Gljufrabui,Iceland.

Island öppnar upp!

Island har öppnat upp sina gränser. Alla resenärer som har vaccinerat sig eller de som har haft covid-19 och har antikroppar kan nu resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän.
 

NYA INRESEREGLER FRÅN 1 MAJ

Från och med den 1 maj gäller följande regler:

Jag har vaccinerat mig mot covid-19
Du kan resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det internationella vaccinationskortet (gult) som bevis. 

Jag har haft covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. Intyget ska visa på att personen haft covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft covid-19
Från och med den 1 maj kommer länder att klassas in i olika riskzoner. Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) och kan visa upp ett negativt corona test som gjorts max 72 timmar före avresan testas du bara vid gränsen. Om detta test är negativt kan du resa in till Island utan att genomgå fler tester eller karantän. 

Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Dessa tester är gratis. 
 

Erbjudande

Island har lägst smittspridning i Europa

Island har nu den lägsta smittspridningen i Europa, och är nu markerad som en s.k. grön zon av European Centre for Disease Prevention and Control. Den senaste tiden har få nya fall registrerats och vaccinationen har kommit igång. Restriktioner lättas upp och livet börjar nu återgå till ett mer normalt läge. 

Island är ett ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset.

Iceland

Om våra resor till Island under 2021

 • I och med att vi just nu har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka sin resa redan idag.
 •  Flygavgångar till Island 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De allra flesta aktiviteter går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Island är fortfarande ett exklusivt resmål men glädjande för i år, så ser vi nu prisnivåer på boenden och aktiviteter som är betydligt lägre än det varit de senaste åren. Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för 2021.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det internationella vaccinationskortet (gult) som bevis. Detta intyg får du hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Det är dock av största vikt att det fylls i korrekt och har en stämpel för vaccination mot Covid -19 samt passnummer.

Uppdaterad information angående villkor och specifikationer för andra typer av certifikat finner du på Islands Hälsovårdsmyndighet.

Jag har vaccinerat mig mot covid-19
Du kan resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det internationella vaccinationskortet (gult) som bevis. 

Jag har haft covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. Intyget ska visa på att personen haft covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft covid-19
Från och med den 1 maj kommer länder att klassas in i olika riskzoner. Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) och kan visa upp ett negativt corona test som max 72 timmar före avresan testas du bara vid gränsen. Om detta test är negativt kan du resa in till Island utan att genomgå fler tester eller karantän. 

Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Dessa tester är gratis. 

På våra resor till Island gäller fri ombokning eller avbokning fram till 30 dagar innan avresa. Det innebär att vid avbokning, oavsett anledning, återbetalar vi det du betalat in. Du kan också välja att omboka resan utan kostnad. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Vi förlitar vi oss alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och då gäller våra flexibla av- och ombokningsregler. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt. För bokningar gjorda tidigare än så eller ombokningar gäller villkor som står angivet i den ursprungliga bokningen.

Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

 • Senast 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokning utan kostnad.
 • 29-8 dagar: Fri ombokning eller avbokningsavgift 20% av resans pris*.
 • 7-3: Avbokningsavgift 75% av resans pris*.
 • 3-0: Ingen återbetalning.

* I de fall resan innehåller flygbiljetter tillkommer även kostnad för dessa (29 dagar eller mindre till avresa).
 

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

  Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

  Våra resor till Island 2021

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!