resa, julbord, island, reykjavik
blå lagunen, island, vinter
gullfoss, island, vinter
geysir, island, vinter
thingvellir, island, vinter
jul, reykjavik, island, hallgrimskirkja

Julbordsresa till Island

2-4 Nätter fr. 6 350:-
4.6/5 | 26 Omdömen

13 November - 1 Januari
2-4 Nätter
fr. 6 350:-

18.25 Nov, 2, 9, 16 Dec fr. 7 500:-

19.26 Nov, 3,10,17 Dec fr. 7,800:-

20.27 Nov, 4,11,18 Dec fr. 6,350:-

Sök resa

En weekend i Reykjavik med utflykter, varma bad och isländskt julbord. Under juletid är Reykjavik fascinerande vackert och stämningsfullt med rika utsmyckningar. Ni besöker den Blå Lagunen för ett avkopplande bad i dess varma vatten. På Restaurant Reykjaviks utsökta julbord blandas de bästa traditionella isländska julrätterna som lamm och fisk med skandinavisk julmat. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2022: Kommer snart

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Julmeny i Reykjavik

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
2, 3 eller 4 nätter på valt hotell i Reykjavik
Frukost ingår där så är angivet
Transfer till hotell i Reykjavik via Blå Lagunen
Inträde till Blå Lagunen och lån av handduk
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (Express)
6-rätters julmeny på Fish Company inkl. aptitretare (dryck ingår ej)
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under dag 3,4 eller 5
Avbeställningsskydd
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island och bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island, vinter

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er med till det avkopplande badet i den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavik. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. Möjlighet finns även att boka till en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavik. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Den sista avgår ca kl. 21:00. Transfer till hotellet i Reykjavik tar 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Guidad utflykt till Gullfoss och Geysir och isländskt julbord!

gullfoss, island, vinter

Frukost på hotellet. Förmiddagen har ni till eget förfogande. Kl. 12:00 hämtas ni upp på hotellet för en tur till Gullfoss och Geysir, två av Islands mest spännande platser. Resan går från Reykjavik till det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. 

Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet” som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. 

På kvällen promenerar ni till Restaurant Fish Company som ligger i centrala Reykjavik. På restaurangen serveras en läcker 6-rätters julmeny (från 19:30) plus aptitretare, där lokal fisk och kött förvandlas till exotiska rätter med kryddor & örter från världens kontinenter. Efter middagen är det fritt att utforska Reykjavíks nattliv på egen hand.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter (Hemresa 2-nätters paket)

jul, reykjavik, island, hallgrimskirkja, vinter, hallgrimskyrkan

2-nätterspaket 
Hemresa denna dag. Frukost på hotellet. 
Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

3- och 4-nätterspaket 
Ni äter frukost på hotellet. Dagen är fri till eget förfogande. Välj till en spännande dagsutflykt eller spendera dagen i Reykjavík, en stad med många ansikten. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer, besök något av Reykjavíks många museer, termalbad eller spaanläggningar. Känn stadens puls, livliga nöjesliv och njut av dess unika kultur där gammalt och nytt lever i en skön symbios. 
Nedan listar vi de aktiviteter vi rekommenderar efter perioder och dagar som aktiviteterna är genomförbara.

Dag
Dag 4

Egna aktiviteter (Hemresa 3-nätters paket)

jul, reykjavik, island, hallgrimskyrkan

3-nätterspaket 
Hemresa denna dag. Frukost på hotellet. 
Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång. 

4-nätterspaket 
Frukost på hotellet. 
Egna aktiviteter eller några av våra utvalda aktiviteter och utflykter, se nedan.

Dag
Dag 5

Hemresa 4-nätters paket

Hemresa denna dag. Ät en stärkande frukost på hotellet. Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Vi gjorde de aktiviteter som planerat och de fungerade jättebra. Vi var fyra i vårt sällskap som var överens om att göra om resan men då till sommaren. Det fanns även tid för lite shopping som vi utnyttjade. Julbordet var utmärkt och välfyllt(det saknades endast skånsk senap till köttet och Mackmyras wiskey till kaffet) Julbordet fanns inom gångavstånd, bra för den fina avslutningen efter för mycket god mat.
Bengt

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa