Waterfall Godafoss at sunset in Iceland.

När är det bäst åka till Island?

Planerar du en resa till Island, men du vet inte när det är bäst att åka? Inga problem. Vi är här för att hjälpa dig att bestämma när det är bäst för dig att besöka detta utomjordiska land i Nordatlanten.

När är bästa tiden att besöka Island?

Island är ett fantastiskt resmål året runt, men beroende på vad du vill se och göra är vissa tider på året bättre än andra. Med vår infografik här nedan får du en översikt över varje månad, högsta och lägsta temperatur, dagsljus, de mest populära aktiviteterna, sevärdheterna och platserna att besöka. 

Island är en året-runt destination

Icelandic horse in Iceland.

Även om vissa aktiviteter och sevärdheter är säsongsrelaterade, så är Island en året-runt destination med ett närmast obegränsat utbud på aktiviteter och sevärdheter året runt. Du kan vandra på en glaciär, rida en isländsk häst, utforska lavagrottor, snorkla eller dyka mellan de två kontinentalplattorna i Silfra. Om du letar efter en upplevelse utöver det vanliga, åk på en helikoptertur! Tänk dig att se Islands glaciärer, svarta stränder, lavafält och vulkaner från ovan. Helt fantastiskt! Det är inte allt. Kör en snöskoter på en glaciär, besök filminspelningsplatserna för serien “Game of Thrones”, kör en superjeep runt Gyllene cirkeln på egen hand eller åk på en guidad tur och bada i heta varma källor. 

Beroende på säsong så förändras landskapet, ljuset och atmosfären. Därför kommer din upplevelse på Island att vara helt annorlunda varje gång då åker till Island. Det är Islands skönhet. Det är ett resmål som du kan besöka när som helst, men också en plats som lockar besökare att komma tillbaka för ett andra, tredje eller ännu fler besök.