weekend, superjeep, island
blå lagunen, island
superjeep, island, vinter
gejser, island
gullfoss, island, vattenfall
reykjavik, stad, island
reykjavik, stad, island
reykjavik, harpan, island
reykjavik, hamn, island

Superjeepweekend

3-5 Nätter fr. 8 150:-
4.8/5 | 36st Omdömen

Avgångar: Året runt
3-5 Nätter
fr. 8 150:-

01 Dec - 31 Dec   fr. 8 150:-

01 Jan - 31 Mar   fr. 8 290:-

01 Apr - 31 Maj    fr. 8 705:-

01 Jun - 31 Aug   fr. 9 825:-

Boka resa

En weekend med bas i Reykjavík och betoning på äventyr! Grunden i resan är en upplevelserik superjeepsafari där ni besöker några av Islands mest klassiska sevärdheter. Med jeepen blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna och ger er möjlighet att ta er till spännande och otillgängliga platser. Turen guidas av chauffören i er bil, vilket ger en personlig och inlevelsefull upplevelse! Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Superjeepsafari
Den Gyllene Cirkeln

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3, 4 eller 5 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik, via den Blå Lagunen
Comfort inträde till Blå Lagunen
Lån av handduk, tofflor och badrock
En valfri dryck under badet
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim)
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under dag 3,4 eller 5
Avbeställningsskydd

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavik. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. De två sista avgår kl. 19:00 och 21:00. Transfer till hotellet i Reykjavik tar cirka 1 timme.

Dag
Dag 2

Superjeepsafari till Gyllene Cirkeln

superjeep, island, vinter

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för utflykt till den Gyllene Cirkeln, där ni möter några av Islands mest kända och spännande naturfenomen. Ni börjar dagen med ett besök till det mycket välkända Thingvellir National Park, som är ett av UNESCOs världsarv. Thingvellir (Tingvalla) var även platsen där världens första parlament, Alltinget samlades. En plats med lång historia och många sevärdheter! 

Från Thingvellir följer vi smala bergsvägar mot det världsberömda geotermiska området Geysir. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn.

Efter ett lunchstopp åker ni vidare mot Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”, en enastående syn där vattnet forsar ner för flera lavaavsatser med en enastående kraft. Från Gullfoss fortsätter turen mot det Isländska höglandet, med möjlighet att göra en snöskotertur (ingår för de som väljer paket med snöskoter). 

Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas. Ni gör även ett kort stopp vid vulkankratern Kerid, innan turen fortsätter tillbaka till Reykjavik.

Dag
Dag 3-4

Koppla av i Reykjavík

reykjavik, stad, island

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer.

Beroende på hur länge ni stannar så har ni minst en dag fri för egna upptäckter och utflykter. Ni kan även välja att lägga till några av våra utvalda aktiviteter och utflykter under dessa dagar. Nedan listar vi de tillvalsaktiviteter vi rekommenderar för detta paket.

Dag
Sista dag

Hemresa

Frukost på hotellet. Ni hämtas av flygbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
För oss har allting fungerat utmärkt. Höjdpunkterna har varit många, där superjeeptrippen med Omar från Mountaintaxi stack ut som både underhållande och sevärd. Maten var ypperlig och naturupplevelserna många. Läget på hotellet var för övrigt helt perfekt - nära till allt!
25-års jubilarerna
4.8 | 36st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa