Island corona

Reseinformation Island och covid

Island har öppnat upp sina gränser. Alla resenärer som är fullt vaccinerade eller de som har haft Covid-19 kan nu resa in till Island.
 

Reseinformation vid resor till Island

Island öppnade i mars 2021 upp sin gränser. Alla resenärer som är fullt vaccinerade eller de som har haft Covid-19 kan resa in till Island, utan karantän eller andra begränsningar. 

Senast uppdaterad: 24 november 2021
 

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19 

 • Vuxna och barn födda år 2004 eller tidigare skall vara fullt vaccinerad samt ha ett giltigt vaccinationsintyg. Digitalt vaccinationsbevis som finns att ladda ned på www.covidbevis.se. Tidigaste möjliga avresa är 14 dagar efter andra dosen.
 • Alla personer behöver även ha med sig ett negativt PCR- eller ett negativt antigen-reseintyg, som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 
 • Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade. Barn behöver inte heller ta PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som är vaccinerad.
   

Jag har haft Covid-19

 • Vuxna och barn födda år 2004 eller tidigare behöver ha med dig ett giltigt intyg på att du haft Covid-19. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.
 • Du behöver behöver även ha med sig ett negativt PCR-reseintyg eller ett negativt antigen-reseintyg, som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. Det finns dock ett undantag, om du nyligen haft Covid-19, (från 14 dagar tillfrisknande och max 179 dagar), för dessa krävs inget negativt PCR test. 
 • Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade. Barn behöver inte heller ta PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig eller har giltigt intyg på att de haft Covid-19. 

 

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19

 • Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt genomgå dubbla tester med fem dagars karantän på angivet hotell. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island.
 • Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad. 

 

Svenska UD:s reseinformation för Island

Senast uppdaterad: 24 november 2021

Utrikesdepartementet (UD) har sedan 30 juni 2020 inte haft någon reseavrådan för resor till Island. Det finns heller inga restriktioner vid hemresa till Sverige. Island är ett ett land som har god beredskap och har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset.

Erbjudande

 

Island corona - Island är öppet

Uppdaterad: 16 september 2021

Island är nu markerad som en s.k. orange zon av European Centre for Disease Prevention and Control.  Antalet nya smittade har sjunkit stadigt de senaste veckorna. Vaccineringen på Island är också god och hittills är över 87% av befolkningen fullt vaccinerade (12 år och äldre). Smittspridningen är nu så begränsad så Island beslutade den 15 september att lätta ytterligare på restriktionerna i landet. Nu har publiktaket höjts till 500 personer och med snabbtester får upp till 1500 personer släppas in på evenemang. Restauranger och nöjesställen får nu ha öppet till kl. 01:00. 

Island är ett ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset.

Iceland

Om våra resor till Island under 2021 - 2022

 • Flygavgångar till Island med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Dagligen.
 • De allra flesta aktiviteter genomförs nu som vanligt igen.
 • Restauranger, badhus, campingplatser och museer får nu börja släppa in så många gäster som de har tillstånd för.
 • Restauranger får år servera gäster fram till klockan 24:00, och stänga 01:00.
 • Events/tillställningar får nu hållas för upp till 500 besökare/1500 besökare med snabbtest.
 • Kravet på andningsskydd slopas bland annat butiker och arbetsplatser. 
 • Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • I och med att vi just nu har fri ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka sin resa redan idag.
 • Island är fortfarande ett exklusivt resmål men med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för 2021 - 2022.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island.

Från och med den 1 juli 2021 går det att skaffa ett digitalt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se För att använda tjänsten behöver du logga in med din e-legitimation.

 

Alla vaccinerade personer och personer som har giltigt intyg på att de har haft Covid-19 och tillfrisknat, behöver även ha med sig ett negativt PCR-reseintyg eller ett negativt antigen-reseintyg, som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 

Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig.

På våra resor till Island gäller fri ombokning fram till 30 dagar innan avresa. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 7 sept 2021 och framåt. 

Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

 • Mer än 30 dagar före avresa: avbokningsavgift 15% av resans pris* eller fri ombokning.
 • 30-8 dagar före avresa: avbokningsavgift 30% av resans pris*.
 • 7-0 dagar före avresa: Ingen återbetalning.

*I de fall resan innehåller flygbiljetter som inte kan avbokas utan kostnad tillkommer dessa.

 

Villkor för avbokning av paketresa vid händelse av att UD avråder från att resa till Island:

 • Vid avbokning till följd av reseavrådan gäller fri ombokning till annat datum, eller att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan.
 • Vi följer paketreselagen och UDs reserekommendationer, vilket vi tillämpar för bokningar med mindre än 15 dagar till avresa.

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

  Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

  Våra resor till Island 2021 - 2022

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!