vinter, kiruna, norrsken, hotell ripan
kiruna, ripan, lobby, vinter
kiruna, hundspann
kiruna, vinter, snöskor
vinter, kiruna, spa, hotel ripan
vinter, kiruna, spa, hotel ripan
vinter, kiruna, spa, hotel ripan
vinter, kiruna, spa, hotel ripan
vinter, kiruna, spa, hotel ripan
kiruna, snöskoter, vinter
kiruna, hotel ripan, norrsken

Vinteräventyr i Kiruna - Sverige

3 Nätter fr. 8 740:-

December - Mars
3 Nätter
fr. 8 740:-

01 Dec - 31 Dec  fr. 8 740:-

01 Jan - 28 Feb   fr. 8 860:- (2022)

01 Mar - 31 Mar  fr. 8 860:- (2022)

Sök resa

Denna resa tar er till en av de nordligaste platserna i Sverige där snö och is hör till vardagen under vinterhalvåret. Upplev spännande aktiviteter, god mat och ett kvalitativt boende. Ni spenderar tre nätter på Camp Ripan som ligger naturnära med utsikt över vinterklädda skogar. Läget är en av de bästa platserna i Kiruna för att upptäcka norrskenet, tittar man åt norr finns inga byggnader eller ljuskällor som stör sikten. Hotellrummen är inredda i stugor med egen ingång, liten hall för vinterkläder och skor samt badrum med dusch och WC. I huvudbyggnaden hittar ni reception, restaurang och norrskensrummet. SPA avdelningen ligger i nära anslutning till huvudbyggnaden. Hotellet ligger endast 10 min promenad från Kiruna centrum med kaféer och butiker samt turistinformation. Hotellets personal kan hjälpa er med tips på fler utflykter och sevärdheter.

Avgångar: December - Mars dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Malmö och Göteborg. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Bekvämt, kvalitativt boende och god mat
Hundspannstur genom fantastiska vinterlandskap
Spännande Norrskentur på skoter
Avslappning i hotellets egna SPA avdelning

Ingår och tillval

I paketet ingår:

3 övernattningar i dubbelrumsstuga (Kiruna, Rievsat, Riekko) eller Familjestuga (Giron).
3 Frukost & Middag (3-rätter).
Tranfsers t/r flygplats/tågstation.
Hundspannstur genom skoglandskap.
Norrskenssafari med skoter.
Entré till SPA.
Gäster som reser med oss får låna snöskor utan extra kostnad på Camp Ripan.
Personlig service från vår personal i Sverige.
Reseskydd via statliga resegarantin.

Tillval:

Flygresa t/r till Kiruna från angivna orter i Sverige.
Raidú - Möte med renar, 4 tim*
Tillägg för egen skoter: 950 SEK per person.
Avbeställningsskydd: 395 sek per person

Om våra priser:

Våra priser visar pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg och hotell. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Transfer Från flygplatsen till Camp Ripan, middag på hotellet

snöskor

Ni anländer till den lilla flygplatsen norr om polcirkeln där er transfer väntar på er för att ta er till hotellet. Ni kommer fram till den familjeägda hotellanläggningen och får checka in i era hotellstugor. Efter en lång resa kan det vara skönt att lägga upp fötterna en stund eller varför inte ta en promenad. Strosa genom de olika kvarteren kring hotellet eller ta en promenad till stadens egna skidbacke Loussavaara för att få en fantastisk utsikt mot fjällvärlden. Kanske underar ni över den stora upplysta kullen så nära stan? Det är järnmalmsgruvan LKAB. Det ni ser är bara en liten del då majoriteten av brytningen sker under jord, faktiskt så djupt som 1365 meter. Varje dag körs närmare 102 000 ton järnmalm till hamnarna i Narvik respektive Luleå.

När ni kommer tillbaka till hotellet er hungriga, får ni avnjuta en god middag på hotellets restaurang.

Dag
Dag 2

Hundspannstur genom skogslandskap, SPA, Middag på hotellet

hundspannstur

Se till att smaka av alla spännande frukostalternativ på hotellets frukostbuffé innan ni startar dagen med ert första aktivitet!

Idag väntar ett riktigt äventyr med djur och natur tillsammans med Lapland Sleddog Adventures. Föreställ er att ni glider genom det gnistrande lappländska vinterlandskapet sittandes i en hundspannssläde. Glittrande snöflingor dansar runt omkring er och den kalla luften fylls med hundarnas varma flämtande andedräkter medan ni blir dragen längs slingrande spännande stigar. Hemma hos Gaynor och Milos hittar ni hundkenneln som är belägen endast en kort bit utanför Kiruna. Här kan ni drömma er bort från livspussel och vardagsstress och andas ut i ett vinterland av sagomått. Ni kommer också att märka hur mycket hundarna uppskattar att vara i den här miljön, för att inte tala om hur glada de är att få träffa er. Under hundspannturen kommer ni stanna till vid en lávvu (traditionell samisk tipi) för att värma er runt en sprakande eld med en rykande kopp varm choklad eller kaffe. Det här är en tur där man sitter på en stor släde som körs av en av våra professionella guider vars jobb är att se till att ni får med er ett härligt minne hem.

På eftermiddagen ingår en entré till Ripans egna SPA. I detta omsorgsfullt inredda SPA finns allt ni behöver och lite till. Passa på att koppla av och reflektera över alla intryck ni upplevt såhär långt. Ni kanske får uppleva det dansade norrkenet på himlen medan ni sitter i utomhuspoolen, vem vet!?

Denna härliga dag avslutas med ännu en fantastisk middag på hotellets restaurang.

Dag
Dag 3

Middag följt av Norrskensafari med skoter

snöskotertur

Idag har ni möjlighet strosa genom Kiruna och upptäcka vad denna lilla stad i norr har att erbjuda, ett besök i den arkitektoniska stadskyrkan är ett varmt tips. Glöm heller inte att ta en fika på FIKA by SPIS, här finns det riktigt bra varm choklad.

Ni avnjuter ännu en gång en god middag på hotellets restaurang innan ni beger er ut i vinternatten. Från Camp Ripan startar norrskensjakten på skoter där ni tillsammans letar efter det mytomspunna ljusfenomenet. En klar himmel, mörker och lite tålamod är det bästa receptet för en lyckad norrskensjakt. Ni delar skoter och turas om att köra efter guiden genom vinternatten. Under färden stannar ni för fika i naturen och det serveras lättare tilltugg från det lappländska köket. Guiden berättar spännande saker om omgivningen, naturen och norrskenet såklart. Passa på att ställa de frågor ni alltid undrat över. På den här turen finns även möjlighet att köra egen skoter mot extra tillägg.

Dag
Dag 4

Transfer till flygplats/tågstation

Avnjut en god frukost i restaurangen före ni ger er iväg hemåt.

**Dagar för aktiviteterna kan ändras eftersom alla aktiviteter inte går dagligen samt för att säkerställa tillgänglighet. Exakta dagar för aktiviteterna kommer när resedokument skickats.**

Tillval

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna

flygplan

Flygresa t/r till Kiruna

Flyg direkt till Kiruna från våra destinationer i Sverige.

raidu, möte med renar, kiruna

Raidu- Möte med renar

4 timmar
raidu, möte med renar, kiruna

Raidu- Möte med renar

I tusentals år har det samiska folket levt i harmoni med naturen och deras renar och ständigt flyttat på jakt efter mat för besättningen. Här får du möta renarna och till och med låta dem dra dig på en släde på en 200 meter lång bana i hög hastighet - en riktig adrenalinkick.

Efter en kort transfer från Icehotel, fortfarande i Jukkasjärvi, möter du den samiska kulturen vid Nutti Sámi Siida, grundad av den samiska Nils Nutti. Här får du träffa och mata nyfikna renar och lära dig mer om den samiska livsstilen och urbefolkningen i regionen.

Försök att köra en rensläde runt ett inhägnat spår på 200 meter, en träsläde, dras av en ren - en riktig adrenalinkick. Du samlas sedan runt elden i ett traditionellt samiskt tält där du får kaffe och får smaka på den samiska signaturrätten 'suovas'. Turnén avslutas med en kort transfer tillbaka till Icehotel.

skoter

Tillägg för egen skoter

skoter

Tillägg för egen skoter

Vill du köra egen skoter kan du köpa ett skotertillägg för 950 SEK per person - hittas som tillval i din varukorg.

Vi hjälper dig med din resa