weekendresa, äventyr, glaciär, island
blå lagunen, island
glaciär, island
seljalandsfoss, island
reykjavik, island
reykjavik, island, sommar

Äventyrsweekend

3-5 Nätter fr. 7 300:-
4.9/5 | 17 Omdömen

Året runt
3-5 Nätter
fr. 7 300:-

 

01 Okt - 31 Dec   fr. 7 300:-

01 Feb - 31 Mar   fr. 7 300:-

01 Apr - 14 Maj    fr. 7 500:-

15 Maj - 31 Aug   fr. 7 600:-

 

Sök pris & boka

Spendera några aktiva dagar i den storslagna isländska naturen! Resan börjar med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens ljusblåa vatten. Under andra dagen beger ni er till den frusna glaciärtungan Solheimajökull. En magnifik upplevelse på en rå och minst sagt ojämn isyta! Under de sista dagarna finns det tid att lära känna Reykjavík! 
 

Avgångar: Året runt; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Glaciärvandring på Solheimajökull
Vattenfallet Seljalandsfoss

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3, 4 eller 5 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik, via den Blå Lagunen
Comfort inträde till Blå Lagunen och lån av handduk
En valfri drink under badet
Glaciärvandring på Solheimajökull
Besök vid Seljalandsfoss
Transfer från till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under dag 3, 4 eller 5
Avbeställningsskydd
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst och bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

Flygresan till Island tar ca 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er med till det magiska utomhusbadet badet Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavik. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Transfer till hotellet i Reykjavik tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Glaciärvandring och Seljalandsfoss!

glaciär, island

Frukost på hotellet. Upphämtning på hotellet för en tur till frusna glaciärtungan Sólheimajökull. En magnifik upplevelse på en rå och minst sagt ojämn isyta, ett område i ständig förändring. Det är enkelt och säkert att promenera med isbroddar uppe på isen och ni utforskar glaciärsprickor och fantastiska isformationer. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om, men får möjligheten att uppleva.

På vägen tillbaka kommer vi att stanna vid de vackra och imponerande vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss. Tillbaka i Reykjavík vid 18.00. Kvällen är fri till eget förfogande.

Dag
Dag 3-5

Egna aktiviteter och utflykter

reykjavik, island, sommar

Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand, eller prova på någon av våra spektakulära aktiviteter, exempelvis en valskådning, snorkling, ridtur, ATV-tur eller superjeeptur. Nedan listar vi de aktiviteter vi rekommenderar. 

Du kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om i Reykjavik, något som är mycket populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavik och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad.

Dag
Sista dagen

Hemresa

Frukost på hotellet. I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Island är fantastiskt, och även om vi hade otur med vädret så var alla utflykter superbra!
Välorganiserat med duktiga guider och tidsplanering.
Vi hann med att se otroligt mycket på 3 och en halv dag!
Glaciärvandringen var något av det häftigaste jag hade varit med om.
Kija

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa