Harpan, reykjavik, island
reykjavik, stad, sommar, island
val, valskådning, island
blå lagunen, island
gejser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
fish company, reykjavik, island
fish company, restaurang, reykjavik
reykjavik, island
solfar, reykjavik, island

Kristi himmelsfärdsweekend på Island

3 Nätter fr. 9 860:-

Ej klart
3 Nätter
fr. 9 860:-

21 Maj - 24 Maj  fr. 9.860:-

Sök resa

Det perfekta paketet för att under en långhelg uppleva det allra bästa Reykjavík har att erbjuda. Och det är en långhelg som ingen annan som väntar er, där bad i geotermiska källor, dånande vattenfall och valskådning ryms tillsammans med mysiga kvällar i Reykjavík. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2021: Ej klart


Just nu ingår fri av- och ombokning fram till 30 dagar före avresa!  

Resans höjdpunkter:

Upplev Nordatlantens valar på nära håll.
En badupplevelse i omtalade Blå lagunen.
Heldagsutflykt till Gyllene Cirkeln.
4-rättersmiddag "Around Iceland" på restaurang Fiskfélagid.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från Keflavik flygplats till hotell i Reykjavík (1 tim).
Valskådning, inkl. transfer (3,5 tim, eng. guide).
Blå Lagunen, inkl.inträde, lån av handduk, samt valfri dryck (4 tim).
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim, guidning på svenska).
4-rättersmiddag på Fish Company (Fiskfélagid).
Transfer till Keflavik flygplats från hotell i Reykjavík (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.
Fri av- och ombokning fram till 30 dagar före avresa.  

Tillval:

Avbeställningsskydd vid sjukdom (395 sek per person).
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
21 Maj

LANDA PÅ ISLAND & I REYKJAVÍK

reykjavik, stad, sommar, island

På eftermiddagen glider ni in över det landskap som ständigt liknas vid månens yta och landar på Keflaviks flygplats. Transfer in till Reykjavík ingår och sen har ni kvällen helt fri att bekanta er med hotellet och staden. Även om ni är trötta efter resan, se till att ta en promenad genom Reykjavíks mysiga centrum, som har småstadens struktur med tonen av internationell metropol. I det breda restaurangutbudet hittar ni garanterat något som faller er i smaken. Kanske väljer ni ut en restaurang bland alla som kantar vägen upp mot kyrkan Hallgrímskirkja. Från sin plats på en kulle mitt i staden tornar denna eleganta kyrka upp sig och ger er en mäktig vy över Reykjavík, om ni tar er upp i tornet. 

Dag
22 Maj

VALSKÅDNING & BLÅ LAGUNEN

valskådning, island

Ladda med en rejäl frukost på hotellet, för hav och vatten blir man hungrig av. Första programpunkten är valskådning, där turen utgår från Reykjavíks hamn. Ni får varma kläder innan avfärd och tilltugg under tiden, så ni behöver bara komma med uppmärksamheten i högsta hugg. Under turen som varar omkring 3 timmar kommer en guide (engelsktalande) att berätta om vad ni ser, för i dessa vatten simmar flera typer av valar och just på sommaren är bästa tidpunkten för valskådning omkring Island.

Eftermiddagen spenderar ni själva i vattnet, men betydligt varmare sådant i Blå lagunen (det håller omkring 38 grader). Detta är en sällsam upplevelse långt från vad du kan uppleva på ett svenskt badhus eller spa, för vattnet i lagunen kommer direkt från geotermiska källor som ibland är så djupa som 2 000 meter. När ni anländer får ni en välkomstdrink och sen är det bara att kliva ner i och njuta av den ångande lagunen. Ta en paus eller två i någon av områdets barer eller i den geotermiska bastun. För frågor och hjälp under vistelsen här har ni tillgång till en svensk guide. Efter den fullspäckade dagen åker ni tillbaka till Reykjavík där ni har kvällen helt fri. Kanske såg ni ut en restaurang första kvällen som ni ikväll kan besöka?

Dag
23 Maj

GEJSRAR, GYLLENE VATTENFALL OCH THINGVELLIR!

gejser, gyllene cirkeln, island

Inför den andra fullspäckade heldagen äter ni en stadig frukost på hotellet innan ni blir upphämtade för heldagsturen i Gyllene cirkeln. Den kallas så just för att flera av Islands största sevärdheter står att finna i denna cirkulära rundtur, och första anhalten är nationalparken Thingvellir som är en plats som kombinerar mäktiga vyer med spännande historia. På denna plats där den europeiska kontinentalplattan möter den amerikanska har en förkastning med dramatisk natur bildats, med den stora ravinen som tongivande mitt i parken. Ravinen utvidgar sig faktiskt med några centimeter per år. Den historiska aspekten av Thingvellir är minst lika intressant, för här samlades Alltinget, den isländska riksdagen och även världens äldsta riksdag, för första gången (Thingvellir kallas på svenska “Tingvalla”). Om den rika historien kommer er svensktalande guide att berätta mycket mer.

Stopp två sker vid området Geysir där Islands mest aktiva gejser Strokkur har utbrott ungefär var femte minut. Ni vandrar genom ett landskap av små hetvattenkällor (rör inte, de bränns!) och den karaktäristiska doften av svavel, fram till platsen där Strokkur ständigt laddar inför sitt nästa utbrott. Var redo med kameran när den till sist avfyrar en vattenpelare flera meter upp i luften. 

Sist men inte minst (snarare störst), når turen vattenfallet Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”. Precis som namnet skvallrar om är detta vattenfall inte bara dånande stort utan också vackert. Floden Hvítá störtar här i två omgångar totalt 32 meter ned i en skreva och bildar vattenfallet. Fototillfälle igen? Det kan du ge dig på, men kom ihåg att också lägga bort all elektronik och bara närvara vid detta urstarka naturfenomen. Därefter vänder ni tillbaka till Reykjavik.

Klockan 20:30 ikväll äter ni 4-rätters-menyn “Around Island” på Fish Company, restaurangen som tar sina gäster med på kulinariska äventyr runt hela Island – utan att de behöver lämna bordet. Atmosfären här håller nästan samma klass som maten med starka kontraster och detaljer som sätter snurr på fantasin.

Dag
24 Maj

HEMRESA

Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Vi hjälper dig med din resa