Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Islandsguiden
Om Island
Planera resan till Island
Om Reykjavik
Planera resan till Reykjavik
Video Island
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

img1

Islands klimat

En resa till Island garanterar en ny och annorlunda upplevelse - året runt. Varje årstid har sin alldeles egen dragningskraft, karaktär och charm.

img1

Islands klimat

En resa till Island garanterar en ny och annorlunda upplevelse - året runt. Varje årstid har sin alldeles egen dragningskraft, karaktär och charm.

När ska man åka till Island?

En resa till Island garanterar en ny och annorlunda upplevelse - året runt. Varje årstid har sin alldeles egen dragningskraft, karaktär och charm. Låt inte det kylslagna namnet avskräcka dig — Island är inte lika kallt som det låter, behagliga temperaturer om sommaren när solen skiner dygnet runt och medeltemperatur runt noll grader i januari.

 

Island är vackert året om och har trots den nordliga breddgraden ett ovanligt milt klimat tack vare golfströmmen. Under sommaren är genomsnittstemperaturen 12-13 °C, men ofta stiger temperaturen till över 20 °C i inlandet. Dagarna är långa och under framförallt juni och juli månad går solen i stort sett aldrig ner. I januari är vintertemperaturen i genomsnitt -1 °C. Vädret är ofta varierat och islänningarna brukar säga: "Är du inte nöjd med vädret just nu, är det bara att vänta en liten stund".

Vår på island
Våren | Mars - Maj
Under våren är alla delar av landet inte lika tillgängligt p.g.a. snösmältningen, detta gäller främst vägar i islands högland, där vägarna inte blir framkomliga förrän i mitten av juni. Nu blir dagarna varmare och allt längre.

Aktiviteter
På vårkanten blir dagarna allt längre och befolkningen skakar av sig vintermörkret. Full fart framåt, kulturmässigt eller på glaciärer! Högt upp bland fjäll och glaciärer går det fortfarande att genomföra vinteraktiviteter. I älvarna börjar forsränningen och kajakutfärderna. Åk ut på havet för att stifta närmare bekantskap med valar och havsfiske eller rid islandshäst i enastående vildmark.
Sommaren |  Juni - Augusti
Sommaren är säsongen då midnattssolen skiner över Island. Under perioden juni till september pendlar temperaturerna mellan 5°C till 28°C.

Aktiviteter
De flesta resenärerna besöker Island under sommaren (från början av Juni till slutet av Augusti). Under den här perioden är det ljust i stort sett dygnet runt och alla delar av landet är framkomliga med bil och buss, det finns ett stort urval av olika boendealternativ och aktiviteter. Under den här säsongen kan man göra allt! Vinteraktiviteter håller till på glaciärerna och resten av ön ligger vidöppen för dina idéer. Sommaren lämpar sig väl för att resa runt landet med egen bil, men också för ridning, valskådning, fiske, vandring, fågelskådning, golf och sightseeingutflykter.
Hösten |  September - November
Under hösten blir vädret ostadigt och dagarna kyligare.

Aktiviteter
Fram mot hösten och vintern är antalet besökare mindre och boendealternativen framförallt på landsbygden färre. Det finns mycket som lockar de här årstiderna, som de vackra höstfärgerna och norrskenet. Det här är årstiden när de kulturella aktiviteterna tar också full fart. Visserligen blir nu valskådning och havsfiske mer osäkert. Rid på Islandshästen eller gör en utflykt till den Gyllene Cirkeln, med några av Islands mest beundrade platser. Förbered kameran för några av världens märkligaste motiv.
Vintern | December - Februari
Under vinterperioden är det Isländska höglandet vanligtvis täckt med snö. Dagarna är betydligt kortare än under de övriga säsongerna. Golfströmmen gör klimatet förhållandevis milt, temperaturen sjunker sällan under -1°C.

Aktiviteter
Nu kan du ta dig till snön och pröva på att åka superjeep, glaciärvandring och skoter. Du kan också, som resten av året, bada ett härligt utomhusbad i Blå Lagunens varma vatten, vintern till trots! Kring julen är Reykjavik fascinerande vackert och stämningsfullt med rika utsmyckningar. Ät, drick och var glad samtidigt som du njuter av den överflödet av kulturella aktiviteter under skimmrande norrsken!
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström