Guided electric mountain bike holiday, Sweden & Norway
Guided electric mountain bike holiday, Sweden & Norway.
Day 2

Guidad e-MTB semester i Sverige och Norge

7 Nätter fr. 19 900:-

augusti
7 Nätter
fr. 19 900:-

Upplev en oförglömlig elektrisk mountainbike-tur (eMTB) genom vildmarken i norra Sverige och Norge med en professionell guide och assisterat fordon. Utmana stigningar du aldrig trodde var möjliga och upplev den bästa terrängen du kan tänka dig. Med hjälp av din elektriska mountainbike får du energi över till att njuta av det fantastiska landskapet och alla spännande nedfarter. Uthyrning av helfjädrad elektrisk assisterande mountainbike av hög kvalitet ingår. Efter en äventyrlig dag ute i vildmarken njuter vi av utsökta middagar på lokala restauranger innan en god natts sömn i en typisk vandrings stuga eller hotell.

Avgångar 2021: 11 Augusti 2022; 18 Augusti 2022


Gruppstorlek: Min 8 personer; Max 15 personer
Svårighetsgrad: 3- 4: medel/utmanande

Resans höjdpunkter:

Ständigt förändrade landskap
20-60 km per dag av fantastisk cykling
Övernattning i charmiga fjällstugor
Upplevelse av Sveriges och Norges vildmark
Ett kulinarisk äventyr

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Helt eskorterad 7 dagars rundtur med engelsktalande guide.
Cykeluthyrning: Full Suspension E-MTB.
Assisterande fordon och transport av bagage.
7 nätters boende i fjällstuga eller lodge och hotell inkl. frukost (se resplanen nedan).
Liten grupp garanti
Transfer till flygplatsen vid avgång.
Personlig service från våra kunniga konsulter.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Flygresa t/r till Kiruna från angivna orter i Sverige.
Boende före och efter rundturen.
Valfria aktiviteter.
Avbeställningsskydd om sjukdom inträffar.

Om våra priser:

Våra priser visar pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg och hotell. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Bra att veta:

Se till att du har en hem-/olycksfallsförsäkring som gäller vid en olycka.
Vulkan Travel förbehåller sig rätten att ändra eller skjuta upp turnén för resenärernas säkerhet och/eller komfort, på grund av lokala omständigheter, såsom väderförhållanden eller händelser utanför vår kontroll.
Under sådana omständigheter kommer extrakostnaden för eventuella nödvändiga resvägsändringar att täckas av dig.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst - Nikkaluokta – Kebnekaise fjällstation (20 km)

E-MTB äventyr i Sverige och Norge

Första dagen är en enkel cykeldag där vi cyklar till Kebnekaise fjällstation, som ligger vid foten av Sveriges högsta berg. Leden vi cyklar på är en lätt mtb-led med underbar utsikt över bergen. Resten av dagen är fri för utforska området på egen hand till fots eller på cykel.

Sträcka: 20 km
Boende: Kebnekaise fjällstation
Måltider: Middag

Dag
Dag 2

Kebnekaise – Alesjaure (60 km)

E-mbt äventyr i Sverige och Norge

Denna del av Kungsleden sträcker sig från Kebnekaises högalpina massiv i söder till Abiskos lummiga nationalpark i norr. Cykla genom några av Sveriges största fjälldalar med mäktiga höga berg och glaciärer runt omkring dig. Dagens tur är ca 60 km i varierad terräng. Leden är mestadels alpin och stenig. Räkna med att leda cykeln en bit av vägen. När vi anländer till Alesjaure efter en lång dag belönas med en trevlig måltid och varm och härlig bastu.

Sträcka: 60 km
Boende: Alesjaure
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag
Dag 3

Dag 3 Alesjaure Abisko (35 km)

E-MTB äventyr i Sverige och Norge

Abisko nationalpark ligger 195 kilometer innanför polcirkeln och har ett varierat landskap som förändras efter årstiderna. Detta är en av Sveriges mest populära nationalparker. Parken är en del av den majestätiska skogklädda dalen omgiven på tre sidor av Abisko alperna och den vidsträckta sjön Torneträsk i norr. Nationalparken sträcker sig också längre söderut in i bergen där den omfattar sjön Abiskojaure, ansluten till Torneträsk av Abiskojokka älv. Abisko nationalpark är känd för möjligheten att se norrsken. Det finns en liten chans att se skenet redan i mitten av augusti.

Turen mellan Abiskojaure och Abisko turiststation följer en fantastisk stig lämplig för alla med lite erfarenhet av cykling i terräng. Varierade stigar med sand, hårt packad jord och träplankor över kärren.

Eftermiddagen är fri för utforska området på egen hand. På kvällen kan du avnjuta en god middag och bastu.

Sträcka: 35 km
Boende: Abisko turist station
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag
Dag 4

Abisko – Låktatjåkko – Riksgränsen (60 km)

E-MTB äventyr i Sverige och Norge

Vi cyklar Rallarvägen, Rallarvegen, ca 45 km byggväg till fjällskidanläggningen på gränsen mellan Sverige och Norge. På vägen cyklar vi upp till Sveriges högsta fjällstation på 1285 m. Vägen är brant och lång, stigningen ca 800 meter. I fjällstationen kan vi äta våfflor. Försök ändå att titta upp från vägen framför dig. Omgivningarna är vackra. Du ser riktiga berg på nära håll. De är mjuka i konturerna, men ändå imponerande. På sluttningarna längre ner breder fjällhedarna ut sig. Vägen ner erbjuder underbar utsikt över Torneträsk och de norska fjällen på "andra sidan".

Sträcka: 60 km
Boende: Riksgränsen
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag
Dag 5

Riksgränsen - Rombaksbotn – Silvikskaret - Narvik (40 km)

E-MTB äventyr i Sverige och Norge

Vi fortsätter på Rallarvägen ner till Rombaksbotn i Norge. Vi börjar vår resa från Bjørnfjell station och tar oss fram till Rombaksbotn längs slingrande stigar som skapades i slutet av 1800-talet. Ursprungligen avsedda för häst och vagn, lederna är lätta att cykla. Vi måste dock akta oss för branta etapper längs med stigarna på vissa ställen. Från Rombaksbotn cyklar vi över Silvikskaret och sjön Silviksvannet till Beisfjord. Övernattning på Hotel Narvik.

Sträcka: 40 km
Boende: Hotel Narvik
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag
Dag 6

Narvik

Rune Dahl / visitnarvik.com / Rune Dahl / visitnarvik.com /

Det bor cirka 22 000 invånare i staden Narvik. Narvik är en av de nordligaste städerna i världen och ligger 68 grader norr, 220 km inom polcirkeln. Staden är omgivet av vackert fjordlandskap och Narviksberget som erbjuder utmärkt downhillcykling och skidåkning, med ett fallhöjd på över 900 meter.

Idag har vi några alternativ beroende på vädret. Under torra förhållanden kommer vi att cykla det legendariska Reinesfjellet. Det finns tre alternativ idag.

Skjomen
Detta är lika mycket av en naturupplevelse som en cykeltur. Ett måste om du vill uppleva något utöver det vanliga. Vi skapar vår egen rutt på terräng från granitplattor till grusstigar. Utsikten över Skjomen-fjorden är fantastisk. Nedstigningen är en njutning. Du behöver kunna hantera branta nedförsbackar. 
Svårighetsgrad: 4/5 – krävande. Vi kommer bara att försöka denna resa under torra förhållanden. 
Längd: Ca. 20 kilometer. 
Total höjd: Ca. 680 meter.

Verdenssvaet i Efjord
Fantastisk cykling bland dramatiska berg. Verdenssvaet i Efjord är en mindre upplaga av Reinnesfjellet i Skjomen. Kullen är en sammanhängande granitplatta med utsikt som tar andan ur dig. Vi kan nå toppen på en halvtimme. Underlaget är jämförbart med grovt sandpapper, vilket ger dig gott om grepp. Undvik de mörkare fläckarna, eftersom dessa kan vara blöta och hala. På toppen finns gott om plats för lek. Vi kan unna oss själva ett dopp i vattenpoolen i närheten. Återigen bör denna resa endast göras i torra förhållanden.

Narvikfjellet
Det lokala berget. Narvikfjellets anläggningar erbjuder downhillcykling för olika nivåer, från nybörjare till VM-gradering.

Boende på Hotel Narvik.
 

Dag
Dag 7

Narvik

Rune Dahl/VisitNarvik.com

Ännu en magnifik cykeldag i fjordlandskapet.

Sträcka: varierad
Boende: Hotell Narvik
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag
Dag 8

Hemmresa

Tillval

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna eller Gällivare.

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna eller Gällivare.

Flyg direkt till Kiruna eller Gällivare från våra destinationer i Sverige.

Vi hjälper dig med din resa