gullfoss, Iceland

Island är öppet!

Island har öppnat upp sina gränser. Alla resenärer som har vaccinerat sig eller de som har haft Covid-19 och har antikroppar kan nu resa in till Island.
 

Resa till Island under 2021

Uppdaterad: 7 juni 2021

Nedan sammanfattas de regler som nu gäller för resor till Island. De förs diskussioner bland berörda myndigheter om bland annat att ta bort PCR testet vid ankomst från och med den 15 juni 2021.
 

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19

Om du är fullt vaccinerad och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Vanligtvis fås provresultatet inom 4-6 timmar (officiellt lovar de inom 24 timmar). Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island.

På Island accepteras det intyg du får när du vaccineras hos din vårdcentral som bevis. Om du reser med barn behöver de inte vara vaccinerade, men däremot måste även de ta ett PCR test på flygplatsen i Keflavik. Det finns ett undantag som gäller barn som är 17 år. De kan tyvärr inte resa till Island för närvarande, på grund av att Island och Sverige har olika regler för dessa.
 

Jag har haft Covid-19

Om du har ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Vanligtvis fås provresultatet inom 4-6 timmar (officiellt lovar de inom 24 timmar). Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

 

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19

Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad. Samtliga tester på Island är gratis. 

Länder klassas nu in i olika riskzoner, så det är lite olika regler som gäller. Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) kan du tillbringa din karantäntid på ditt hotell. Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du tillbringa din karantäntid ett så kallat karantänhotell. 
 

Erbjudande

Island lägst smittspridning i Europa

Island tillhör de länder med lägst smittspridningen i Europa, och är nu markerad som en s.k. grön zon av European Centre for Disease Prevention and Control. Den senaste tiden har få nya fall registrerats och vaccinationen har kommit igång. Restriktioner lättas upp och livet börjar nu återgå till ett mer normalt läge. 

Island är ett ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset.

Iceland

Om våra resor till Island under 2021

Just nu! Kampanjpriser på våra resor till Island, under 5 veckor med start fr.om. den 26 maj 2021.

 • Flygavgångar till Island 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Dagligen.
 • De allra flesta aktiviteter genomförs från och med 1 juli 2021, men med färre avgångar.
 • Restauranger, badhus, campingplatser och museer får nu börja släppa in så många gäster som de har tillstånd för.
 • Restauranger får år servera gäster fram till klockan 23. Alla gäster måste ha lämnat lokalen vid midnatt.
 • Events/tillställningar får nu hållas för upp till 150 besökare.
 • Kravet på andningsskydd slopas bland annat butiker och arbetsplatser. 
 • Alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Island är fortfarande ett exklusivt resmål men glädjande nog är priserna betydligt lägre just i år. Så passa på att uppleva Island 2021!
 • I och med att vi just nu har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka sin resa redan idag.
 • Island är fortfarande ett exklusivt resmål men glädjande för i år, så ser vi nu prisnivåer på boenden och aktiviteter som är betydligt lägre än det varit de senaste åren. Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för 2021.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det intyg du får när du vaccineras hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Du behöver också vara fullt vaccinerad. Här nedan listas kriterier för intyget.
 

Vaccination certificates must fulfill the following criteria

Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

 • First name and last name (comparable to travel documentation).
 • Date of birth.
 • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
 • Where and when the vaccinations took place (date(s))
 • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
 • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
 • Name of the vaccine.
 • Manufacturer of vaccine and batch number.

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19
Om du är fullt vaccinerad och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. På Island accepteras det intyg du får när du vaccineras hos din vårdcentral som bevis. Om du reser med barn behöver de inte vara vaccinerade, men däremot måste även de ta ett PCR test på flygplatsen i Keflavik.

Jag har haft Covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad.

Länder klassas nu in i olika riskzoner, så det är lite olika regler som gäller här:

Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) kan du tillbringa din karantäntid på ditt hotell. Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du tillbringa din karantäntid ett så kallat karantänhotell. 

Samtliga tester på Island är gratis. 

På våra resor till Island gäller fri ombokning eller avbokning fram till 30 dagar innan avresa. Det innebär att vid avbokning, oavsett anledning, återbetalar vi det du betalat in. Du kan också välja att omboka resan utan kostnad. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Vi förlitar vi oss alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och då gäller våra flexibla av- och ombokningsregler. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt. För bokningar gjorda tidigare än så eller ombokningar gäller villkor som står angivet i den ursprungliga bokningen.

Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

 • Senast 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokning utan kostnad.
 • 29-8 dagar: Fri ombokning eller avbokningsavgift 20% av resans pris*.
 • 7-3: Avbokningsavgift 75% av resans pris*.
 • 3-0: Ingen återbetalning.

* I de fall resan innehåller flygbiljetter tillkommer även kostnad för dessa (29 dagar eller mindre till avresa).
 

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

  Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

  Våra resor till Island 2021

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!