Island corona

Reseinformation & inreseregler Island 2022

Island har nu slopat alla inreseregler och restriktioner. Alla resenärer kan nu resa in till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade.

  Information angående Vulkanutbrottet på Island

  Uppdaterad: 05 augusti, 2022

  Efter att ett flertal jordbävningar av olika grad registrerats i Reykjavik & Reykjanesområdet på Island kom den 3:e augusti vid 2-tiden beskedet att en mindre spricka återigen öppnats upp i Geldingadalur. Utbrottet beräknas i dagsläget som ofarligt för människor och bebyggelse och vi håller tummarna att det blir ett liknande utbrott som det tidigare där besökare får den unika chansen att se rinnande lava med blotta ögat.

  Vi vill även uppmana till försiktighet, det tar flera timmars vandring genom svår terräng att nå fram till utbrottet, giftiga gaser från marken och nya sprickor är alltid en risk så det är viktigt att lyssna på lokala myndigheter & personal, läsa samtliga skyltar och vara väl utrustad ifall du väljer att besöka utbrottet.

  Isländska myndigheter om utbrottet: https://icelandmonitor.mbl.is/news/nature_and_travel/2022/08/03/the_volcanic_eruption_not_deemed_a_threat_to_aviati/

  Nedan kan ni se utbrottet live hos RÚV.

  Information angående SAS strejken

  Uppdaterad: 04 juli, 2022

  Våra säljare jobbar för fullt med ombokningar för kunder vars resor blivit påverkade av SAS strejken. Vi tar bokningarna i tur ordning och kontaktar berörda resenärer så snart vi kan.

  För akuta frågor, maila oss på [email protected]

  Island har slopat alla inreseregler och restriktioner!

  Uppdaterad: 15 mars, 2022

  Goda nyheter! Island har fr.om. den 25 februari 2022 slopat alla inreseregler och restriktioner. Nu kan alla resenärer resa in till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade. Det innebär att det inte heller kommer att vara några kontroller vid gränsen av vaccinpass, eller PCR-tester.

  Isländska regeringen har även tagit bort alla restriktioner på Island. Det innebär att begränsningar av hur många som får vara på evenemang, öppettider m.m. återgår till de regler som gällde innan pandemin.

  Erbjudande

  Vanliga frågor

  På våra resor till Island gäller fri ombokning fram till 30 dagar före avresa. 

  Läs mer här om aktuella avbokningsvillkor och resevillkor.

   

   

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan.

  Iceland

  Om att resa under 2022

  • Flygavgångar till Island.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Dagligen. Göteborg: 2ggr/v (apr-okt)
  • Alla aktiviteter aktiviteter genomförs nu som vanligt igen.
  • Restauranger, badhus, campingplatser och museer får nu släppa in så många gäster som de har tillstånd för.
  • Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
  • Island är ett exklusivt resmål med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för 2022.

  Våra resor för 2022

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!