påsk, weekend, island, reykjavik
blå lagunen, island
gullfoss, island
geysir, island
thingvellir, island
restaurang, reykjavik, island
reykjavik, solnedgång, island

Påskweekend i Reykjavik

4 Nätter fr. 9 595:-
4.6/5 | 23 Omdömen

Ej klart
4 Nätter
fr. 9 595:-

09 April - 13 April fr. 9 595:-

Sök resa

Res i goda vänners lag och fira en sagolik påsk bland naturfenomen och utsökt mat. Värm själen med bad i Blå Lagunens ljuva och mineralrika vatten. Även om vi inte styr över vädret så garanterar vi en makalös naturupplevelse med sprutande gejsrar, dånade vattenfall och kontinentalsprickan Thingvellir. Helgen avslutas med en påskmiddag på förstklassiga restaurangen Sjavargrillid. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar: Ej klart

Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.


Just nu ingår fri av- och ombokning fram till 30 dagar före avresa!  

Resans höjdpunkter:

Den Gyllene Cirkeln
Bad i den Blå Lagunen
Påskmiddag på Sjavargrillid

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
4 nätter på hotell i Reykjavík.
Frukost ingår där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell (1 tim).
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Blå Lagunen, inkl. inträde, handduk samt valfri dryck. (4 tim).
Påskmiddag - Grill Lobster Feast på Sjavargrillid.
Transfer till flygplatsen vid hemresa.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.
Fri av- och ombokning fram till 30 dagar före avresa

Tillval:

Extra utflykter under dag 4
Avbeställningsskydd
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Välkommen till Island!

reykjavik, island

Flygresan till Island tar ca 3 timmar. Vid ankomst väntar en transferbuss som tar er till ert hotell i Reykjavik för incheckning. Transfer in till Reykjavík ingår och sen har ni kvällen helt fri att bekanta er med hotellet och staden. Även om ni är trötta efter resan, se till att ta en promenad genom Reykjavíks mysiga centrum, som har småstadens struktur med tonen av internationell metropol. I det breda restaurangutbudet hittar ni garanterat något som faller er i smaken. Kanske väljer ni ut en restaurang bland alla som kantar vägen upp mot kyrkan Hallgrímskirkja. Från sin plats på en kulle mitt i staden tornar denna eleganta kyrka upp sig och ger er en mäktig vy över Reykjavík, om ni tar er upp i tornet. 

Dag
Dag 2

Gyllene Cirkeln

thingvellir, island

Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. 

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska Gullfoss. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Dag
Dag 3

Påskmiddag på Sjavargrillid och bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

Frukost på hotellet. På förmiddagen har ni tid att bekanta er med Reykjavik innan ni kliver på en transferbuss som tar er till utomhusbadet Blå Lagunen. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet.

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Varma i kroppen åker ni vidare till ert hotell i Reykjavík för incheckning. Kvällen är fri till eget förfogande.

Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur. På kvällen äter ni en utsökt påskmiddag restaurang Sjavargrillid, som räknas som en av de bästa i Reykjavik. En restaurang med en trivsam miljö där modernt blandas med rustikt. Glad Påsk!

Dag
Dag 4

Egna aktiviteter & utflykter

reykjavik, island

Frukost på hotellet. Dagen spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrktornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad) för att sedan ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på.

För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag som visas längre ner på denna sida, exempelvis valskådning.

Ett nervkittlande tillvalsförslag denna dag är FlyOver Iceland. Sitt fastspänd med fötterna dinglande, omgiven av en enorm skärm som tar dig och ditt sällskap på en oförglömlig resa genom Island. Med specialeffekter som vind, dimma, doft och ljud är det här en upplevelse som berör både gammal som ung.

Dag
Sista dagen

Hemresa

Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Firar påsken med ett besök på Island för första gången.
Mäktig upplevelse. Perfekt sammansatt resa. Blå Lagunen var grymt skönt.
Golden cirkel, sköna stopp varvat med lite avkoppling i bussen.
Kryddade resan med en valsafari i ribb-båt. Ett minne för livet. Trodde aldrig att man skulle få en sådan kick när man såg första valen.
Fantastiskt god 3-rätters middag på kvällen.
Och ALLT på gångavstånd i mysiga Reykjavik. Att sen planet var överbokat och vi fick uppgradering till businessklass när vi åkte hem , det gjorde ingenting:)
Roger

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa