påsk, weekend, island, reykjavik
blå lagunen, island
gullfoss, island
geysir, island
thingvellir, island
restaurang, reykjavik, island
reykjavik, solnedgång, island

Påskweekend i Reykjavik

3 Nätter fr. 7 955:-
4.8/5 | 22 Omdömen

Avgång 2020: Kommer snart
3 Nätter
fr. 7 955:-

April 2020 - Kommer snart


Slutsåld 2019!

Res i goda vänners lag och fira en sagolik påsk bland naturfenomen och utsökt mat. Värm själen med bad i Blå Lagunens ljuva och mineralrika vatten. Även om vi inte styr över vädret så garanterar vi en makalös naturupplevelse med sprutande gejsrar, dånade vattenfall och kontinentalsprickan Thingvellir. Helgen avslutas med en påskmiddag på förstklassiga restaurangen Sjavargrillid. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar: Datum ej klart för 2020.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Påskmiddag på Sjavargrillid

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik via Blå Lagunen
Comfort inträde till Blå Lagunen och lån av handduk.
En valfri dryck under badet
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim)
Påskmiddag
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under dag 3
Avbeställningsskydd

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

Flygresan till Island tar ca 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer buss som tar er till utomhusbadet Blå Lagunen som ligger på vägen in till Reykjavik. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet.

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Varma i kroppen åker ni vidare till ert hotell i Reykjavík för incheckning. Kvällen är fri till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Gyllene Cirkeln

thingvellir, island

Efter frukosten blir ni upphämtade på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. 

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska Gullfoss. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och påskmiddag på Sjavargrillid

reykjavik, solnedgång, island

Sista dagen eller dagarna spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrktornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad). För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis valskådning.

Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur. På kvällen äter ni en utsökt påskmiddag restaurang Sjavargrillid, som räknas som en av de bästa i Reykjavik. En restaurang med en trivsam miljö där modernt blandas med rustikt. Glad Påsk!

Dag
Sista dagen

Hemresa

Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Mycket god mat!!!
Berit
4.8 | 22 Omdömen | Visa alla omdömen

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa