Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Islandsguiden
Om Island
Planera resan till Island
Om Reykjavik
Planera resan till Reykjavik
Video Island
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Om Reykjavik

img1

Om Reykjavík

Om Reykjavík

I världens nordligaste huvudstad, Reykjavik, bryter värmen och gästfriheten isen. Reykjavik och Island är en exotisk men samtidigt trygg destination. Känn stadens puls, njut av dess spännande och rikliga kultur- och nöjesutbud eller upplev någon av de fantastiska sevärdheterna som finns bara någon timme bort.

En liten stad med intensiv puls

Reykjavik erbjuder ett spännande och variationsrikt kultur- och nöjesutbud. Här finner alla sitt lystmäte: för den nöjeslystne finns allt från gemytliga pubar och högklassiga restauranger till fartfyllda danspalats och heta diskotek, där dansen pågår till långt fram på småtimmarna. Den kulturintresserade hittar ett brett utbud av olika museer, gallerier, konserter, teater-, opera- och balettscener.

Landet med unika aktiviteter och upplevelser

Ett stenkast från stadsgränsen finns en mängd möjligheter både för intensiva naturupplevelser och spännande aktiviteter. Det finns mycket att se och göra - allt från klassiska sevärdheter och bad i varma källor till spännande och fartfyllda utmaningar som ridning, superjeepsafari, forsränning, hiking, isklättring, snorkling, och snöskoterturer.

 

På Island finns ett flertal fiskrika älvar för örings- och laxfiske, natursköna leder och stigar att upptäcka till fots eller ridandes på den berömda islandshästen. För golffantasten finns ett flertal spännande golfbanor med varierande bankaraktär och svårighetsgrad inom räckhåll från Reykjavik!

Med naturen runt husknuten

Island är ett skolexempel på hur naturelementen har format jorden genom vulkaniska utbrott, jordskalv och erosion. Den speciella flora och fauna som trivs bra i Islands relativt milda klimat, lägger sitt till bilden av ett mycket spännande land.

 

I Reykjavik har du närhet till Islands unika och karaktäristiska natur med glaciärer, vulkaner och varma källor. Nära staden ligger sagolika Blå Lagunen, en ljusblå oas omgiven av ett kargt, vulkaniskt landskap. Det 38 gradiga vattnet kommer från Islands glödheta underjord där källvatten blandats med havsvatten och skapat en vitaliserande blandning. Ett måste är även ett besök till de varma källorna vid Geysir, där källan Strokkur sprutar upp en vattenpelare i skyn var sjätte minut.

Kulinariska äventyr

Det läckra isländska köket härrör från Islands rena natur, där bara det bästa är gott nog. Högklassiga råvaror från de omgivande fiskevattnen, den rena landsbygden och från de varma växthusen utgör basvarorna hos stadens många restauranger. Låt dig lockas av läckra internationella menyer, eller av äkta isländsk husmanskost som kan vara en upplevelse exotisk nog.

 

Smaklig måltid och mycket nöje - Góða skemmtun í Reykjavík!

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström