CBIS 4827011
CBIS 4827012
CBIS 4827014
CBIS 4827015
CBIS 4827016
CBIS 4827017

Thorsmörk & Eyjafjallajökull med Superjeep

11 timmar fr. 2 805 :-

En SuperJeeptur utöver det vanliga där vi bland annat får se den mäktiga dalen Thorsmörk, sagostaden Hvolsvöllur och kanjonen Stakkaholtsgjà.

Vi åker från Reykjavik mot staden full med varma källor, Hveragerdi, som är känd för sina växthus som får värme från källorna. Vi åker igenom den historiska staden Selfoss och vidare mot den charmerande lilla staden Hella, benägen vid en av landets lax-rikaste floder.

På väg mot Thorsmörk passerar vi en liten stad som heter Hvolsvöllur. Många av de isländska sagorna utspelar sig här, t.ex Njáls Saga. Vi får en glimt av det vackra vattenfallet Seljalandsfoss innan vi är framme i Thorsmörk. Dalen Thorsmörk är döpt efter asaguden Thor och en av favoritplats för många isländare. Härifrån kan vi också se efterdyningarna från Eyjafjallajökulls utbrott 2010, som resulterade i det ökända askmolnet.

För att komma till nästa stopp måste vi korsa en flod, något som hade varit omöjligt utan vår specialbyggda super jeep. Vi beskådar sedan glaciärlagunen Gigjökull. Vi fortsätter mot kanjonen Stakkaholtsgjà som är perfekt utforska med en hike. Slutligen njuter vi av den unika mixen av glaciärer, klippor och skog i det vackra Valahnjúk, innan vi återvänder mot Reykjavik.

Ingår och tillval

Ingår:

  • Upphämtning i Reykjavik
  • Guidad superjeeptur

Tillval:

Detaljer:

  • Avgångar : Året om
  • Längd : 11 timmar
  • Produktkod : F07

Utrustning och klädsel

  • Kläder efter väder.