CBIS 4826977
CBIS 4826978
CBIS 4826981
CBIS 4826983
CBIS 4826979
CBIS 4826982
CBIS 4826976
CBIS 4826980

Gyllene cirkeln & Isländsk mat

9 timmar fr. 2 100 :-

Detta är kombinationstur med både starka naturupplevelser längs den s.k. Gyllene Cirkeln och med tre kulinariska besök hos lokala bönder, där du får prova isländska delikatesser.

Det första stoppet är Thingvellir nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och vars naturliga skönhet är välkänd. Sedan fortsätter du till bondgården Efstidalur, där du får lära dig om livet och arbetet på en modern isländsk gård. Upplev gårdslivet på plats medan du äter lokalt producerade produkter på caféet. Prova lite fetaost och en unik mjölkdryck som var mycket populär bland vikingarna. Andra alternativ att prova är hemmagjord soppa och bröd, rostbiff och färsk öring som kommer direkt från floden Utey.

Efter det här första smakprovet kan du sträcka på benen vid vattenfallet Gullfoss. Det är ett imponerande vattenfall som faller i två omgångar, totalt 32 meter ner i en ravin som är 20 meter bred och hela vattenfallet är 2500 meter långt.

Nästa stopp är det geotermiskt aktiva gejserområdet i dalen Haukadalur, känt för sina varma källor och den världskända gejsern Geysir och dess mer aktiva granne, Strokkur.

Turen fortsätter till Friðheimar, som är Islands alldeles egna del av Medelhavet. Detta är tack vare områdets många växthus där det odlas tomater året runt. Här får du smaka på några av de odlade grönsakerna, bruschetta, och den otroliga tomatsnapsen.

Slutligen gör vi en kulinarisk resa bakåt i tiden, genom att besöka en av Islands bäst bevarade gårdar med grästak där du får avnjuta lite mer traditionell mat. Menyn varierar, men några av delikatesserna är rökt lamm, tunnbröd, torkad fisk och torkat sjögräs, pannkakor med rabarbermarmelad, och särskilda tesorter.

Efter 9 timmar återvänder du till Reykjavik - nöjd, glad och mätt.

Ingår och tillval

Ingår:

  • Upphämtning i Reykjavik.
  • Guidad utflykt runt den Gyllene Cirkeln.
  • All mat och dryck som ingår i utflyktsbeskrivningen.

Detaljer:

  • Avgångstid : 08:45.
  • Längd : 9 timmar.
  • Krav : Inga förkunskaper krävs.
  • Svårighetsgrad : Utflykten passar för alla.
  • Produktkod : I01.

Utrustning och klädsel

  • Kläder efter väder och bra skor.