corona island

Island och Covid-19 - Island öppnar upp!

Uppdaterad 2021-01-15

Island öppnar upp från 1 maj 2021

Island öppnar upp sina gränser från och med 1 maj 2021. Alla som har vaccinerat sig eller de som har intyg på att de haft covid-19 kan då resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. Detta är mycket glädjande för oss och alla våra resenärer som vill besöka detta fantastiska land!  I och med att vi just nu har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka sin resa reda idag.

För resor fram till och med 30 april gäller fortsatt att resenärer måste göra två tester på Island. Första testet görs vid ankomst till Island. Därefter måste man sitta i karantän i 5 dagar innan man får göra sitt andra test. Dessa tester är gratis. De resenärer som har ett coronaintyg är undantagna från kravet på testning och karantän. Intyget ska visa på att personen haft covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Erbjudande

Smittspridning minskar & restriktioner lättas upp

Den senaste tiden har nya aktiva fall minskat snabbt och smittspridningen är på tillbakagång på Island. Vaccinationen har också kommit igång och restriktionerna har också lättats upp gradvis på sista tiden. Nyligen öppnades simbassängerna igen och de flesta aktiviteter går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning. Restauranger har öppet fram till 21:00, men barer, nattklubbar och gym har stängt.

Island är ett ett land som har god beredskap för att hantera kriser, och har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. 

På sjukhus: 19 personer,  på intensiven: 0 personer,  i isolation: 160 personer

 

Iceland

Om resor till Island under 2021

 • Island öppnar upp sina gränser från och med 1 maj 2021. Alla som har vaccinerat sig eller de som har intyg på att de haft covid-19 kan då resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. 
 • Flygavgångar till Island 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De flesta aktiviteterna går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

På våra resor till Island gäller fri ombokning eller avbokning fram till 30 dagar innan avresa. Det innebär att vid avbokning, oavsett anledning, återbetalar vi det du betalat in. Du kan också välja att omboka resan utan kostnad. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Vi förlitar vi oss alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och då gäller våra flexibla av- och ombokningsregler. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt. För bokningar gjorda tidigare än så eller ombokningar gäller villkor som står angivet i den ursprungliga bokningen.

Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

 • Senast 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokning utan kostnad.
 • 29-8 dagar: Fri ombokning eller avbokningsavgift 20% av resans pris*.
 • 7-3: Avbokningsavgift 75% av resans pris*.
 • 3-0: Ingen återbetalning.

* I de fall resan innehåller flygbiljetter tillkommer även kostnad för dessa (29 dagar eller mindre till avresa).
 

  Om Island har karantänregler vid inresa när ni ska åka så räknas det som en väsentlig ändring av er resa, och då gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av inbetalt belopp. 

  Detta räknas som en väsentlig ändring av er resa, och då gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av inbetalt belopp. 

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

  Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

  Avbeställningsskydd som Vulkanresor säljer gäller endast om du har ett läkarintyg som säger att du ej kan resa på grund av din sjukdom.

  Ja, samtliga våra resor omfattas av resegarantin. Resegarantilagen skyddar resenär som köper en paketresa av en arrangör som ställt garantier till Kammarkollegiet. Garantin ska säkerställa återbetalning till resenärer för alla resetjänster som inte kan utnyttjas p.g.a. insolvens, inkl. hemresa.

  Observera att du som resenär inte skyddas av resegarantilagen om du enbart köper en flygresa, eller ett enskilt hotell, utflykt eller hyrbil. Nedan finns en länk till kammarkollegiet hemsida som visar att Vulkanresor AB har ställt resegaranti. Klicka dig sedan vidare till sidan, “Kolla din researrangör”. Sök sedan på vårt företagsnamn eller organisationsnummer (556538-2685).

  https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier/du-som-ska-resa

  Vulkanresor AB
  Org.nr: 556538-2685
  Västra Norrlandsgatan 10D
  Box 436
  90109 Umeå

  Våra resor till Island 2021

  Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!