Island corona

Reseinformation Island 2023 & 2024

Island har sedan 25 februari 2022 slopat alla inreseregler och restriktioner. Alla resenärer kan nu resa in till Island.

  Om våra resor under 2023 och 2024

  Senast uppdaterad: 11 sep, 2023

  • Våra resor går som planerat och många av dem har dagliga avgångar, andra har bestämda datum. Om du har redan bestämt att du ska åka till Island under 2024 så rekommenderar vi att du bokar så snart du kan. Island är populärt och under högsäsong blir det ofta fullbokat.
  • Flygavgångar till Island från Sverige.  Köpenhamn (Kastrup): Dagligen. Stockholm (Arlanda): Dagligen.
  • Alla aktiviteter och utflykter genomförs utan begränsningar. Restauranger, badhus, campingplatser och museer är öppna.
  • Island är ett exklusivt resmål med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter - den perfekta destinationen för 2024!

   

  Iceland

  Vulkanutbrott på Litli-Hrútur 2023

  Uppdaterad: 07 augusti, 2023

  På det lilla berget Litli-Hrutur utspelar sig Islands senaste aktiva vulkanutbrott. Berget utgör en del av vulkanområdet Fagradalsfjall, som tidigare haft utbrott i mars 2021 och augusti 2022. Detta vulkanområde är beläget på Reykjaneshalvön som ligger nära staden Grindavik och Keflaviks internationella flygplats.

  Utbrottet beräknas i dagsläget som ofarligt för människor och bebyggelse. Det är en 2-3 timmars hike båda vägar (17-20 km totalt) så kom väl förberedd med kläder, vatten och mat/snacks. Bokar ni en utflykt till vulkanen nedan går det även att hyra utrustning för en mindre avgift. Vi erbjuder en guidad utflykt för den som vill se och uppleva ett utbrott live!

  Notera: Utbrottet har för närvarande inget aktivt lavaflöde, men turen arrangeras ändå tillsvidare.

  Volcano hike

   

  Våra resor till Island 2024

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!

  Island har slopat alla inreseregler och restriktioner!

  Uppdaterad: 15 mars, 2022

  Goda nyheter! Island har fr.om. den 25 februari 2022 slopat alla inreseregler och restriktioner. Nu kan alla resenärer resa in till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade. Det innebär att det inte heller kommer att vara några kontroller vid gränsen av vaccinpass, eller PCR-tester. Isländska regeringen har även tagit bort alla restriktioner på Island. Det innebär att begränsningar av hur många som får vara på evenemang, öppettider m.m. återgår till de regler som gällde innan pandemin.

   

  Erbjudande