hundspannstur
isbrytare, bottenviken
haparanda stadshotell
hundspann, vinter
isbrytare, bottenviken
isbrytare, bottenviken

Isbrytare och Hundspann i Bottenviken - Sverige

4 Nätter fr. 12 240:-

December - April
4 Nätter
fr. 12 240:-

01 Dec - 31 Dec   fr. 12 240:-

01 Jan - 28 Feb   fr. 12 240:- (2022)

01 Mar - 30 Apr   fr. 12 240:- (2022)

Sök resa

Upplev Isbrytare och hundspannstur kring Bottenviken.

Avgångar: December - April dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Malmö och Göteborg. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

4 x Frukost.
3 x Middag.
1x Lunch på isbrytarturen.
Transfer t/r.
Helenes Forest Tour - Hundspannstur.
Fika på hundspannsturen.
Polar Explorer Icebreaker - Isbrytaren.
Personlig service från vår personal i Sverige.
Reseskydd via statliga resegarantin.

Tillval:

Flygresa t/r till Luleå från angivna orter i Sverige.
Transfer till hotellet i Luleå.
Avbeställningsskydd: 395 sek per person.

Om våra priser:

Våra priser visar pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg och hotell. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Clarion Hotel Sense ★★★★

clarion

Flyg- eller tågresa till Luleå vid Bottenhavet. Individuell transfer med taxi eller buss till hotellet ca 10 min från flygplatsen. Luleå är navet i Norrbotten och staden präglas av läget. Innerstaden ligger på en ö i Bottenviken och Luleå skärgård skyddar staden från det öppna havet. På vintern finns det en isbana runt centrum och ett bra utbud av restauranger lockar besökare.

Dag
Dag 2

Haparanda Stadshotell ★★★+

haparanda hotell

Idag kliver ni på bussen till Haparanda och får möjligheten att på eftermiddagen upptäcka Sveriges enda ”twin town”, Haparanda-Torneå. Här känner man pulsen och stämningen mellan två nordiska länder som ingen annanstans. Gränsstaden har en pampig historia att berätta. På Haparanda stadshotell kan mycket av historian följas och beundras i inredning och bilder. Älven Torneälven tillhör de sista oregulerade älvarna i Sverige och hela Europa. Längs älven utvecklades en egen kultur och språk, Mienkieli. Språket är en spännande blandning mellan svenska och finska och det talas av många urinvånare i dalgången längs älven.

Dag
Dag 3-4

Hunspann och Isbrytare

isbrytare

Under de kommande dagarna kommer ni uppleva spännande aktiviteter som är typiska för regionen.

Hundspannstur med Helenes hundar
Det bär av till Helene och hennes slädhundar. Helene introducerar er till hundarna innan ni åker ut på ett vinteräventyr. Att glida genom skogarna på ett hundspann är en oförglömlig upplevelse, ni är ett med djur och natur och får njuta av de magiska vinterlandskapen. Hundarna springer fram i tystnad och ni upptäcker kanske en och annan ren eller räv längs vägen som knappt märkt att ni kör förbi. Efter turen återvänder ni till hundgården. Där får ni gå in i den mysiga timmerstugan där en brasa är tänd och fika väntar.

Polar Explorer – med isbrytaren på Östersjöns is
Idag följer ni med på ett äventyr ut till havs. Under vintern fryser Bottenviken och det blir omöjligt för båttrafik att ta sig fram. Då det finns flera viktiga hamnar i denna region så är det isbrytarnas uppgift att hålla farleder öppna från is och därmed säkerställa en fungerande båttrafik även vintertid. Dagens tur med Polar Explorer startar i Axelsvik utanför Kalix. Ni hämtas på hotellet och reser en kort bit till Axelsvik, där ni får kliva ombord på isbrytaren. Ni upplever hur båten skjuter sig upp på isen och bryter den. En riktigt arktisk upplevelse är badet i havet! Den som känner sig manad att prova detta kommer få låna en specialdräkt i vattentätt material för att kunna uppleva vattnet. Efter isbrytarturen reser ni till Kukkolaforsen för en god lunch. Där njuter ni inte bara av maten utan även utsikten på de mäktiga forsarna i Torneälven.

Dag
Dag 5

Utcheckning och transfer inför hemresa

Transfer på förmiddagen till Luleå flygplats eller tågstation. 

Vi hjälper dig med din resa