superjeep, island, vinter
reykjavik
superjeep, vinter, glaciär, island, snöskoter
superjeep, vinter, glaciär, island
snöskoter, glaciär, island
gejser, island
gullfoss, island, vattenfall
blå lagunen, island
Harpa, Reykjavik
reykjavik, stad, island

Superjeepweekend

3-5 Nätter fr. 11 500:-
4.8/5 | 37 Omdömen

Avgångar: Året runt
3-5 Nätter
fr. 11 500:-

 

01 Okt - 31 Dec   fr. 11 500:-

01 Jan - 31 Mar   fr. 11 500:-

01 Apr - 14 Maj    fr. 11 650:-

15 Maj - 31 Aug   fr. 12 350:-

 

Sök pris & boka

Private tour

En weekend med bas i Reykjavík och betoning på äventyr! Grunden i resan är en upplevelserik superjeepsafari längs den Gyllene Cirkeln, där ni besöker några av Islands mest klassiska sevärdheter. Jeepen är specialmodifierad för att klara den Isländska tuffa terrängen och turen guidas av chauffören, vilket ger en personlig och inlevelsefull upplevelse! Med jeepen blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna och ger er möjlighet att ta er till spännande och otillgängliga platser.
Superjeepturen är en privat guidad tur enbart för er. Ni får en personlig tur där ni tillsammans med den erfarne guiden upplever några av Islands största sevärdheter. Turen är lämplig för 2-10 personer. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.
 

Avgångar: Året runt; dagligen.
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Superjeepsafari!
Gejsrar, gyllene vattenfall och glaciärer!
Reykjavíks sevärdheter, restauranger och nattliv!

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3, 4 eller 5 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell (1 tim).
Privat superjeeptur längs den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Blå Lagunen, inkl. inträde, handduk samt valfri dryck (4 tim).
Transfer till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Snöskotertur på glaciären Langjökull (1 tim).
Extra utflykter under dag 3, 4 eller 5.
Avbeställningsskydd: 395 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.
Priserna baseras på 2 personer, men resan blir billigare om ni är fler än så då kostnaden för superjeepen delas på flera. Maximalt kan ni boka 9 personer på vår site. Om ni är flera så kan ni kontakta oss så hjälper vi er.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island & en kväll i Reykjavik

Reykjavik

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er in till Reykjavík, som ni under första kvällen kan utforska i lugn och ro. Har ni fint väder och är sugna på en bit frisk luft efter resan rekommenderar vi en promenad eller cykeltur längs havet. Stråket Eidissida är populärt och längs vägen kommer ni att se presidentens bostad Bessastadir och berget Keilir, med sina karaktäristiska spetsar. Ladda sedan inför morgondagens rundtur, kanske med ett lyxigt restaurangbesök på kvällen? Fråga oss om du vill ha tips på trevliga restauranger!

Dag
Dag 2

Superjeepsafari längs den Gyllene Cirkeln!

superjeep, island, vinter

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för utflykt till den Gyllene Cirkeln, där ni möter några av Islands mest kända och spännande naturfenomen. Ni börjar dagen med ett besök till det mycket välkända Thingvellir National Park, som är ett av UNESCOs världsarv. Thingvellir var även platsen där världens första parlament, alltinget samlades. En plats med lång historia och många sevärdheter! 

Från Thingvellir följer vi smala bergsvägar mot det världsberömda geotermiska området Geysir. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Efter ett lunchstopp åker ni vidare mot Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”, en enastående syn där vattnet forsar ner för flera lavaavsatser med en enastående kraft. Från Gullfoss fortsätter turen mot det Isländska höglandet och glaciären Langjökull. Där finns möjlighet att göra en 1 timmes snöskotertur på glaciären Langjökull för de som vill uppleva något extra.

Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas. Ni gör även ett kort stopp vid vulkankratern Kerid, innan turen fortsätter tillbaka till Reykjavik. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och Blå lagunen på kvällen

blue lagoon, reykjavik, iceland

I dag har ni fria händer att göra vad som passar er bäst. Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Ett tips är att hyra bil för att ta sig till någon av Islands många höjdpunkter som ligger på dagstur-avstånd. 

Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Ni kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om Reykjavík, något som är populärt bland islänningarna själva. Ni kan även välja att lägga till några av våra utvalda aktiviteter och utflykter under dessa dagar. Nedan listar vi de tillvalsaktiviteter vi rekommenderar för detta paket.

Efter dagens äventyr är det på kvällen dags för er att doppa tårna i den mytomspunna Blå Lagunen, belägen som en oas mitt i ett lavafält. Upphämtningen sker vid 17:30 och det tar cirka 50 minuter från Reykjavík. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2 000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36–39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Vill du kan du boka en kortare massagebehandling som pricken över i:et och återvända till hotellet totalt nyrenoverad sett till såväl det inre som det yttre.

Dag
Dag 4

HEMRESA (3N) ELLER YTTERLIGARE EN DAG FÖR EGNA ÄVENTYR

Valskådning, island

Ni som har valt en resa på 3 nätter åker hem idag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

För er som har valt att förlänga resan väntar ytterligare en dag av egna upptäckter. Om ni spenderade dagen på spa eller i stan i går kanske vi kan locka med lite mer spänning i dag – eller vad sägs om att börja dagen med en valskådning? Reykjavík är utgångsplatsen för många bra valskådningsturer med dagliga avgångar. Bästa perioden för det här är juni–augusti men utflykten är populär året runt. Vi kan lova att det är en speciell känsla att se havets giganter på nära håll.

En annan möjlighet för den här dagen är att bege er ut på en glaciärvandring. Från Reykjavík går det utmärkt att hyra bil och köra själv eller bli upphämtad för en vandring på glaciärtungan Solheimajökull. Utöver en spännande vandring med mäktiga vyer och djupa issprickor att utforska bjuder resvägen på svarta lavastränder, dramatiska bergstoppar och några av landets mäktigaste vattenfall. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 5

HEMRESA (4N) ELLER EN SISTA HÄNDELSERIK HELDAG PÅ ISLAND

ATV, Quad Mad, Island

Har ni valt en resa på 4 nätter är det här dagen för hemfärd. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Vad sägs om att ta tillfället i akt att göra något som många drömmer om, nämligen en tur med Islandshästar? Med utgångspunkt från Reykjavík har ni slagläge på en stor variation av bra ridresor med upphämtning i staden. Välj bland korta enkla turer till lite längre och mer krävande för vana ryttare. Skulle ni vilja byta hästen mot något med lite mer kraft kanske en tur med ATV kan vara någonting att knyta ihop säcken med så här den sista dagen innan hemfärd? Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

Frukost på hotellet. I dag har det så blivit dags för hemfärd för er som har valt att stanna i 5 nätter.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. 

Omdöme av resan

lavagrottor, island
För oss har allting fungerat utmärkt. Höjdpunkterna har varit många, där superjeeptrippen med Omar från Mountaintaxi stack ut som både underhållande och sevärd. Maten var ypperlig och naturupplevelserna många. Läget på hotellet var för övrigt helt perfekt - nära till allt!
25-års jubilarerna

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa