Island corona

Reseinformation & inreseregler Island 2023

Island har sedan 25 februari 2022 slopat alla inreseregler och restriktioner. Alla resenärer kan nu resa in till Island.

  Om våra resor under 2023

  Uppdaterad: 2 december, 2022

  • Våra resor går som planerat och många av dem har dagliga avgångar, andra har bestämnda datum. Om du har redan bestämt att du ska åka till Island under 2023 så rekommenderar vi att du bokar så snart du kan. Island är populärt och under högsäsong blir det ofta fullbokat.
  • Flygavgångar till Island från Sverige.  Köpenhamn (Kastrup): Dagligen. Stockholm (Arlanda): Dagligen.
  • Alla aktiviteter och utflykter genomförs utan begränsningar. Restauranger, badhus, campingplatser och museer är öppna.
  • Island är ett exklusivt resmål med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter - den perfekta destinationen för 2023!

   

  Iceland

   

  Vulkanutbrottet på Island

  Uppdaterad: 26 augusti, 2022

  Efter att ett flertal jordbävningar av olika grad registrerats i Reykjavik & Reykjanesområdet på Island kom den 3:e augusti vid 2-tiden beskedet att en mindre spricka öppnats upp i Meradalir. Utbrottet beräknas i dagsläget som ofarligt för människor och bebyggelse. Utbrottet är relativt litet, producerade enbart lava och är en stor turistattraktion för både turister och islänningar.

  Vi vill också mana till försiktighet, det tar flera timmars vandring genom svår terräng för att nå utbrottet, giftiga gaser från marken och nya sprickor är alltid en risk, så det är viktigt att lyssna på lokala myndigheter, guider och personal, läsa alla skyltar och vara välutrustad, om du väljer att besöka utbrottet.

  Vi erbjuder nu guidade utflykter för den som vill se och uppleva ett Vulkanutbrott live!

  Uppdatering 31 augusti 2022:
  Just nu har vulkanen inget aktivt lavaflöde, utflykten till vulkanen återgår därmed inom kort till en vandring till utbrottsplatsen där man kan se den stelnade lavan och efterspelet från utbrottet tills det eventuellt kickar igång igen och då håller vi er uppdaterade!

  Geldingadalur

  Island har slopat alla inreseregler och restriktioner!

  Uppdaterad: 15 mars, 2022

  Goda nyheter! Island har fr.om. den 25 februari 2022 slopat alla inreseregler och restriktioner. Nu kan alla resenärer resa in till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade. Det innebär att det inte heller kommer att vara några kontroller vid gränsen av vaccinpass, eller PCR-tester.

  Isländska regeringen har även tagit bort alla restriktioner på Island. Det innebär att begränsningar av hur många som får vara på evenemang, öppettider m.m. återgår till de regler som gällde innan pandemin.

  Erbjudande

  Vanliga frågor

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan.

  Våra resor

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!