiktighetsåtgärd så testas nu alla resande till Island två gånger. Första testet görs vid ankomst till Island. Därefter måste man sitta i karantän i 5-6 dagar innan man får göra sitt andra test. Detta kommer till följd av den ökningen av Covid-19 i de europeiska länderna. Detta kan komma att ändras snart, men det gäller tillsvidare. 
 • Flygavgångar till Island 2020 - 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De flesta aktiviteterna går som vanligt och restauranger och utomhusbad har öppet. Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Personer som reser till Island kommer att behöva genomgå ett test på flygplatsen. Testet kommer att kosta 9 000 ISK om man betalar elektroniskt via en betalningshemsida minst en dag innan ankomst till Island, alternativt 11 000 ISK (cirka 750 SEK) om man betalar vid ankomst till Island. Barn födda år 2005 eller senare behöver inte testas.
 •  

Våra specialpriser för 2020 och 2021

Island kommer inte bara ha färre turister än vanligt under 2020, vi kan också erbjuda grymma priser på våra resor tack vare specialpriser från våra partners på Island. Vi har även uppdaterat i stort sett alla priser för 2021 om du vill resa då så är det bra att passa på boka nu till förmånliga priser.

Självklart så har du också fullgott reseskydd via den statliga resegarantin när du bokar en paketresa, och om det skulle bli en ny reseavrådan från svenska UD så följer vi naturligtvis paketreselagen. 

Just nu!

 • 5-20% sänkta priser på hotellpriser under 2020 - 2021.
 • Hyrbilsresor Island runt 7 och 10 nätter med rum med privat dush/wc har sänkta priser med 1800 - 2600 SEK p.p. under 2020. 
 • Om du bokar en hyrbilsresa under 2020 ingår även ersättning för Covid-19 testet på island (11 000 ISK p.p.)
 • 5% rabatt på hyrbilar under 2020 via Europcar.
 • Specialerbjudande från flygbolaget Icelandair, som gäller med avresa från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Gäller för bokningar som görs 25 aug - 30 sep och med avresa: till och med 27 mars 2021.  Gäller för bokningsklass: X/O-class.
 • Alla våra specialpriser finner ni som inkluderade i våra resor. 
 • Erbjudanden gäller nybokningar och i mån av plats.    

Välkommen att kontakta oss

Skulle du ha frågor om de bästa platserna att besöka eller något annat är du självklart alltid välkommen att kontakta oss på telefon eller e-mail, så hjälper vi till med det vi vet om detta fantastiska land!

Telefon: 08-612 43 70
E-mail: [email protected]

Iceland

Skicka in din fråga till oss